Selkämeren kulkuyhteydet ja kartat

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Selkämeren kansallispuisto sijaitsee Merikarvian, Porin, Luvian, Eurajoen, Rauman, Pyhärannan, Uudenkaupungin ja Kustavin ulkosaaristossa, joten sinne pääsee Preiviikinlahtea, Lieslahtea ja Salttöötä lukuun ottamatta jäättömänä aikana vain veneellä.

Kulkuyhteydet

Veneellä

Yhteysaluksella tai tilauskuljetuksella

 • Yhteistyöyrittäjät tarjoavat yhteysalus- ja tilausvenekuljetuksia kansallispuiston saarille mm. Putsaaareen, Isoonkarin majakkasaarelle ja Katanpään linnakesaarelle Uudestakaupungista, Kylmäpihlajan majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin linnakesaarelle Raumalta sekä Säppiin Luvialta.
 • Lisätietoa vesibussiliikenteestä voi kysellä kuntien matkailuinfoista.

Autolla

 • Autolla voi tutustua Porissa Preiviikinlahteen, jossa lintuharrastajien käytössä on yli kymmenen tornia tai lavaa: Sannannokka, Hathuru, Isosanta (2),Yyterin lietteet, Huhtala, Langoura, Leveäkari, Eteläranta, Kaarluoto (2) ja Ooviiki. Huhtalan, Langouran ja Leveäkarin tornit sijaitsevat kansallispuistossa. Tornien ja lavojen läheisyyteen pääsee autolla. Moni torneista ja lavoista sijaitsee Lietteiden kävelyreitin (8 km) varrella.
 • Autolla saavutettava kansallispuiston kohde on myös Sälttöö Merikarvialla, jonne on viitoitus Pooskerintieltä.

Retkeilijät katselevat kiikareilla ja kaukoputkilla puisesta näkötornista. Tornista avautuu maisema merenrantakaislikkoon.

Retken lähtöpisteet

Kartat

Sähköiset kartat

 

Muut kartat

 • Retkeily GT Etelä-Suomi, 1:250 000. Karttakeskus 2019. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Maastokartat N313 (Merikarvia), M324 (Mäntyluoto), M323 (Luvia), M314 (Rauma), M313 (Pyhäranta), L324 (Uusikaupunki) ja L323 (Kustavi), 1:50 000. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Merikarttasarja E, 1:50 000. Karttoja voi ostaa mm. vierassatamista, veneilyalan kaupoista, Karttakeskuksesta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Rannikkokartat 40 (Isokari), 41 (Rauman edusta), 42 (Pori) ja 43 (Merikarvia), 1:50 000. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Retkeily GT Länsi-Suomi, 2015, 1:250 000. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Vedenkestävä Veneilykartta Uusikaupunki Isokari Rauma, 1:60 000, Karttakeskus 2017. Karttaa voi ostaa Karttakeskukselta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Vedenkestävä Veneilykartta Kustavi Brändö Isokari, 1:60 000, Karttakeskus 2017. Karttaa voi ostaa Karttakeskukselta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Vedenkestävä veneilykartta Pori Reposaari Rauma, 1:60 000, Karttakeskus 2018. Karttoja voi ostaa Karttakeskuksesta.

Karttojen myyntipaikat