Esteetön Leivonmäki

Leivonmäen kansallispuiston valoisat harjumetsät ja idylliset järvimaisemat ovat saavutettavissa esteettömästi. Päiväretken eväät valmistuvat Harjujärven keittokatoksessa - vai jäisitkö jopa yöksi? Esteettömät palvelut ovat käytettävissä kesäaikaan.

Harjujärven esteettömät palvelut

Leivonmäen esteettömät palvelut keskittyvät puiston eteläosassa sijaitsevan Harjujärven ympäristöön.

Harjujärvellä on seuraavat esteettömät palvelut: keittokatos, telttailualue, tulentekopaikka, kuivakäymälä ja katselulaituri. Käymälään pääsee sekä luiskaa että portaita pitkin. Käymälän oviaukon leveys on 80 cm. Käymäläistuimessa on käsituet, mutta vapaata tilaa on ovelta katsottuna vain istuimen vasemmalla puolella. Ota mukaan omaa wc-paperia. Oma valaisin voi olla tarpeen käymälässä myös päivällä. Harjujärven taukopaikka on myös Harjujärven vaativan esteettömän reitin lähtöpiste.

Saapuminen: Harjujärven taukopaikalle johtaa lukitulla ketjupuomilla suljettu, Vartiamäentiestä erkaneva hiekkatie, jossa on jyrkkä mäki. Esteetöntä pääsyä Harjujärvelle tarvitsevat voivat pyytää lukkokoodin etukäteen Metsähallituksen asiakaspalvelusta. Avustaja saattaa olla tarpeen ketjupuomin avaamisessa. Puomin auettua auton voi ajaa taukopaikalle asti. Mikäli jyrkkä mäki ja ketjupuomin ohittaminen tai alittaminen eivät ole este, auton voi jättää 650 m päässä sijaitsevalle Kirveslammen yleiselle pysäköintialueelle.  Kirveslammen pysäköintialueelta Harjujärvelle johtaa lisäksi 500 m pitkä, kapea ja epätasainen metsäpolku.

Leivonmäen kansallispuiston reitit

Puistokahvila ja muut yhteistyötahojen palvelut

Selänpohjan pysäköintialueella säävarauksella toimivaan Karoliinan Puistokahvilaan pääsee esteettömästi. Tarkistathan kahvilan aukiolon kahvilan Facebook-sivulta. Selänpohjan pysäköintialueella on myös esteetön kuivakäymälä. Käymäläistuimessa on käsituet, mutta vapaata tilaa on vain ovelta katsottuna istuimen vasemmalla puolella. Ota mukaan omaa wc-paperia. Oma valaisin voi olla tarpeen käymälässä myös päivällä. 

Tiedustele esteettömiä palveluja myös muilta Leivonmäen kansallispuiston alueella palveluja tarjoavilta yrityksiltä ja yhteistyökumppaneilta