Tunturi-Lappi
Enontekiö ja
Kittilä
Pinta-ala 613 km2, perustettu 1991
 

Puljun erämaa-alue on suurien soiden ja lukuisten vaarojen ja tuntureiden erämaa, joka sopii hyvin kokeneille eräretkeilijöille ja vaeltajille. Loppukesällä hillojen kypsyttyä alueen suot vetävät puoleensa myös päiväretkeläisiä. Onhan maantien halkoma erämaa kohtuullisen helppo kohde suunnistustaitoisille hillastajille. Alueen läpi kulkee pohjois-eteläsuunnassa Nunnasen ja Puljun kylien välinen maantie sekä moottorikelkkailu-ura.

Erämaa-alue on useiden suojelualueiden ympäröimä. Alueen itäpuolella sijaitsee Lemmenjoen kansallispuisto, luoteessa alue rajoittuu Pöyrisjärven erämaa-alueeseen ja pohjoisessa Norjan rajaan. Norjan puolella sijaitsee Øvre Anarjohkan kansallispuisto (miljodirektoratet.no, norjaksi).

Poronhoito on merkittävä elinkeino Puljun erämaa-alueella. Alueella paimentavat poroja kolmen eri paliskunnan poromiehet. Korsatunturilla, missä Enontekiön, Kittilän ja Inarin kunnat kohtaavat, yhtyvät myös Näkkälän, Kuivasalmen ja Sallivaaran paliskuntien rajat. Kyrön paliskunnan koillisraja sijaitsee Korsatunturin alarinteellä. Korsatuvalla eri alueiden poromiehet näkevät usein toisensa ja vaihtavat kuulumisia.

Aluetta hoitaa: Metsähallitus, Luontopalvelut.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/pulju