Ajankohtaista Torronsuolla

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Vastuullista kevätretkeilyä Torronsuon kansallispuistossa!

(Päivitetty 15.4.2021)

Keväiset retket ja ulkoilut ovat hyvä hetki opetella Retkietiketin viisi perusohjetta. Alkava kevät on luonnossa herkkää aikaa, joten luonto kiittää Retkietiketin noudattajaa. Myös retkeilysopu säilyy kanssaretkeilijöiden kanssa.

Ota haltuun Retkeilyn ABC ja Retkietiketti.

Kävijätutkimus käynnissä

(Päivitetty 17.3.2021)

Torronsuon kansallispuistossa tehdään kävijätutkimusta. Kävijätutkimuksissa selvitetään alueen kävijärakenne ja käytön alueellinen ja ajallinen jakautuminen sekä kartoitetaan kävijöiden kokemuksia ja mielipiteitä puiston hoidosta ja kehittämistarpeista. Lisäksi selvitetään kävijöiden rahankäyttöä ja sen paikallistaloudellisia vaikutuksia. Kävijätutkimuksien tuloksia hyödynnetään puiston kehittämisessä. Tutkimushaastattelijaan voit törmätä esimerkiksi Kiljamon tulentekopaikalla. 

Torronsuolla ei enää hiihdetä

(Päivitetty 15.3.2021)

Lumet ovat sulaneet pois niin reilusti, ettei suksilla pääse enää hiihtämään Torronsuolla. Kävellen pääsee polulla liikkumaan.

Esteettömät pitkospuupolut ovat valmistuneet

(Päivitetty 10.12.2020)

Torronsuon kansallispuiston uusi esteetön pitkospuupolku ja katselulava on valmistunut joulukuun alussa. Noin 120 metriä pitkä pitkospuupolku sijaitsee Kiljamon näkötornin eteläpuolella ja se on rakennettu kokonaisuudessaan suolle. 

Kiljamon pysäköintialueen opastustaulun luota alkava ja näköalatasanteelle johtava esteetön reitti on korjattu. Lahonneet pitkospuut uusittiin noin 150 metrin pituiselta reitiltä. Kiljamon reittiä pääsee kulkemaan pitkospolkua pitkin, mutta näköalatasanteelle ei saa vielä mennä ennen kuin se on korjattu. Näköalatasanne korjataan arviolta ensi vuoden alkupuolella. Näköalatasanteella on kieltotaulu sinne kulkemisen estämiseksi.

Opastettuja retkiä ja välinevuokrausta 

(Päivitetty 17.3.2020)

Useat yhteistyötahot järjestävät opastettuja retkiä Torronsuon kansallispuistossa. Esimerkiksi patikointia, luonto- ja teemaretkiä. Voit myös kertoa toiveesi ja varata oman ohjatun retkihetken. Ryhmän koko voi monilla retkillä olla pienikin. Lisäksi monet yrittäjät vuokraavat erilaisia välineitä omatoimisia luontoaktiviteetteja varten. Yritykset toteuttavat kestävän luontomatkailun periaatteita toimiessaan kansallispuistossa.

Uutisia Torronsuolta