Kaskenpolttoa Linnansaaren kansallispuistossa

(Päivitetty 23.5.2019)

Kaski on sytytetty aamutuimaan ja kaski palaa pitkälle iltapäivään ja kenties iltaan. Linnansaaren torpan tienoilla on tänään savua ja nokisia kaskenviertäjiä!

Norppien pesäpaikkasukellukset aloitettu

(Päivitetty 19.12.2018)

 

Norppien pesäpaikkasukellukset aloitettiin tällä viikolla Linnansaaren kansallispuistossa. Sukellusten avulla tarkennetaan arviota syntyneiden ja pesään kuolleiden kuuttien määrästä.

Talven kuulumisia

 

(Päivitetty 19.12.2018)

 

Jääpeite on hiljentänyt aaltojen loiskeen ja luonto on rauhoittunut talvilepoon. Talviaikaan käytössä ovat vain Pienen Lapin ja Sammakkoniemen taukopaikat. Yöpyminen on sallittua vain Sammakkoniemen leirintäalueella Metsähallituksen luvalla.

 

Jääpeite voi olla petollisen ohut kovienkin pakkasten jälkeen virtaavien vesien vuoksi. Kaikenlaista liikkumista tulee välttää luodoilla ja rantakinoksissa norpan pesimärauhan turvaamiseksi, sillä norppa synnyttää pienet kuuttinsa rantakinosten suojaan.

Linnansaaren poluilla ei ole talvikunnossapitoa.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).