Retkeilyreitit ja polut

Merkityt reitit

Kuva: Anssi RiihiahoPorin Iso-Enskerissä (61° 40,58'N, 21° 22,5' E) on merkitty polku, vaihtoehtoisesti 1,4 km tai 3 km. Reitti lähtee laiturin ja tulentekopaikan kupeesta ja kiertää saaren metsän sekä hienon pirunpellon kautta takaisin lähtöpisteeseen. Polku on helppokulkuinen. 

Porin Preiviikinlahdella kulkee Porin kaupungin ylläpitämiä luontoretkeilyreittejä (www. pori.fi), jotka kulkevat osittain Selkämeren kansallispuiston alueella. Reittien varsilla on useita luontotorneja ja -lavoja, joista Leveäkarin ja Huhtalan tornit, sekä Langouran lava sijaitsevat kansallispuistossa. Reittien uusin ja helppokulkuinen osuus kulkee Selkämeren kansallispuiston Langouran luontolavalta (61° 32.2647'N, 21° 34.0582'E) Yyterin lietteiden kautta Yyterin hiekkadyyneille (www.visityyteri.fi).

 

Lietteiden reitillä. Kuva: Aija Mäkinen

Luvian Säpissä 1,5 km pitkä Alfredin polku kertoo Säpin vaiheista majakanvartijoiden ja luotsien aikana.

Kuva: Laura Lehtonen

Rauman Kuuskajaskarissa noin 3 km pitkä polku kiertää loma- ja linnakesaaren. Polun varrella olevat opasteet kertovat historista ja geologiasta. Lue lisää (www.rauma.fi)

Kuuskajaskari. Kuva: Laura Lehtonen

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Selkämeri

Polkujuoksureittiä ei ole merkitty maastoon.

Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa (www.yle.fi).

Retkikohteen esite

Pdf-tiedosto 3.2 MB 
(julkaisut.metsa.fi)