Nuuksion tapahtumia

Syksyn kauniit viikonloput ruuhkauttavat taas Haukkalammen

(Päivitetty 21.9.2017)
On taas se aika vuodesta, kun omalla autolla ei kannata Nuuksion suosituimmille pysäköintialueille pyrkiä viikonloppuisin. Ainakin Haukkalammella tulee olemaan ruuhkaa ja pysäköintipaikat loppuvat heti aamusta, jos syksyn viikonlopuksi on luvattu kaunista säätä. Lisäksi kannattaa huomioida, että esim. Siikajärven suunnalla on käynnissä useita liikennettä vaikeuttavia tietöitä.

Vuoden Nuuksio-olio 2017 on vanamo

(Päivitetty 2.3.2017)
Nuuksion kansallispuistoyhdistys Nuuka ry on kansallispuiston 23-vuotis syntymäpäivillä Stenbackassa valinnut vuoden Nuuksio-olioksi vanamon. Vanamon (Linnaea borealis) kellomaisia kukkia voi ihailla kesällä kansallispuiston kangasmetsissä. Talvella vanamon kukkia voi ihailla mm. osana Suomen luontokeskus Haltian alimman kerroksen tekstiiliteosta.

Vanamo (Linnaea borealis). Kuva: Vappu Ormio

Tikankolon vuokratuvan saunan rakennustyöt valmistuvat lokakuussa.

(Päivitetty 14.9.2017)
Keväällä 2016 palaneen saunan rakennustyöt alkoivat toukokuussa 2017. Tikankolon uusi sauna valmistuu lokakuussa ja saunan käyttöönotosta tiedotetaan mm. näillä sivuilla.

Haukankierrosta kestävöidään

(Päivitetty 14.9.2017)
Haukankierros on 3,7 km pitkä rengasreitti joka lähtee Haukkalammelta. Reitin varrella näkyy nyt syksyllä sorakasoja, jotka liittyvät Haukankierroksen kestävöintityöhön.  Töitä tehdään Mustalammelta Kattilan suuntaan ja työt jatkuvat kelien salliessa vuoden loppuun asti.

kuva: Teemu Laine/Metsähallitus

Nuuksio Urban Nature -karttaesitteessä

(Päivitetty 31.8.2016)
Tutustu Helsigin kaupungin uuteen Urban Nature -karttaesitteeseen (www.myhelsinki.fi).

Retkitohtorin terveysresepti 

Testaa, miten luonto vaikuttaa hyvinvointiisi! 

Retkitohtorin testiin! (myzef.com)