Koloveden kulkuyhteydet ja kartat

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kulkuyhteydet

Koloveden kansallispuisto sijaitsee valtatien 23 eteläpuolella.

Autolla

 • Enonkoskelta on Käköveden opastus- ja vesillelaskupaikalle matkaa 15 km. Omalla autolla tuleville on opaste Enonkosken keskustassa, josta jatketaan tietä nro 471 pitkin Hanhivirran lossin kautta Käköveden opastuspaikalle johtavan tien risteykseen, jossa on opaste "Koloveden kansallispuisto Käkövesi". Käköveden opastuspaikan yhteydessä on pysäköintialue. Pysäköintialuetta ei aurata talvisin.
 • Nahkiaissalon luontopolulle menijöille on opaste "Koloveden kansallispuisto Nahkiaissalo" Selkälahdelle johtavan tien ja tien nro 471 risteyksessä. Tarkemmat ohjeet reittien lähtöpisteissä. Selkälahden tien varressa on retkeilijöille tarkoitettu pysäköintialue. Selkälahden tietä ja pysäköintialuetta ei aurata talvisin.
 • Kirkkorannan opastus- ja vesillelaskupaikalle on matkaa Enonkoskelta 22 km. Nahkiaissalon luontopolun risteyksestä jatketaan tietä nro 471pohjoiseen noin 6 km, tien nro 471 ja Kirkkorannan tien risteyksessä on opaste "Koloveden kansallispuisto Kirkkoranta". Kirkkorannassa on pysäköintialue. Kirkkorantaan johtavaa tietä ja pysäköintialuetta ei aurata talvisin.

Katso pysäköintialueiden tarkemmat osoitteet alempaa kohdasta Retken lähtöpisteet.

Huom! 
Google maps ohjaa harhaan. Oikea osoite puiston pääsisäänkäynnille on Kirkkorannantie 200, 58180 Enonkoski.


Venekuljetukset

Julkisilla kulkuneuvoilla

Enonkoskelle on matkaa Savonlinnasta 33 km ja Heinävedeltä 55 km. Enonkoskelta on Käköveden opastus- ja vesillelaskupaikalle matkaa 15 km ja Kirkkorannan opastus- ja vesillelaskupaikalle 22 km. Savonrannalle on matkaa Savonlinnasta 55 km. Savonrannalta on Käköveden opastus- ja vesillelaskupaikalle matkaa 25 km ja Kirkkorannan opastus- ja vesillelaskupaikalle 21 km.

Retken lähtöpisteet

 • Luontopolkujen lähtöpisteet.
 • Vesillelaskupaikka on Käkövedellä (Vääräntauksentie, Enonkoski) ja Kirkkorannassa (Kirkkorannantie 200, Enonkoski). 

Kartat

 ""

""

Muut kartat

 • Maastokartat N514 ja N532, 1:50 000. Karttoja voi ostaa Maanmittaustoimistoista ja Karttakeskuksesta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Merikartta: M Saimaan vesistö, Savonlinna - Kuopio, 1:40 000. Karttoja voi ostaa Karttakeskuksesta.
 • Yleismerikartta 921, Saimaan vesistö, 1:200 000, 2001. Karttoja voi ostaa Karttakeskuksesta.
 • Maastokartat numerot 4212 05, 4212 06 ja 4212 08, 1:20 000. Karttoja voi ostaa Maanmittaustoimistoista ja Karttakeskuksesta sekä hyvin varustetuista kirjakaupoista.
 • Retkeily GT Itä-Suomi, 2014, 1:250 000. Karttoja voi ostaa mm. Karttakeskuksesta ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Karttojen myyntipaikat

Kädessä kännykkä, jossa näkyy Retkikartta.fi. Avaa Koloveden kartan Retkikartta.fi:ssä.

Pysäköintialueet

Selkälahti (luontopolku)

 • Selkälahdentie, Savonlinna

Käkövesi

 • Vääräntauksentie, Enonkoski

Kirkkoranta

 • Kirkkorannantie, Enonkoski

Pysäköintialueille ei ole tarkempia osoitetietoja.