Ajankohtaista Torronsuolla

21.8.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kiljamon taukopaikan palvelurakenteita valmistunut

(Päivitetty 24.6.2020)

Kiljamon taukopaikalle rakennettu uusi nuotiokatos ja kuivakäymälä ovat valmistuneet. Esteetöntä kuivakäymälää viimeistellään vielä pienin korjaustöin ja ylihuomiseen mennessä sekin on valmis. Näiden uudistusten myötä Torronsuon kansallispuiston palveluvarustus on parantunut entisestään. Muistattehan luontoa ja kanssaretkeilijöitä kunnioittavan retkietiketin Torronsuolla retkeiltäessä.

Torronsuon pysäköintialue valmis, muut työt vielä kesken

(Päivitetty 8.6.2020)

Torronsuon kansallispuiston uusi pysäköintialue on hienossa kunnossa, mutta reittien ja käymälän uusiminen on vielä kesken. Kiljamon taukopaikan nuotiokatoksen ja käymälän rakentaminen saatetaan loppuun ensi viikolla. Retkeilijöitä jälleen pyydetään noudattamaan varovaisuutta liikkuessaan työmaa-alueen läheisyydessä ja mielellään kokonaan pysymään poissa työmaa-alueelta. Niin on turvallisinta kaikille ! 

Torronsuon kansallispuisto 30 vuotta - suosituimpi kuin koskaan

(Päivitetty 27.3.2020)

Torronsuon kansallispuisto juhlii tänä vuonna 30-vuotissyntymäpäiviään. Kansallispuisto perustettiin vuonna 1990 suojelemaan Etelä-Suomen suurinta yhtenäistä, edustavaa ja lähes täysin luonnontilaista keidassuoaluetta. Juhlapuiston käyntimäärät ovat nousseet jo useamman vuoden. Vuonna 2019 käyntimäärä oli yli 31 000, missä on 7%:n kasvu vuoteen 2018 verrattuna.

Kuva: Marjo Lalli

Torronsuon kansallispuiston 30 -vuotista taivalta juhlistetaan tapahtumin ja näyttelyin:

Esteetön reitti huonossa kunnossa

(Päivitetty 24.3.2020)

Esteetön reitti huonossa kunnossa. Emme suosittele liikkumaan reitillä pyörätuoleilla tms.

Opastettuja retkiä ja välinevuokrausta 

(Päivitetty 17.3.2020)

Useat yhteistyötahot järjestävät opastettuja retkiä Torronsuon kansallispuistossa. Esimerkiksi patikointia, luonto- ja teemaretkiä. Voit myös kertoa toiveesi ja varata oman ohjatun retkihetken. Ryhmän koko voi monilla retkillä olla pienikin. Lisäksi monet yrittäjät vuokraavat erilaisia välineitä omatoimisia luontoaktiviteetteja varten. Yritykset toteuttavat kestävän luontomatkailun periaatteita (metsa.fi) toimiessaan kansallispuistossa.