Haluatko tukea Suomen upeimman luonnon hoitoa ja kunnostusta vapaaehtoisena? Vapaaehtoisena pääset nauttimaan Leivonmäen kansallispuiston upeista maisemista erilaisten tehtävien kautta sekä kokemaan kansallispuiston rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen.

Tapahtumat

Leivonmäen kansallispuiston ajankohtaiset vapaaehtoistapahtumat löydät Leivonmäen tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.

Ystäväyhdistystoiminta

Leivonmäen kansallispuiston ystäväyhdistys on Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry (https://leky22.webnode.fi). Yhdistys on vapaaehtoisjärjestö, joka edistää luontoharrastusta ja kannustaa kaikkia liikkumaan luonnossa – erityisesti Leivonmäen kansallispuistossa. Järjestön tavoitteena  on myös kansallispuiston tunnetuksi tekeminen ja sen palveluvarustuksen kehittäminen. Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry pyrkii yhdessä Metsähallituksen ja Joutsan kunnan kanssa kehittämään Leivonmäen kansallispuistoa palvelemaan paremmin niin paikallisasukkaita, retkeilijöitä, matkailijoita kuin mökkiläisiäkin.

Talkoolaisia heinäpellolla kesäisessä maalaismaisemassa.

Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry järjestää ahkerasti kansallispuistossa erilaisia retkiä, tempauksia ja talkoita.

Vapaaehtoistoiminta

Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.