Selkämeren reitit

26.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.1.-20.2.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Retkeilyreitit ja polut

Merkityt reitit

Vinoneliön muotoinen reittimerkki naulattuna puuhun. Taustalla kesäisen vehreää metsää.Porin Iso-Enskerissä (61° 40,58'N, 21° 22,5' E) on merkitty polku, vaihtoehtoisesti 1,4 km tai 3 km. Reitti lähtee laiturin ja tulentekopaikan kupeesta ja kiertää saaren metsän sekä hienon pirunpellon kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polku on helppokulkuinen. 

Porin Preiviikinlahdella kulkee Porin kaupungin ylläpitämiä luontoretkeilyreittejä (pori.fi), jotka kulkevat osittain Selkämeren kansallispuiston alueella. Reittien varsilla on useita luontotorneja ja -lavoja, joista Leveäkarin ja Huhtalan tornit, sekä Langouran lava sijaitsevat kansallispuistossa. Reittien uusin ja helppokulkuinen osuus kulkee Selkämeren kansallispuiston Langouran luontolavalta (61° 32.2647'N, 21° 34.0582'E) Yyterin lietteiden kautta Yyterin hiekkadyyneille (visityyteri.fi).

 

Puinen esteetön reitti rantakaislikossa. Reitillä kävelee retkeilijä. Taustalla kaislikkoa ja metsää aurinkoisena kesäpäivänä.

Luvian Säpissä 1,5 km pitkä Alfredin polku kertoo Säpin vaiheista majakanvartijoiden ja luotsien aikana.

Rauman Kuuskajaskarissa noin 3 km pitkä polku kiertää loma- ja linnakesaaren. Polun varrella olevat opasteet kertovat historista ja geologiasta. Lue lisää (rauma.fi)

Kaksi retkeilijää polulla vehreän metsän siimeksessä.

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Selkämeri

Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.