Saapuminen Kolovedelle

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Koloveden kansallispuisto sijaitsee valtatien 23 eteläpuolella. Savonlinnasta Käköveden vesillelaskupaikalle on matkaa 48 km ja Kirkkorannan vesillelaskupaikalle 55 km. 

Retkeilyreiteille

Luonto- ja retkeilypoluille lähdetään Nahkiaissalon pysäköintialueelta ja Mäntysalon retkisatamasta. Reittien lähtöpisteet.
Vesillelaskupaikat sijaitsevat Käköveden pysäköintialueella ja Kirkkorannassa. Kirkkorannassa on yrityksen varustevuokrauspiste, jossa itsepalvelu.

Bussilla Enonkoskelle ja Savonrannalle 

Lähimmät linja-autoyhteydet (matkahuolto.fi) ovat Enonkoskelle ja Savonrannalle, jonne pääsee linja-autolla arkipäivisin Savonlinnasta tai Joensuun suunnasta. Koloveden Kirkkorantaan on matkaa Enonkoskelta 22 km ja Savonrannalta 21 km. Loppumatkan taittaa parhaiten taksilla.

Junalla Vihtariin tai Savonlinnaan

Lähin rautatiepysäkki on Vihtarissa, jonne pääsee päivittäin sekä Helsingin että Joensuun suunnasta. Kirkkorannan opastuspaikalle on Vihtarin asemalta matkaa 26 km, joka taittuu parhaiten taksilla. Lue lisää kansallispuistossa palveluja tarjoavista yhteistyötahoista.

Savonlinnaan on myös juna- (vr.fi) ja lentokoneyhteydet (finavia.fi).

Autolla Kolovedelle

Kirkkorannan pysäköintialue. Kirkkorannantie 200, Enonkoski. Opastus tieltä nro 471. Tilaa noin 20 autolle ja muutamalle bussille. Ei talvihuoltoa.

Nahkiaissalon pysäköintialue. Opastus tieltä nro 471. Tilaa noin 8 autolle. Ei talvihuoltoa.

Käköveden pysäköintialue. Opastus tieltä nro 471. Tilaa noin 12 autolle. Ei talvihuoltoa.

Kaksi retkeilijää seisoo laiturilla, toinen pukee ylleen melontaliiviä. Vedessä laiturin vieressä on valmiiksi pakattu kanootti.

Veneellä Kolovedelle

Valtaosa Koloveden kansallispuistosta on rauhoitettu moottoriveneilyltä. Ainoastaan Pitkäsaaren retkisatamaan saa ajaa moottoriveneellä. Myös Mäntysalon polun alkupisteeseen pääsee moottoriveneellä.

Lue lisää vesiretkeilijöiden palveluista.