Koloveden kansallispuisto sijaitsee valtatien 23 eteläpuolella. Savonlinnasta Käköveden vesillelaskupaikalle on matkaa 48 km ja Kirkkorannan vesillelaskupaikalle 55 km. 

Retkeilyreiteille

Luonto- ja retkeilypoluille lähdetään Nahkiaissalon pysäköintialueelta ja Mäntysalon retkisatamasta. Reittien lähtöpisteet.
Vesillelaskupaikat sijaitsevat Käköveden pysäköintialueella ja Kirkkorannassa. Kirkkorannassa on yrityksen varustevuokrauspiste, jossa itsepalvelu.

Kolovedelle Reissukyydillä!

(Päivitetty 25.7.2023)

Reissukyyti (reissukyyti.fi) on uusi palvelu, jossa kyytien tarjoajat ja tarvitsijat voivat tavoittaa toisensa. 

Koloveden kansallispuisto sijoittuu Enonkosken ja Heinäveden kuntien ja Savonlinnan kaupungin alueelle Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa. Alueella on upeita luontokohteita, tapahtumia, kyliä ja matkailuyrityksiä. Täällä kannattaa viihtyä kerralla pidempään ja tutustua alueeseen laajemminkin. Reissukyyti-sivusto auttaa vähentämään kulkemisen päästöjä ja jakamaan kuluja. 

Mikä parasta, Reissukyyti yhteisössä sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua uusiin kivoihin reissukavereihin!

Bussilla Enonkoskelle ja Savonrannalle 

Lähimmät linja-autoyhteydet (matkahuolto.fi) ovat Enonkoskelle ja Savonrannalle, jonne pääsee linja-autolla arkipäivisin Savonlinnasta tai Joensuun suunnasta. Koloveden Kirkkorantaan on matkaa Enonkoskelta 22 km ja Savonrannalta 21 km. Loppumatkan taittaa parhaiten taksilla.

Junalla Vihtariin tai Savonlinnaan

Lähin rautatiepysäkki on Vihtarissa, jonne pääsee päivittäin sekä Helsingin että Joensuun suunnasta. Kirkkorannan opastuspaikalle on Vihtarin asemalta matkaa 26 km, joka taittuu parhaiten taksilla. Lue lisää kansallispuistossa palveluja tarjoavista yhteistyötahoista.

Savonlinnaan on myös juna- (vr.fi) ja lentokoneyhteydet (finavia.fi).

Kimppakyydillä Kolovedelle

Voit myös tarjota kimppakyytiä (reissukyyti.fi) Kolovedelle jos autossasi on tilaa, tai kysellä mahtuisiko jonkun toisen autoon bensakustannuksia vastaan.

Autolla Kolovedelle

Kirkkorannan pysäköintialue. Kirkkorannantie 200, Enonkoski. Opastus tieltä nro 471. Tilaa noin 45 autolle ja muutamalle bussille. Ei talvihuoltoa.

Nahkiaissalon pysäköintialue. Nahkiaissalontie, Savonlinna. Opastus tieltä nro 471. Tilaa noin 8 autolle. Ei talvihuoltoa.

Käköveden pysäköintialue. Vääräntauksentie, Enonkoski. Opastus tieltä nro 471. Tilaa noin 12 autolle. Ei talvihuoltoa.

Kaksi retkeilijää seisoo laiturilla, toinen pukee ylleen melontaliiviä. Vedessä laiturin vieressä on valmiiksi pakattu kanootti.

Veneellä Kolovedelle

Valtaosa Koloveden kansallispuistosta on rauhoitettu moottoriveneilyltä. Ainoastaan Pitkäsaaren retkisatamaan saa ajaa moottoriveneellä. Myös Mäntysalon polun alkupisteeseen pääsee moottoriveneellä.

Lue lisää vesiretkeilijöiden palveluista.