Pohjoisin Karhunkierroksen osuus lähtee Oulangan kansallispuiston pohjoisosasta Hautajärven kylästä ja päättyy Oulangan luontokeskukselle Liikasenvaarantien varteen. Reitti kulkee enimmäkseen kuivassa kangasmaastossa, mutta matkan varrella voi ihailla paikka paikoin myös kallioita, rotkoja ja runsaita lehtoja. Oulankajoki ylitetään Savilammen ja Taivalkönkään kohdalla riippusilloilla. Osuus on helppokulkuinen ja sen ohjeellinen kulkuaika on noin 2 - 3 päivää.

Karhunkierroksen luontokeskukselta saa ajankohtaiset retkivinkit Karhunkierrokselle. Kuva: Minna Koramo

Hautajärveltä lähdettäessä ensimmäinen taukopaikka on Perttumakosken laavu noin 7 km Hautajärveltä. Seuraavalle Vasajängänojan laavulle on matkaa 6 km ja sitä ennen on yksi Oulangan kansallispuiston nähtävyyksistä Rupakivi.

Noin puolimatkassa (15 km Hautajärveltä), Oulankajoen rannalla sijaitsee Savilammen autiotupa sekä Oulangan kanjoni. Nelisen kilometriä Savilammelta etelään Oulankajoen törmällä on Taivalkönkään autiotupa.

Taivalkönkäältä reitti siirtyy Oulankajoen yli kahden riippusillan kautta. Siitä eteenpäin taukopaikkoja osuudella ovat Runsulammen telttailualue sekä osuuden päätepisteessä Oulangan leirintäalue ja Oulangan luontokeskus.

Rupakiven näkee kulkiessa Hautajärveltä Oulangan luontokeskukselle. Kuva: Metsähallitus

Reitin varrella on useita nähtävyyksiä, mm. Rupakivi, Oulangan kanjoni, Taivalköngäs sekä Oulangan luontokeskus.

Jätehuolto

Oulangan leirintäalueella on jätteiden kierrätyspiste. Sinne voi lajitella metalli-, lasi-, muovi- ja paperijätteen sekä jättää vaarallisen jätteen (paristot, pienakut).

Melontareitti

Savilammelta voi meloa Oulankajokea pitkin Oulangan leirintäalueen rantaan tai luontokeskuksen veneennostopaikalle. Savilammelta luontokeskukselle kertyy matkaa vesitse 15 km. Lisää Oulangan melontareiteistä.

Pyöräily

Pyöräily on sallittu ainoastaan osuudella Taivalköngäs - Oulangan luontokeskus (9 km).

Muut palvelut