Esteetön Torronsuo

Aisti avosuon tuoksut ja tunnelma vaivattomasti lastenvaunujen, pyörätuolin tai muun apuvälineen kanssa. Kiljamon pysäköintialueelta pääsee Torronsuon kansallispuiston esteettömille reiteille. Pysäköintialueelta voi myös kulkea pyörätuolilla metsäistä hiekkatietä noin 300 metrin matkan Kiljamon taukopaikalle. Kansallispuistossa on myös esteettömiä retkeilyrakenteita.

Torronsuon esteettömät reitit

Arvioi avustajan tarpeellisuus tutustumalla esteettömien reittien reittikuvauksiin.

Torronsuon muut reitit

Esteettömyys retkeilyrakenteissa

Kiljamon pysäköintialue

Tieltä numero 282 on hyvät opasteet Torronsuon kansallispuiston esteettömien reittien lähtöpisteelle Kiljamon pysäköintialueelle. Kiljamon pysäköintialueen pinta on epätasainen, siellä täällä on monttuja. Pinnoitteena on tiiviiksi painunutta hiekkasavea, sepeliä ja kiveä. Esteettömiä autopaikkoja ei ole erikseen merkitty.  

Kiljamon taukopaikka

Maanpeite on isorakeista kiveä ja soraa kovaksi tamppautuneen maanpinnan päällä.

Keittokatos: Keittokatoksessa on kaksi pöytäryhmää penkkeineen sekä tulisija. Tulisijan korkeus on 90 cm.

Tulentekopaikka: Ulkona olevan tulentekopaikan tulisija on matalalla maassa. Tulisijan ympärillä on laudoista tehdyt penkit. 

Käymälä: Käymälärakennuksen ovet erottuvat selkeästi seinästä. Rakennuksessa on kolme ovea, joista reunimmaiset ovat käymälän ovia. Esteetön käymälä on merkitty. Ovessa ei ole takaisinvetokahvaa. Käymälään johtavan luiskan pituus on 180 cm ja leveys 155 cm. Luiskan pituuskaltevuus on 11,2 % ja sivuttaiskaltevuus 2,2 %. Käymälän oven edessä on tilaa 170 cm läpimittaiselle ympyrälle. Käymälässä ei ole käsijohteita.

Luontotorni ja puuliiteri eivät ole esteettömiä. Puuliiterin oven leveys on 97 cm.

Näköalatasanne

Molemmilta vaativilta esteettömiltä reiteiltä pääsee näköalatasanteelle. Näköalatasanne on kooltaan 4 m x 3 m, ja sen kaiteet ovat 1,2 m korkeat. Näköalatasanteella olevan penkin korkeus on 54 cm. Penkissä ei ole käsinojia eikä selkänojaa.

Yhteistyökumppanien palvelut

Tiedustele esteettömiä palveluja myös yhteistyökumppaneiltamme.