Haluatko tukea tunturiluonnon hoitoa ja rakenteiden ylläpitoa vapaaehtoisena? Työn lomassa pääset nauttimaan Pallas-Yllästunturin kansallispuiston maisemista ja tunturien rauhoittavasta vaikutuksesta mukavien ihmisten seurassa.

Tapahtumat

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston vapaaehtoistapahtumat löydät kansallispuiston Ajankohtaista-sivun tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien Suomen kansallispuistojen vapaaehtoistoimintaan.

Iloisia vapaaehtoisia maalaushommissa. Kuva: Heikki Sulander / Rinkkaputki.com

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään tapahtumia Pallas-Yllästunturin kansallispuistossa yhteistyössä Metsähallituksen kanssa, ota yhteyttä vapaaehtoisvastaavaamme Ritva Saarensalmeen sähköpostiosoitteeseen ritva.saarensalmi(at)metsa.fi.

Talkooleirit ja -päivät

Puolitaipaleen metsänvartijantila on kansallispuiston kulttuuriperintökohteita ja sen pihapiiriä hoidetaan vuosittain. Mikäli halukkaita ilmaantuu, voidaan hoitotoimet järjestää talkooleirin muodossa. Luontovalvojamme ilostuvat kovasti innokkaista talkoolaisista.

Niittoa Puolitaipaleen metsänvartijantilalla. Kuva: Seija Olkkonen

Vuosittain on järjestetty myös päivätalkoita erilaisten kohteiden siivoamiseen. Jatkuvaa hoitoa kaipaavia kohteita ovat mm. autiotupien, luontokeskusten lähiympäristöjen ja polkujen siistimiset sekä reiteille kaatuneiden puiden raivaukset.

Hyvä vapaaehtoistyökohde olisi myös luonto- ja kulttuuriretkien järjestäminen. Olisi hienoa, jos jollakulla olisi siihen innostusta ja kykyä sekä luonnon tai kulttuurin tuntemusta. Vapaaehtoisten järjestämä perinnetyönäytöskin olisi mukava tapahtuma! Vapaaehtoistyöt palkitsevat tekijänsä, niitä on mukava tehdä omaksi iloksi ja luonnon hyväksi.

Kansallispuisto-opasopiskelijat rakensivat Pyhäjoen luontopolulle kiviportaat. Kuva: Heikki Sulander / Rinkkaputki.com

Ystäväyhdistystoiminta

Joillain Suomen kansallispuistoista on jo oma ystäväyhdistys. Pallas-Yllästunturin kansallispuistolla sitä ei vielä ole, mutta jos jollakulla olisi innostusta sellainen perustaa, niin nyt aika alkaisi olla sille suotuisa!

Saaristomeren kansallispuistolla on ystäväyhdistys nimeltään Arkipelagia. Seuran tarkoitus on vaalia Saaristomeren kulttuuria, edistää Saaristomeren alueen luonnon ja ympäristön hoitoa ja suojelua, edistää ja tukea näihin liittyvää tutkimustoimintaa ja lisätä saariston luonnon ja kulttuurin tuntemusta. Arkipelagia järjestää Saaristomeren kansallispuistossa erilaisia retkiä ja tapahtumia. Lisätietoa Arkipelagian toiminnasta (www.arkipelagia.fi).

Lisätietoja  

  • Yhteyshenkilö Ritva Saarensalmi, ritva.saarensalmi(at)metsa.fi.