Leivonmäen palvelut

9.1.2024
Koskikaran kierros ja Rutalahden yhdysreitti on suljettu Korvenkosken sillalle ja sen ympäristöön kertyneen paannejään takia.

Asiakaspalvelu

Metsähallitus
Puh: 0206 39 5270 (0,00€/min + pvm/mpm) ma - pe klo 9 - 15
Sähköposti: sisasuomi(at)metsa.fi

Leivonmäen kansallispuiston pysäköintialueilla Selänpohjassa ja Kirveslammella on puiston opastustaulut.

Kansallispuiston logotuotteita on myynnissä  Keski-Suomen luontomuseossa (tiedemuseo.jyu.fi) Jyväskylässä. Tuotevalikoima vaihtelee.

Luontoa lukemaan, elämysten kautta oppimaan Leivonmäellä - lisätietoa koululaisille ja päiväkotiryhmille suunnatuista palveluista.

Yhteistyötahojen tarjoamia palveluja kansallispuistossa

Ruokailu, ruoanlaitto ja eväiden hankinta

Kahvilat

Selänpohjan pysäköintialueella toimii Karoliinan Puistokahvila. Kahvila on avoinna kesällä pääosin lauantaisin ja sunnuntaisin klo 11-15 säävarauksella, koulujen lomien alettua mahdollisesti myös torstaisin ja perjantaisin. Mikäli ennustetaan sadetta tai hellettä, kahvila on kiinni. Tapahtumien aikaan kahvila voi olla avoinna myös muina päivinä. Varmista aukiolo Karoliinan Puistokahvilan facebook-sivulta (facebook.com).

Tulentekopaikat

 • Lintuniemi: puolikota
 • Joutsniemi: laavu ja erillinen tulentekopaikka
 • Soimalampi: laavu
 • Harjujärvi: esteetön keittokatos ja erillinen esteetön tulentekopaikka
 • Niinisaari: laavu
 • Taukopaikoilla polttopuu on pitkää rankaa tai halkoa, paitsi Harjujärven keittokatoksella on valmiita klapeja. Polttopuiden pilkkomista varten taukopaikoilla on saha ja kirves.

Huomaathan, että tulenteko on kielletty maastopalovaroituksen aikana myös tulentekopaikoilla. Tarkista voimassa olevat varoitukset: Ilmatieteen laitos: (ilmatieteenlaitos.fi).

Tulentekopaikka hiekkarannalla ilmasta kuvattuna. Ympärillä kesäistä metsää, taustalla tyyni järvi.

Juomavesi

 • Pintavesi, kuten järvien, jokien ja purojen vedet, kannattaa puhdistaa ennen juontia, sillä veden laatu vaihtelee alueittain. Lue retkeilyn juomavesivinkit Retkeilyn ABC:sta.

Jätehuolto

 • Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Maatuvia jätteitä voi laittaa kuivakäymälään ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Huomioithan, että Leivonmäen kansallispuistossa on myös imulla tyhjennettäviä umpisäiliökäymälöitä, joihin ei saa laittaa ruuantähteitä (Selänpohjassa, Harjujärvellä ja Soimalammella). Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Käymälät

 • Selänpohjan pysäköintialueella ja Harjujärven keittokatoksella on esteettömät umpisäiliökäymälät, jotka tyhjennetään imuautolla.
 • Soimalammella on umpisäiliökäymälä, joka tyhjennetään imuautolla.
 • Lintuniemessä, Joutsniemessä ja Niinisaaressa on kuivakäymälät.
 • Ota mukaan omaa wc-paperia. Käymälöissä voi tarvita omaa valaisinta myös päivällä.

Yöpyminen

Telttailu ja laavut

 • Telttailu on sallittu kaikkien taukopaikkojen välittömässä läheisyydessä. Parhaiten telttailuun soveltuvat Lintuniemen ja Harjujärven telttailualueet (noin 5 - 7 telttaa). 
 • Soimalammella, Joutsniemessä ja Niinisaaressa on laavut. Laavuihin mahtuu noin neljä nukkujaa.

Retkeilijöitä istuskelemassa laavulla.

Yöpyminen lähiseudulla

Esteettömät palvelut

Muut palvelut lähiseudulla

 • Leivonmäen kylässä (12 km puistoon) on kauppa, asiamiesposti, apteekki ja taksi.

Virtuaalinen tulistelupaikka

Leivonmäelle on lennähtänyt kehrääjiä, joilla on kyljessään QR-koodi. Koodista pääset virtuaaliselle tulistelupaikalle, jossa voit muun muassa osallistua tietovisaan, tarkistaa varoitukset tai katsoa ja kuunnella kehrääjälintua. Lue aiheesta lisää (visitjyvaskyla.fi) tai mene suoraan seikkailemaan virtuaaliselle tulistelupaikalle (digigamecenter.fi).

Metallinen linnun siluetti laavun seinällä. Linnussa on QR-koodi.