Nuuksion tapahtumia

YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertue Suomen 40 kansallispuistossa

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Nuuksio.

 • Lähde Marko Krapun matkaan liikkumaan polkuja pitkin "maapallon ympäri"! YLE:n järjestämä polkujuoksukiertue alkaa Nuuksiossa 14.4.2018. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan (www.yle.fi)
 • Huom! Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.
 • Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.
 • Liikut jokamiehenoikeudella ja omalla vastuulla!

Varaa paikkasi yölliseen Nuuksio Night Trail-polkujuoksuun

(Päivitetty 21.6.2018)
Nuuksio Night Trail -yöpolkujuoksu juostaan Espoon Luukista startaten syyskuisessa illassa 28.9.2018. Matkana 13 km. Lamput otsaan ja poluille! Vuoden 2018 reitti tulee olemaan edellisvuoden tapaan haastava ja yhtenä kierroksena Nuuksion poluilla.
 • Kenelle: Nuuksio Night Trail on avoin juoksutapahtuma kaikille juoksun harrastajille.
 • Matkat ja reitti: 13 km ehtaa polkua Nuuksion metsissä. Reittikartta Movescountissa.
 • Sarjat: Miehet/Naiset, Miehet/Naiset yli 50-vuotiaat ja Miehet/Naiset alle 17-vuotiaat.
 • Hinta 13 km: 27 € (1.6.-31.7.), 33 € (1.8.-31.8.), 39 € (1.9.-25.9.), 45 € Jälki-ilmoittautuminen
 • Ilmoittautuminen: https://secure.onreg.com/onreg2/front/step1.php?id=4093

Lisätietoja:

 

Vuoden 2018 Nuuksio-olio on keisarinviitta

(Päivitetty 1.3.2018)
24-vuotiaan Nuuksion kansallispuiston syntymäpäivän kunniaksi julkistettiin perinteen mukaisesti vuoden Nuuksio-olio. Nuuka ry:n valitsema 25. Nuuksio-olio on keisarinviitta (Argynnis paphia). Tämä nopea, värikäs ja suurikokoinen päiväperhonen on yleistynyt 2000-luvulla Suomessa. Tämän olion voit nähdä liitelemässä Nuuksion ketojen, niittyjen ja metsänreunojen läheisyydessä heinä-elokuussa.Keisarinviitta (Argynnis paphia). Kuva: Vappu Ormio

Nuuksion kansallispuiston Haukkalammen opastuvan palvelut monipuolistuvat 

(Päivitetty 21.12.2017)
Metsähallitus on sopinut Nuuksion kansallispuiston Haukkalammen opastuvan ja luontotuvan vuokraamisesta luontomatkailuyritys Natura Vivalle 1.5.2018 alkaen. Sopimus käsittää asiakaspalvelun opastuvalla sekä Tikankolon ja Oravankolon vuokratupien vuokraamisen (1.1.2019 alkaen). 
 
Puistonjohtaja Henrik Jansson kertoo, että palvelutarjonta kansallispuiston sydämessä paranee uusien aktiviteettien ja palveluiden myötä. 'Tavoitteenamme kumppanin löytämisessä oli, että voimme tarjota kansainväliselle matkailijalle ohjelmapalveluita helpommin kansallispuiston vierailluimmalla paikalla. Luontomatkailu ulkomailta Suomeen on vahvassa kasvussa. Kansallispuisto puolen tunnin päässä Helsingistä on houkutteleva kohde, kun se on hyvin tuotteistettu.' 
 
'Luonto ja Nuuksio on yksi Visit Espoon kansainvälisen ja kotimaisen matkailumarkkinoinnin keskeisistä kärjistä, ja on ilahduttavaa nähdä, että jatkossa Nuuksion upeat palvelut tulevat matkailijalle entistä paremmin esille ja saataviksi, myös digitaalisiin kanaviin", toteaa puolestaan Espoo Marketing Oy:n matkailujohtaja Laura Marjamo.
 
Natura Viva on vuonna 2007 toimintansa aloittanut, luontoaktiviteetteihin erikoistunut perheyritys, joka toimii kaikkialla pääkaupunkiseudulla. Melontakeskuksessaan Vuosaaressa Natura Viva tarjoaa ulkoiluvälineiden vuokrausta sekä monipuolisia kurssi- ja retkipalveluita koti- ja ulkomaisille asiakkaille. Natura Vivan toimitusjohtaja Ilkka Lariola uskoo, että pääkaupunkiseudun merellinen saaristo saadaan jatkossa nivottua entistä paremmin Nuuksion metsäisten maisemien yhteyteen.
 
Nuuksion kansallispuisto sijoittuu Espoon, Vihdin ja Kirkkonummen alueille. Vuoden 2016 kävijämäärä oli 343 000 henkilöä. 
 
Lisätietoja: 
 • www.naturaviva.fi 
 • Puistonjohtaja Henrik Jansson, Metsähallitus, Luontopalvelut puh. 0400 328 759, henrik.jansson(at)metsa.fi

Haukankierrosta kestävöidään

(Päivitetty 9.3.2018)
Haukankierros on 3,7 km pitkä rengasreitti joka lähtee Haukkalammelta. Reitin varrella näkyy nyt syksyllä sorakasoja, jotka liittyvät Haukankierroksen kestävöintityöhön.  Töitä tehdään Mustalammelta Kattilan suuntaan ja työt jatkuvat kelien salliessa vuoden loppuun asti.

kuva: Teemu Laine/Metsähallitus