Korouoman tie ajokuntoinen, Koronjää -reittiä ei suositella vaellettavaksi

(Päivitetty 11.5.2018) 
Korouoman tie on ajokuntoinen. Saukkovaaran tien alussa saattaa vielä olla "pölkky", jossa on kiinni liikennemerkki. Merkki on ollut varoittamassa kelirikkoisesta tiestä. Pölkyn voi kiertää ja ajaa Korouoman parkkipaikalle. Reitti on käveltävissä Kanjonin laavuille. Koronjää –reitti on vielä osittain lumen vallassa ja lunta on kahlattavaksi saakka. Myös tulva vaikeuttaa vaellusta. Koronjää –reittiä ei suositella vielä vaellettavaksi.

Tulvahuippu lähestyy!

(Päivitetty 5.5.2018)
Ympäristökeskus on antanut Oulankajoelle tulvavaroituksen. Tämänhetkisen ennusteen mukaan tulvahuippu on 13.5 ja veden ennustetaan nousevan niin korkealle, että Karhunkierros -reitti menee paikoitellen poikki. Osa reiteistä on kuljettavissa, mutta tilannetta ja veden korkeutta kannattaa seurata ympäristö.fi sivuilta.

Arvonta on suoritettu!

(Päivitetty 2.5.2018)
Oulangan luontokeskus järjesti yhdessä Oulangan leirintäalueen kanssa Facebook -arvonnan, jossa kaikkien osallistujien kesken voittajan valinnan mukaan arvottiin kahdelle henkilölle joko 26 kilometrin melontaretki Oulankajoelle tai 12 kilometrin yksityinen opastettu vaellus Pienelle Karhunkierrokselle. 

Onnittelut arvonnan voittaja Jaana Liponen, olemme laittaneet sinulle viestiä. Ole yhteyksissä Oulangan luontokeskukseen, niin sovimme ajankohdan jolloin haluat voittosi käyttää.


Kiitos kaikille osallistujille!

Varokaa heikkoa jäätä!

(Päivitetty 31.3.18)
Kevät etenee kovaa vauhtia, eivätkä kansallispuiston jäät enää kestä ihmisen painoa. Tietoomme on kantautunut muutama pieni onnettomuus jäillä, toistaiseksi henkilövahingoilta ollaan vältytty. Pyydämme vierailijoita pysymään merkityillä reiteillä, eikä jäillä kulkevilla moottorikelkkaurilla tulisi missään nimessä kävellä.

Kevät toi mukanaan vaihtelevat säät - ole varovainen poluilla

(Päivitetty 19.4.2018)
Lämpötilojen vaihtelujen takia retkeilyolosuhteet ovat nyt vaativat. Poluilla, rakenteissa ja erityisesti pitkoksilla ja puusiltojen kansilla on jäätä ja lunta, mikä vaikeuttaa kulkemista maastossa. Aurinkoisten ja lämpimien kelien ansiosta hankien kanto on heikentynyt ja paikoittain voi olla hyvin märkää. Yöpakkasien johdosta reitit voivat olla jäisiä aamupäivisin.

Olethan varovainen kulkiessasi reiteillä. Varaa retkelle normaalia enemmän aikaa.

Oulangan erämaareitin huolto päättyy

Oulangan erämaareitti on ajettu viimeksi tiistaina 10.4. ja sen huolto päättyy tältä vuodelta sunnuntaina 15.4.

Kelirikko Liikasenvaarantiellä

(Päivitetty 12.4.18)
Kelirikko on alkanut Oulangan luontokeskukselle johtavalla Liikasenvaarantiellä! Tie on osittain sula ja liukas. Tiellä on myös paikoitellen töyssyjä ja kuoppia, joten ajovauhdin alentaminen on suositeltavaa. 

Talviretkeilyssä huomioitavaa

(Päivitetty 17.11.17)

