Selkämeren kansallispuisto sijaitsee Merikarvian, Porin, Luvian, Eurajoen, Rauman, Pyhärannan, Uudenkaupungin ja Kustavin ulkosaaristossa, joten sinne pääsee Preiviikinlahtea, Lieslahtea ja Salttöötä lukuun ottamatta jäättömänä aikana vain veneellä. 

Kuljetuksia Selkämeren saarikohteisiin voi hakea yhteistyöyritysten sivuilta.

Bussilla Selkämeren kohteisiin

Selkämeren saarikohteisiin pääsee vain veneellä. Venekuljetuksia järjestävät useat yritykset Uudestakaupungista, Kustavista, Raumalta, Luvialta, Porista ja Merikarvialta. Venesatamiin pääsee bussilla Uudessakaupungissa, Raumalla ja Porissa.

Yhteyksiä voi hakea Matkahuollon aikatauluhausta (matkahuolto.fi), Rauman paikallisliikenteen hausta (koivistonauto.fi) ja Porin paikallisliikenteen hausta (porinlinjat.fi).

Venekuljetusta Selkämeren saarikohteisiin tarjoavia yrityksiä ja niiden satamia voi hakea yhteistyöyritysten sivuilta.

Autolla Selkämerelle

Autolla voi tutustua Porissa Preiviikinlahdella sijaitsevaan Yyterin lietteiden reittiin, jossa lintuharrastajien käytössä on yli kymmenen tornia tai lavaa: Sannannokka, Hathuru, Isosanta,Yyterin lietteet, Huhtala, Langoura, Leveäkari, Eteläranta, Kaarluoto ja Ooviiki. Huhtalan, Langouran ja Leveäkarin tornit sijaitsevat kansallispuistossa. Tornien ja lavojen läheisyyteen pääsee autolla. 

Pysäköintialueet:

Etelärannan lintutorni, viitoitus kohdalta Uimarannantie 186, Pori. Pysäköintialue on lintutornin vieressä.

Huhtalanraitin pysäköintialue, Huhtalanraitti 206, Pori. Huhtalan ja Yyterin lietteiden sekä Hathurun lavat. Reitti jatkuu Sannannokan ja Isosannan lavoille.

Leveäkarin lintutorni, Rantahaantie 147, Pori. Pysäköintialueelta viitoitus polkua ja pitkoksia pitkin lintutornille.

Kaarluodon lintutorni, Kaarluodontie 55, Pori. Kaarluodon lintutorni.

Ooviikin lintutorni, Koulunmutka 61, Pori. Pysäköintialueelta on viitoitus polkua pitkin Ooviikin lintutornille. 

Sälttöön laavun pysäköintialue, Sälttööntie 6, Merikarvia. Autolla saavutettava kansallispuiston kohde on myös Sälttöö Merikarvialla. 

Venesatamiin pääsee autolla. Satamien yhteydessä on yleensä ilmaisia pysäköintialueita ja yksityisiä maksullisia paikkoja. 

Veneellä Selkämerelle

Selkämeren kansallispuiston retkikohteet saavuttaa parhaiten veneellä tai meloen. 
Katso koordinaatit Selkämeren kansallispuiston vierailukohteisiin ja luontosatamiin.

Yhteistyöyrittäjät tarjoavat yhteysalus- ja tilausvenekuljetuksia kansallispuiston saarille mm. Putsaaareen, Isokarin majakkasaarelle (isokari.fi) ja Katanpään linnakesaarelle Uudestakaupungista, Kylmäpihlajan majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin linnakesaarelle Raumalta (Rauman Saaristokuljetus) (Lähtöpiste Suvitien Merijakamo, suvitie 14, Rauma) Säppiin Porista ja Porin Reposaaresta, josta pääsee myös Iso-Enskeriin, Munakariin ja Seliskeriin.

Kesällä 2023 Porista pääsee veneretkelle Iso-Enskeriin (lähtöpiste Reposaaren Kalasatama, Pori. Ravintola Merimestan takaa. ) ja Säpin majakkasaarelle (lähtöpiste Salokankaantie 54, Pori). Lippuja myydään Visit Porin sivuilla (visitpori.fi).

Yhteistyöyrittäjät vuokraavat kanootteja ja kajakkeja. Sopivia lähtöpisteitä melojille löytyy esimerkiksi Reposaaren maantien varrelta Kappelinsuntin rannalta; käänny Räyhäntielle, junaradan jälkeen oikealle ja aja rantaan.