Saanan porrastyömaa kesällä 

Saanan uudet portaat ja sorapolku rakennetaan tänä kesänä. Töitä tehdään Mallan pysäköintialueen ja Saanan välisellä reitillä sekä Retkeilykeskuksen ja Saanan välisellä reitillä. Pahoittelemme kestävöintityön aiheuttamaa mahdollista häiriötä. (Päivitetty 20.5.2019)

Tupien varaus 

Tupia voi varata Tunturi-Lapin luontokeskuksesta, Kilpisjärven luontokeskuksesta  tai palvelunumerosta 020 69 2424. Varaustupien hinta on 12 €/yö/hlö.

​​​Koirat on pidettävä kiinni erämaa-alueella

Metsästyslain mukaan koirat on pidettävä aina kiinni tai välittömästi kytkettävissä. Pidä koirasi siis aina kytkettynä, jos et ole täysin varma sen hallinnasta. (Päivitetty 11.1.2019)

Koirat on pidettävä kiinni erämaa-alueella liikuttaessa! Kuva: Anne ja Heikki Sulander / Rinkkaputki.com.

Torisenon silta käyttökiellossa

Torisenon riippusilta Norjan rajalla on huonokuntoisena käyttökiellossa. (Päivitetty 11.1.2019)

Roskatonta retkeilyä Käsivarressa

Kaikki varmaan muistavat, että Suomen suojelualueilla on siirrytty jo 1990 -luvulla "Roskattomaan retkeilyyn" eli retkeilijöiden oletetaan tuovan omat roskansa pois maastosta. Kestävän retkeilyn mottona on, että "hyvästä retkeilijästä ei jää jälkeäkään."

Valistunut retkeilijä on säästäväinen polttopuiden käytössä. Käsivarressa ulkotulia ei saa pitää, koska tuville etelästä rahdatut puut on tarkoitettu vain tupien lämmittämiseen!

Lumivyöryennuste

Muista tarkistaa lumivyöryennuste (www.ilmatieteenlaitos.fi) ennen tunturiin lähtöä!

Ajokeli tieliikenteessä

Kelikameran kuvaa paikasta Kilpisjärvi, Enontekiö. (www.liikennetilanne.
liikennevirasto.fi)

Retkikohteissa lemmikkieläimet pidettävä kytkettynä. Kuva: Seppo Leinonen.

Luonnonsuojelualueilla lemmikit on pidettävä kytkettyinä.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).