 • Oulangan luontokeskus on suljettu 1.11.17 - 31.1.2018.
  • Asiakaspalvelun tavoittaa ma-pe 10-16 puhelimitse 0206 39 6850, sähköpostitse oulanka(at)metsa.fi ja Oulangan kansallispuiston Facebook-sivuilta.
  • Henkilökohtaista asiakaspalvelua saa Kuusamon Karhuntassun palvelupisteestä.
 • Helppoja kohteita talvella:
  • Kiutakönkään polku (2 km) pysyy kengin kuljettavana läpi talven. Talvikunnossapitoa ei ole ja reitillä on portaita, jotka ovat liukkaita. Suosittelemme liukuesteitä tai kävelysauvoja.
  • Pienen karhunkierroksen osuus Juumasta Myllykoskelle ja Jyrävälle (2-6 km) on yleensä käveltävissä talvisin kengin (ilman lumikenkiä)
 • Oulangan talvireitit lumikenkäilyyn:
  • Hiiden hurmos (5 km). Lähtöpiste Oulangan luontokeskus.
  • Pieni karhunkierros (12 km). Lähtöpiste Juuman Retkietapin parkkipaikka.
  • Oulangan erämaareitti Oulangan luontokeskukselta Juumaan (26 km). Avataan helmikuun puolessavälissä.
 • Näille reiteille ei talvella pääse (ei aurausta lähtöpisteille):
  • Könkään kuohun esteetön reitti (150 m)
  • Kanjonin kurkkaus (6 km)
  • Keroharjun reitti (17 km)
 • Karhunkierroksella on tähän aikaan vuodesta hiljaista.
  • Reitillä ei ole kunnossapitoa talvella. Tuvilla pyritään käymään noin kerran kuussa, mutta pääasiassa tupien huolto perustuu palautteeseen.
  • Kulkeminen on hyvin haastavaa lumen ja reittimerkintöjen huonon näkyvyyden vuoksi (tuisku ja kuura saattavat peittää oranssit maalimerkinnät).
  • Luontokeskuksen asiakaspalvelusta (oulanka(at)metsa.fi, 0206396850) voi kysyä ajankohtaista tietoa olosuhteista.

Oulangan luontokeskuksen kahvila sulkeutuu

Oulangan luontokeskuksen kahvila sulkee ovensa 30.10.2017 klo 16. Luontokeskuksen asiakaspalvelupiste palvelee vielä tiistaina 31.10. klo 10-16.

Metsästyskausi on alkanut

(Päivitetty 10/2017)
Näin syksyisin on hyvä muistaa, että syysretkeilyn lisäksi metsästyskausi on pyörähtänyt käyntiin. Myös Oulangan kansallispuiston eri osissa voi tavata metsästäjiä, sillä metsästys on puistossa sallittua paikallisille asukkaille kauempana reiteistä. Jos kuitenkin haluat tutkia kansallispuistoa reittien ulkopuolella, suosittelemme värikästä pukeutumista.

Kestävöinnin valmistelutyöt Karhunkierroksella

(Päivitetty 09/2017)
Karhunkierroksen polulla välillä Hautajärvi - Savilampi on käynnissä kestävöinnin valmistelutyöt.  Vanhoja pitkospuita poistetaan ja polulla voi näkyä työnjälkiä, kuten mönkijän jäljet. Polun varrella on punaisella nauhalla merkittyjä keppejä ja puita, jotka ovat kunnostajille tarkoitettuja reittimerkkejä.

Oulangan luontokeskus suljetaan lokakuun lopussa remontin vuoksi 

(Päivitetty 09/2017)
Oulangan luontokeskuksessa käynnistyy ruskasesongin jälkeen remontti. Luontokeskus on suljettu remontin ajan, lokakuun lopusta alkaen noin kolme kuukautta. Alustavan aikataulun mukaan luontokeskus avataan yleisölle tammikuun 2018 lopussa.
 

Remontin aikana luontokeskuksen asiakaspalvelijat tavoittaa puhelimitse, sähköpostilla ja Oulanka facebookin kautta. Kuusamossa Palvelupiste Karhuntassusta saa henkilökohtaista asiakaspalvelua.

Remontin edistymistä voi seurata Oulangan kansallispuiston Facebook-sivulta (www.facebook.com).

Kallioportin portaat huonossa kunnossa!

(Päivitetty 09/2017)
Kulje portaita varoen. Portaat on määrä kunnostaa kesällä 2018.

Kuusamon matkailukartta uudistui

(Päivitetty 31.8.2017)
Karttakeskus on uudistanut Kuusamon matkailukartan; kartta on nyt Kuusamon ulkoilukartta. Kartalla on paljon retkeilykohteita ja niiden palveluita, matkailupalveluita ja nähtävyyksiä.

Vedenkestävä ja helposti käsiteltävää karttaa saa Kuusamon alueen palvelupisteistä, mm. Oulangan luontokeskuksesta ja Kuusamon Palvelupiste Karhuntassusta.

Lisätietoja:

Oulangan ja Karhunkierroksen käymälöissä ei ole tarjolla wc-paperia

(Päivitetty 27.8.2015)
Otathan huomioon retkeä suunnitellessasi, että Oulangan ja Karhunkierroksen kuin myöskään muiden lähiretkikohteiden käymälöissä, huusseissa ei ole wc-paperia, vaan se tulee jokaisen huolehtia mukaan. Oulangan alueella sijaitsee noin 50 taukopaikkaa, jossa kaikissa on kompostoiva käymälä.

Tapahtumia Karhunkierroksella

Katso web kameran kuvaa

Web kamera (http://oulankalw.oulu.fi)

Oulangan web kamera

Karhunkierroksen sää

Katso Kuusamon ja Sallan viimeisimmät säätiedot (www.ilmatieteenlaitos.fi).