Muotkatunturin erämaa-alue

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet..
Etuoikealla näkyy huppupäisen hymyilevän tytön lähikuva kasvoista, pinkissä takissa rinkka selässään. Neljä muuta rinkkaselkäistä hahmoa etenee puuttomalla tunturiylängöllä, jonka ruska on värittänyt.

Pohjois-Lappi
Utsjoki ja Inari 
1 570 km², perustettu 1991

Muotkatunturin erämaa-alue on erämaista erämaisin: merkittyjä reittejä ei ole ja autiotupia on vähän. Muotkatunturin alueelle omaleimaisen ilmeen luovat kumpuilevat tunturit, kaunis Peltojärvi ja vuolaat joet. Erämaa on pääosin tunturikoivikoita ja tunturikankaita, mutta alueella esiintyy myös vanhoja mäntyvaltaisia metsiä sekä aapasoita. Alueen maat ja vedet on kuvattu osuvasti sointuvin saamenkielisin nimin. Tämä lumoava tunturiseutu sopii sekä päiväretkien kohteeksi että useamman päivän vaelluksiin.

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/muotkatunturi

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Muotkatunturin erämaa-alueen kartan Retkikartta.fi:ssä.

Yhteistyötahojen palveluja

Muotkatunturin erämaan alueella palveluja tarjoavat yhteistyötahot.