Linnansaaren reitit

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

""

""

Luontopolku 

Rengasreitit

  • Rengaspolku, 7 km, on puiston suosituin retkeilyreitti. Se vie sinut reheviin lehtonotkelmiin ja karujen kalliomäkien laelle vaativassa ja vaihtelevassa maastossa. Linnansaarenlammen ylitse kuljetaan pitkin kaiteellista pitkossiltaa, joka voi olla sateella liukas. Vaativan maaston vuoksi Linnansaaren poluille kannattaa lähteä tukevissa kengissä. Ohjeellinen kulkuaika on 3–4 tuntia ja reittimerkintänä on oranssi ympyrä.

Pitkospuut johtavat valoisan lehtimetsän läpi. Pitkoksilla kävelee reppuselkäinen retkeilijä. Puusto on pääosin koivua, joukossa muutama haapa. Lehtevä aluskasvillisuus on heleän vihreää. Auringonvalo siilautuu oksien lomasta.

  • Rengaspolku, 5,5 km, on lyhyempi versio 7 kilometrin rengaspolusta. Se vie sinut Linnansaarenlammen ympäri mutta ei käy Linnavuoren näköalapaikalla.
  • Rengasreitti 2 km kulkee Linnavuoren lähistöllä. Polku on lyhyt yhdistelmä kahdesta pidemmästä rengaspolusta.
    • Palvelut: Perpulanluhdan telttailualue

Muut reitit

  • Sammakkoniemi – Linnansaaren torppa (0,7 km). Reitin varrella kuvaillaan kaskeamisen vaiheita ja sen vaikutusta luontoon, ja se on osin päällekkäinen muiden reittien kanssa. Linnansaaren torpalla pääset tutustumaan sen aiempiin asukkaisiin ja entisajan elämään saarella. Reitti soveltuu myös lastenvaunujen kanssa tai pyörätuolilla avustajan kanssa liikkuville. Sammakkoniemessä on esteetön käymälä.
  • Linnavuoren laituriLinnavuoren näköalapaikka (0,2 km). Nousua Linnavuorelle on paikoin helpotettu porrasaskelmilla, mutta polku kulkee kivikkoisessa, juurakkoisessa maastossa. Reittimerkintänä on oranssi ympyrä.

Neljä retkeilijää ihastelee korkealta kalliolta avautuvaa saaristomaisemaa.

  • Linnavuoren laituri – Perpulanluhta (0,8 km)
  • Linnavuoren laituri – laivalaituri (2,9 km)
  • Linnavuoren laituri – Sammakkoniemen leirintäalue (3,2 km)

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Linnansaaren kartan Retkikartta.fi:ssä.

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Linnansaari

Polkujuoksureittejä ei ole merkitty maastoon.

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.