Retken lähtöpisteet pohjoisesta etelään ovat

Karhunkierros voidaan jakaa parin päivän mittaisiin osuuksiin. Niistä jokainen alkaa ja päättyy lähtöpisteeseen, joihin liikennöi linja-auto. Lisätietoja kulkuyhteyksistä.

Karhunkierroksella pääsee näkemään Oulangan kansallispuiston tunnetuimmat nähtävyydet kuten Ristikallion. Kuva: Ismo Pekkarinen

Reittiosuudet

Karhunkierros-reitti voidaan jakaa neljään osuuteen, joissa on sekä helppoja että vaativia osuuksia. Matkan varrella ympäröivä luonto luo uudenlaisia näkymiä tämän tästä. Karhunkierroksella näkee suota, kallioita, lehtoja, kuivia mäntykankaita, niittyjä, vaaroja, mutta ennen kaikkea Oulangan kansallispuiston upeita nähtävyyksiä, kuten villejä koskia ikiaikaisten kallioseinämien suojassa.

Reitin voidaan sanoa kulkevan kansallispuiston pohjoisosan leppoisista, vaihtelevista metsämaastoista eteläpään kivikkoisiin jokivarsiin ja hiennostattaviin tuntureihin. Keväällä lumien ja roudan sulaessa olosuhteet ovat päinvastaiset ja pienet purot ja soilta vetensä saavat joet tulvivat, mikä voi hankaloittaa jokien ja purojen ylityksiä. Sateella pitkokset ja riippusillat sekä kivikkoiset kohdat voivat olla liukkaita.

Reittimerkintä

Reitti on merkitty oranssein maalimerkein puihin.

Retkikohteissa lemmikkieläimet pidettävä kytkettynä. Kuva: Seppo Leinonen

Luonnonsuojelualueilla lemmikit on pidettävä kytkettyinä.