Vapaaehtoiseksi Leivonmäen kansallispuistoon

8.12.2021
Rutajokeen on taas muodostunut paannejaata ja veden pinta on niin korkealla, että siltojen ylittäminen ei ole turvallista. Koskikaran kierros ja Rutalahden yhdysreitti ovat siis toistaiseksi poissa käytöstä.
26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Haluatko tukea Suomen upeimman luonnon hoitoa ja kunnostusta vapaaehtoisena? Vapaaehtoisena pääset nauttimaan Leivonmäen kansallispuiston upeista maisemista erilaisten tehtävien kautta sekä kokemaan kansallispuiston rauhoittavan ja rentouttavan vaikutuksen.

Tapahtumat

Leivonmäen kansallispuiston ajankohtaiset vapaaehtoistapahtumat löydät Leivonmäen tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.

Ystäväyhdistystoiminta

Leivonmäen kansallispuiston ystäväyhdistys on Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry (https://leky22.webnode.fi). Yhdistys on vapaaehtoisjärjestö, joka edistää luontoharrastusta ja kannustaa kaikkia liikkumaan luonnossa – erityisesti Leivonmäen kansallispuistossa. Järjestön tavoitteena  on myös kansallispuiston tunnetuksi tekeminen ja sen palveluvarustuksen kehittäminen. Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry pyrkii yhdessä Metsähallituksen ja Joutsan kunnan kanssa kehittämään Leivonmäen kansallispuistoa palvelemaan paremmin niin paikallisasukkaita, retkeilijöitä, matkailijoita kuin mökkiläisiäkin.

Talkoolaisia heinäpellolla kesäisessä maalaismaisemassa.

Leivonmäen kansallispuiston ystävät ry järjestää ahkerasti kansallispuistossa erilaisia retkiä, tempauksia ja talkoita.

Vapaaehtoistoiminta

Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.