Syötteen kansallispuiston käyntimäärät kasvoivat 34 % vuonna 2017

(Päivitetty 26.1.2018)  
Syötteen kansallispuiston käyntimäärissä nähtiin komea nousu (34 %). Yhä useampi retkeilijä löysi polkunsa Syötteen vaaramaisemiin ja Syötteen luontokeskus teki kävijäennätyksensä. 

- Syötteen matkailualueen kokonaiskävijämäärä on kasvanut ja se näkyy reiteilläkin. Toki sillä on vaikutus, että eri retkeilyreittejä on tehty helpommin saavutettavaksi, arvioi yrittäjä, Syötteen matkailuyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Juha Kuukasjärvi

Kansallispuiston retkeilyreittien saavutettavuutta on parannettu. Esimerkiksi Syötteen uudelle ympärysladulle sekä uusille lumikenkäreiteille voi lähteä suoraan matkailukeskuksen ytimestä. Tämä näkyy reittien suosiossa. Kansallispuiston talvireittien hyvään ylläpitoon on samoin satsattu viime vuosina entistä enemmän. Myös maastopyöräilyreittejä on kehitetty samassa hengessä.  

- Pyöräilyn harrastajamäärien kasvu ja Syötteen panostus tähän kävijäryhmään näkyy. Saamme kävijöitä, jotka eivät ennen ole käyneet alueella ollenkaan. Näin laajemmin voi myös sanoa, että megatrendinä kaupungistuminen tukee meitä: luontoon lähtiessään ihmiset eivät enää vain mene metsään vaan hakeutuvat valmiisiin kohteisiin, jossa on retkeilyn puitteet olemassa, Kuukasjärvi pohtii.

Myös monissa muissa Koillismaan luontokohteissa tapahtui käyntimäärien kasvua. 


Lue tiedote kokonaisuudessaan: www.luontoon.fi/uutisarkisto

Varovaisuutta talvireiteillä liikkuville

(Päivitetty 3.1.2018)  
Kansallispuiston vaaroilla on jo lähes metrin paksuinen lumipeite. Poikkeuksellisen runsaasta lumentulosta sekä lauhasta alkutalvesta johtuen suot ja purot eivät ole jäätyneet normaalin tapaan. Tästä syystä talvireiteillä voi olla paikoin kuoppia, joissa on ontto pohja. Etenkin alamäessä kannattaa siis olla varuillaan, ettei pyörän rengas tökkää onttoon kuoppaan. Tykkyaikaan tapahtuu puunkaatoja joskus myös reittien päälle. Pidetään siis aina vauhti sellaisena, että saadaan kulkuväline pysähtymään näköetäisyydellä.

Syöte mukaan kolmannelle Charter-kaudelle

(Päivitetty 13.12.2017) 
Syötteen kansallispuisto on ollut jäsenenä Euroopan kansallispuistoliiton (Europarkin) ylläpitämässä Charter-ohjelmassa vuodesta 2004 alkaen. Suomesta mukana ovat myös Kolin kansallispuisto sekä Pallas-Yllästunturin kansallispuisto. Ohjelman tarkoituksena on taata luontomatkailun moniulotteinen kestävyys Euroopan suojelualueilla. Torstaina luovutettiin kolmannelle kaudelle uusi sertifikaatti, jonka Brysselistä kävi noutamassa puistonjohtaja Kerttu Härkönen.

Lue lisää: Charter Award Ceremony 2017: 21 areas awarded in Brussels (www.europarc.org, englanniksi).

Syötteen maastopyöräreitit entistä ehommat

(Päivitetty 15.9.2017)  
Syötteen suosittuja maastopyöräreittejä on kunnostettu kesän aikana. Syötteen kierros ja Pitämävaaran lenkki on saatu kunnostettua loppuun. Uusi pyöräreittikartta on myös ilmestynyt, ja sitä voi ostaa esim. luontokeskukselta. Ensi vuonna kunnostetaan Ahmankierros, joka valmistuessaan palvelee patikoijia, polkujuoksijoita ja pyöräilijöitä. Kestävöintityöt tehdään Syöte MTB-Syötteen maastopyöräreitit-hankkeessa. Rahoittaja on Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto. Kumppanina hankkeessa on Pudasjärven kaupunki. 

Syötteen säätiedot

(Päivitetty 23.8.2017) 
Katso Syötteen täsmäsää (www.foreca.fi)

Tapahtumia Syötteellä

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Iso-Syöte, Pudasjärvi
(www.liikennetilanne.liiken-nevirasto.fi)

Latukameran kuvaa paikasta Syötteen kansallispuiston portti, Pudasjärvi. (www.otosservice.net)