""

Leivonmäen kansallispuisto sijaitsee Jyväskylä - Joutsa -tien (valtatie 4) länsipuolella, Joutsan kunnassa. Leivonmäelle on Jyväskylästä matkaa 50 km ja Lahdesta 135 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Kirveslammen, Selänpohjan tai Koskikaran pysäköintialueilta. Lisäksi retken voi aloittaa Harjunlahden uimarannalta (Joutsan kunta). Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Leivonmäelle

Kirveslammin pysäköintialue, Vartiamäentie 1073, Joutsa. Tilaa noin 15 autolle.

Selänpohjan pysäköintialue, Kansallispuistontie 20, Joutsa. Tilaa noin 50 autolle. 

Koskikaran pysäköintialue, Rautsillantie 2, Joutsa. Tilaa noin 12 autolle. Linja-autojen pysäköinti Letkaliiterin pihaan, Koskelantie 56, Joutsa (Rutalahden nuorisoseura).

Harjunlahden uimaranta, Harjunlahdentie 571, Joutsa (Joutsan kunta). Pysäköintialue on Joutsan kunnan ylläpitämä. Tilaa noin 10 autolle.

Kaikki neljä pysäköintialuetta ovat käytettävissä myös talvella, mutta aurauksessa voi esiintyä viivettä ja pysäköintialue on pienempi. 

Bussilla tai laivalla Leivonmäelle

Alueelle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Pääasiassa arkisin liikennöi joitakin vuoroja (matkahuolto.fi) välillä Jyväskylä-Joutsa sekä välillä Jyväskylä-Lahti-Helsinki, jotka pysähtyvät valtatie 4:n varressa. Valtatiellä lähimpänä puistoa ovat pysäkit Rutalahti th (Joutsa) ja Leivonmäki th (Joutsa).

  • Pohjoisessa lähimmältä pysäkiltä, Rutalahti th, on Selänpohjan pysäköintialueelle matkaa 13 km. Maastopyöräreitin varrelle pysäkiltä on matkaa 5 km. 
  • Etelässä lähimmältä pysäkiltä Leivonmäki th on matkaa Kirveslammin pysäköintialueelle 8,5 km.
  • Kesällä 2023 tarjolla bussimatka Jyväskylästä Harjujärvelle 27.5., laivaristeily Jyväskylästä Rutalahteen (Koskikaran kierrokselle) 11.6. ja 13.8. Lue tarkemmat tiedot ajankohtaista -sivulta.

Taksilla Leivonmäelle

Lähimmät taksipalvelut löytyvät Joutsasta Leivonmäeltä.

Osa yhteistyötahoista tarjoaa myös kuljetuspalveluita kansallispuistoon.

Junalla Jyväskylään

Junalla lähimmäksi Leivonmäen kansallispuistoa pääsee Jyväskylään (50 km).