Poluilla on liukasta - syksy on tullut

(Päivitetty 13.9.2017)
Sateiden ja vaihtelevien säiden johdosta polut ja pitkokset ovat muuttuneet liukkaiksi. Poluilla ja reiteillä on myös maahan pudonneita puiden lehtiä, jotka voivat aiheuttaa liukastumista. Reiteillä voi lisäksi olla mutaista ja todella märkää. Varaudu retkeen kunnollisilla kengillä, kalvollisilla vaelluskengillä tai kumisaappailla. Tarkista säätilanne, jos mahdollista, ja pukeudu sään mukaisesti.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa. Ota huomioon myös päivän pituus retkeä suunnitellessasi. Valoisan päivän aika lyhenee nyt huimaa vauhtia.

Syksy on tullut ja se näkyy liukkautena poluilla ja rakenteissa. Kuva: Minna Koramo

Kestävöinnin valmistelutyöt Karhunkierroksella

(Päivitetty 09/2017)
Karhunkierroksen polulla välillä Hautajärvi - Savilampi on käynnissä kestävöinnin valmistelutyöt.  Vanhoja pitkospuita poistetaan ja polulla voi näkyä työnjälkiä, kuten mönkijän jäljet. Polun varrella on punaisella nauhalla merkittyjä keppejä ja puita, jotka ovat kunnostajille tarkoitettuja reittimerkkejä.

Oulangan luontokeskus suljetaan lokakuun puolessa välissä remontin vuoksi 

(Päivitetty 09/2017)
Oulangan luontokeskuksessa käynnistyy ruskasesongin jälkeen remontti. Luontokeskus on suljettu remontin ajan, lokakuun puolivälistä alkaen noin kolme kuukautta. Alustavan aikataulun mukaan luontokeskus avataan yleisölle tammikuun 2018 lopussa.
 

Remontin aikana luontokeskuksen asiakaspalvelijat tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla ja Oulanka facebookin kautta. Kuusamossa Palvelupiste Karhuntassusta saa henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Remontin edistymistä voi seurata Oulangan kansallispuiston Facebook-sivulta (www.facebook.com).

Kallioportin portaat huonossa kunnossa!

(Päivitetty 09/2017)
Kulje portaita varoen. Portaat on määrä kunnostaa kesällä 2018.

Kiutakönkään polkua kunnostetaan!

(Päivitetty 4.9.2017)
Tällä viikolla retkeilijää saattaa tulla vastaan työmiehiä ja kaivinkone Kiutakönkäälle johtavalla polulla. Kunnostamme reittiä ja sen portaita, mutta kunnostus ei vaikuta alueella retkeilyyn tai poluilla liikkumiseen. Tervetuloa ihailemaan koskea seuraavillakin viikoilla.

Kuusamon matkailukartta uudistui

(Päivitetty 31.8.2017)
Karttakeskus on uudistanut Kuusamon matkailukartan; kartta on nyt Kuusamon ulkoilukartta. Kartalla on paljon retkeilykohteita ja niiden palveluita, matkailupalveluita ja nähtävyyksiä.

Vedenkestävä ja helposti käsiteltävää karttaa saa Kuusamon alueen palvelupisteistä, mm. Oulangan luontokeskuksesta ja Kuusamon Palvelupiste Karhuntassusta.

Lisätietoja:

Koutajoen taukopaikalle valmistunut uusi kotalaavu

(Päivitetty 25.10.2016)
Hautajärvelle Karhunkierroksen varrelle on valmistunut juhannukseksi uusi kotalaavu ja tulistelupaikka. Kotalaavu on rakennettu Rytinivan taukopaikalle Koutajoen varteen. Paikalla on myös uusi, esteettömäksi rakennettu kompostikäymälä. Karhunkierroksen luontokeskuksen pihasta kävelymatkaa tulee vain puolisen kilometriä, joten tämä soveltuu mainiosti perheen pienimpienkin kanssa kuljettavaksi. 

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole tarjolla wc-paperia

(Päivitetty 27.8.2015)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä, huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä.

Oulangan kansallispuiston ja Valtavaara-Pyhävaaran luonnonsuojelualueen järjestyssäännöt voimaan

(Päivitetty 26.1.2016)
Metsähallitus on 19.10.2015 antamillaan päätöksillä vahvistanut Kuusamon ja Sallan kuntien alueella sijaitsevaa Oulangan kansallispuistoa sekä Kuusamon kunnassa sijaitsevaa Valtavaara-Pyhävaaran luonnonsuojelualuetta koskevat järjestyssäännöt.

Järjestyssäännöissä määritellään mikä toiminta on sallittua, rajoitettua tai kiellettyä.

Järjestyssäännöt ovat kokonaisuudessaan luettavissa julkaisut.metsa.fi-palvelussa:

Tapahtumia Karhunkierroksella

Retkitohtorin terveysresepti 

Testaa, miten luonto vaikuttaa hyvinvointiisi! 

Retkitohtorin testiin! (myzef.com)  

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera

Karhunkierroksen sää

Katso Kuusamon ja Sallan viimeisimmät säätiedot (www.ilmatieteenlaitos.fi).