Linnansaaren kansallispuisto sijaitsee valtatie 5:n itäpuolella ja sinne kuljetaan vesitse esimerkiksi Oravista tai Rantasalmen Porosalmesta.
Oraviin on matkaa Savonlinnasta 40 km ja Varkaudesta 60 km. Rantasalmen Porosalmelle on matkaa Savonlinnasta 54 km ja Varkaudesta 42 km.  

Retkeilyreiteille

Retkeilyreitit sijaitsevat Linnansaaren pääsaarella ja ne alkavat Sammakkoniemestä. Saarelle on helppo lähteä esimerkiksi Oravista tai Rantasalmen Porosalmesta.

Julkisilla kulkuneuvoilla Savonlinnaan, Varkauteen tai Rantasalmelle 

Savonlinnaan ja Varkauteen pääsee junalla (vr.fi), linja-autolla (matkahuolto.fi) ja lentokoneella (finavia.fi)

Rantasalmelle Porosalmen suuntaan kulkee linja-auto (matkahuolto.fi) arkipäivisin Varkaudesta ja Savonlinnasta. 

Varkauden suunnasta saavuttaessa lähin linja-auto pysäkki on Porosalmen risteyksessä, josta on 3 km Porosalmelle. 

Autolla Oraviin tai Rantasalmelle

Oravin pysäköintialue, Kiramontie 27 (SaimaaHoliday Oravi). 

Porosalmen pysäköintialue, Porosalmentie 313 (Järvisydän). 

Mustalahden pysäköintialue, Mustalahdentie 318 (Rantasalmen kunnan vierasvenesatama).

Kaksi retkeilijää istuu matalalla penkillä jäällä järven rannassa. Taustalla häämöttää karttaopaste ja kauempana rannan puita. ja

Meloen tai soutaen Linnansaareen

Kansallispuiston saarille voi meloa tai soutaa. Oravista Linnansaaren pääsaarelle on matkaa noin 6 km ja Porosalmelta 12 km. Kanootteja ja soutuveneitä vuokraavat yhteistyöyrittäjät

Veneellä Linnansaareen

Vuoroveneellä 

Kansallispuistoon on kesäisin päivittäinen venekuljetus sekä Oravista (oravivillage.com) että Rantasalmen Porosalmesta (jarvisydan.com)

Poronsalmen puolelta järjestetään kesällä viikoittain opastettuja retkiä (jarvisydan.com) Linnansaaren kansallispuistoon.  

Taksiveneellä 

Oravin (oravivillage.com) venetaksit toimivat tilauksesta avoveden aikana sekä Oravista että Porosalmelta. Venetaksina toimii nopeakulkuinen avovene 1 - 6 hengelle.

Risteilyllä 

Useat yrittäjät tekevät kansallispuistoon tilausristeilyjä. Osa kansallispuiston yhteistyöyrittäjistä tarjoaa risteilypalveluja.

Tietoa muista palveluntarjoajista saat muun muassa Rantasalmen matkailusta (rantasalmitravel.com)  ja Visitsavonlinna -verkkopalvelusta (visitsavonlinna.fi).

Kaksi lasta ja aikuinen istuvat vuoroveneeessä pelastusliivit yllään.  Aurinko paistaa ja tuuli on tuivertanut heidän hiuksensa sekaisin.

Omalla veneellä 

Kansallispuistoon pääsee veneillen Varkauden tai Savonlinnan suunnasta. Savonlinna - Varkaus -laivareitti kulkee koko alueen läpi.

Puiston pohjoisosiin pääsee Heinäveden tai Joensuun suunnalta Tappuvirran kautta.
Puiston pääsaarelle pääsee idästä joko Oravin tai Haponlahden kanavan kautta.

Rantasalmen Mustalahden vieraslaiturista (3,5 km keskustasta) on helppo lähteä omalla veneellä kansallispuiston vesille. Myös Rantasalmen keskustasta pääsee Linnansaareen viitoitettua reittiä pitkin Ketveleen kanavan kautta (syväys 1,3 m).

Linnansaaren vesiltä löytyy sopivia rantautumispaikkoja niin pienille veneille kuin isoille purjeveneille. Tarkempia tietoja saat veneilijöiden erityispalveluista.