Saapuminen Leivonmäelle

19.9.2022
Kirveslammen pysäköintialue on pois käytöstä maanantain 19.9.2022 laajennustöiden takia.

""

Leivonmäen kansallispuisto sijaitsee Jyväskylä - Joutsa -tien (valtatie 4) länsipuolella, Joutsan kunnassa. Leivonmäelle on Jyväskylästä matkaa 50 km ja Lahdesta 135 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Selänpohjan tai Kirveslammen pysäköintialueilta. Lisäksi retken voi aloittaa Rutalahdessa Koskikaran entiseltä koululta tai Harjunlahden uimarannalta (Joutsan kunta). Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Leivonmäelle

Selänpohjan pysäköintialue, Syysniementie 1072, Joutsa. Tilaa noin 50 autolle. Kansallispuiston opasteet alkavat valtatie 4:lta etelästä ja pohjoisesta saavuttaessa.

Kirveslammin pysäköintialue, Vartiamäentie 1073, Joutsa. Tilaa noin 10 autolle.

Harjunlahden uimaranta, Harjunlahdentie, Joutsa (Joutsan kunta). Pysäköintialue on Joutsan kunnan ylläpitämä. Tilaa noin 10 autolle.

Kaikki kolme pysäköintialuetta ovat käytettävissä myös talvella, mutta aurauksessa voi esiintyä viivettä ja pysäköintialue voi olla pienempi. 

Bussilla Leivonmäelle

Alueelle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Pääasiassa arkisin liikennöi joitakin vuoroja (matkahuolto.fi) välillä Jyväskylä-Joutsa sekä välillä Jyväskylä-Lahti-Helsinki, jotka pysähtyvät valtatie 4:n varressa. Valtatiellä lähimpänä puistoa ovat pysäkit Rutalahti th (Joutsa) ja Leivonmäki th (Joutsa).

  • Pohjoisessa lähimmältä pysäkiltä, Rutalahti th, on Selänpohjan pysäköintialueelle matkaa 13 km. Maastopyöräreitin varrelle pysäkiltä on matkaa 5 km. 
  • Etelässä lähimmältä pysäkiltä Leivonmäki th on matkaa Kirveslammin pysäköintialueelle 8,5 km.

Taksilla Leivonmäelle

Lähimmät taksipalvelut löytyvät Joutsasta Leivonmäeltä.

Osa yhteistyötahoista tarjoaa myös kuljetuspalveluita kansallispuistoon.

Junalla Jyväskylään

Junalla lähimmäksi Leivonmäen kansallispuistoa pääsee Jyväskylään (50 km).