Oulangan luontokeskus avautuu 19.2. rajoitetuin palveluin

(Päivitetty 19.2.2018)
Tervetuloa tutustumaan uudistuneeseen Oulangan luontokeskukseen! Ovemme aukeavat maanantaina 19.2. klo 10 rajoitetuin palveluin. Paikan päällä asiakasneuvojamme auttavat mielellään retken suunnittelussa ja antavat viimeisimmät tiedot alueen sääolosuhteista. Maantain aikana vieraat pääsevät myös tutustumaan vuoden 2017 Nature Photo valokuvanäyttelyyn. Tavoitat asiakaspalvelumme myös puhelimitse 0206 39 6850, sähköpostitse oulanka@metsa.fi sekä Oulangan kansallispuiston Facebook sivuilta. Päivitämme palvelujemme laajentumisesta viikon edetessä Oulangan kansallispuiston Facebook-sivulla. Tervetuloa tutustumaan!

Talvi toi mukanaan vaihtelevat säät - ole varovainen poluilla

(Päivitetty 11.1.2018)
Lämpötilojen ollessa reippaasti miinuksen puolella ja lumen paljouden takia retkeilyolosuhteet ovat nyt vaativat. Poluilla, rakenteissa ja erityisesti pitkoksilla ja puusiltojen kansilla on jäätä ja lunta, mikä vaikeuttaa kulkemista maastossa. Lumen alta voi paljastua liukasta jäätä ja paikoittain voi joutua vaeltamaan 70 cm syvässä umpihangessa.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa. Ota huomioon myös päivän pituus retkeä suunnitellessasi.

Hiiripöllö Oulangan kansallispuistossa. Kuva: Olli Lamminsalo

Talviretkeilyssä huomioitavaa

(Päivitetty 17.11.17)

 • Oulangan luontokeskus on suljettu 1.11.17 - 31.1.2018.
  • Asiakaspalvelun tavoittaa ma-pe 10-16 puhelimitse 0206 39 6850, sähköpostitse oulanka(at)metsa.fi ja Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuilta.
  • Henkilökohtaista asiakaspalvelua saa Kuusamon Karhuntassun palvelupisteestä.
 • Helppoja kohteita talvella:
  • Kiutakönkään polku (2 km) pysyy kengin kuljettavana läpi talven. Talvikunnossapitoa ei ole ja reitillä on portaita, jotka ovat liukkaita. Suosittelemme liukuesteitä tai kävelysauvoja.
  • Pienen karhunkierroksen osuus Juumasta Myllykoskelle ja Jyrävälle (2-6 km) on yleensä käveltävissä talvisin kengin (ilman lumikenkiä)
 • Oulangan talvireitit lumikenkäilyyn:
  • Hiiden hurmos (5 km). Lähtöpiste Oulangan luontokeskus.
  • Pieni karhunkierros (12 km). Lähtöpiste Juuman Retkietapin parkkipaikka.
  • Oulangan erämaareitti Oulangan luontokeskukselta Juumaan (26 km). Avataan helmikuun puolessavälissä.
 • Näille reiteille ei talvella pääse (ei aurausta lähtöpisteille):
  • Könkään kuohun esteetön reitti (150 m)
  • Kanjonin kurkkaus (6 km)
  • Keroharjun reitti (17 km)
 • Karhunkierroksella on tähän aikaan vuodesta hiljaista.
  • Reitillä ei ole kunnossapitoa talvella. Tuvilla pyritään käymään noin kerran kuussa, mutta pääasiassa tupien huolto perustuu palautteeseen.
  • Kulkeminen on hyvin haastavaa lumen ja reittimerkintöjen huonon näkyvyyden vuoksi (tuisku ja kuura saattavat peittää oranssit maalimerkinnät).
  • Luontokeskuksen asiakaspalvelusta (oulanka(at)metsa.fi, 0206396850) voi kysyä ajankohtaista tietoa olosuhteista.

Oulangan luontokeskuksen kahvila sulkeutuu

Oulangan luontokeskuksen kahvila sulkee ovensa 30.10.2017 klo 16. Luontokeskuksen asiakaspalvelupiste palvelee vielä tiistaina 31.10. klo 10-16.

Metsästyskausi on alkanut

(Päivitetty 10/2017)
Näin syksyisin on hyvä muistaa, että syysretkeilyn lisäksi metsästyskausi on pyörähtänyt käyntiin. Myös Oulangan kansallispuiston eri osissa voi tavata metsästäjiä, sillä metsästys on puistossa sallittua paikallisille asukkaille kauempana reiteistä. Jos kuitenkin haluat tutkia kansallispuistoa reittien ulkopuolella, suosittelemme värikästä pukeutumista.

Kestävöinnin valmistelutyöt Karhunkierroksella

(Päivitetty 09/2017)
Karhunkierroksen polulla välillä Hautajärvi - Savilampi on käynnissä kestävöinnin valmistelutyöt.  Vanhoja pitkospuita poistetaan ja polulla voi näkyä työnjälkiä, kuten mönkijän jäljet. Polun varrella on punaisella nauhalla merkittyjä keppejä ja puita, jotka ovat kunnostajille tarkoitettuja reittimerkkejä.

Oulangan luontokeskus suljetaan lokakuun lopussa remontin vuoksi 

(Päivitetty 09/2017)
Oulangan luontokeskuksessa käynnistyy ruskasesongin jälkeen remontti. Luontokeskus on suljettu remontin ajan, lokakuun lopusta alkaen noin kolme kuukautta. Alustavan aikataulun mukaan luontokeskus avataan yleisölle tammikuun 2018 lopussa.
 

Remontin aikana luontokeskuksen asiakaspalvelijat tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla ja Oulanka facebookin kautta. Kuusamossa Palvelupiste Karhuntassusta saa henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Remontin edistymistä voi seurata Oulangan kansallispuiston Facebook-sivulta (www.facebook.com).

Kallioportin portaat huonossa kunnossa!

(Päivitetty 09/2017)
Kulje portaita varoen. Portaat on määrä kunnostaa kesällä 2018.

Kuusamon matkailukartta uudistui

(Päivitetty 31.8.2017)
Karttakeskus on uudistanut Kuusamon matkailukartan; kartta on nyt Kuusamon ulkoilukartta. Kartalla on paljon retkeilykohteita ja niiden palveluita, matkailupalveluita ja nähtävyyksiä.

Vedenkestävä ja helposti käsiteltävää karttaa saa Kuusamon alueen palvelupisteistä, mm. Oulangan luontokeskuksesta ja Kuusamon Palvelupiste Karhuntassusta.

Lisätietoja:

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole tarjolla wc-paperia

(Päivitetty 27.8.2015)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä, huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä.

Tapahtumia Karhunkierroksella

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera

Karhunkierroksen sää

Katso Kuusamon ja Sallan viimeisimmät säätiedot (www.ilmatieteenlaitos.fi).