Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Linnansaaren ja Koloveden hoito- ja käyttösuunnitelmista kerätään lausuntoja 

(Päivitetty 17.5.2023)

Metsähallitus on saanut valmiiksi luonnokset Linnansaaren Natura-alueen ja Koloveden kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmista ja pyytää niistä palautetta 19.6.2023 mennessä. Lausuntokierroksella kaikilla asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus kommentoida suunnitelmien sisältöjä. Lue koko tiedote.

Tervetuloa Kolovedelle, Amalia! 

(Päivitetty 8.6.2023)

Yhteinen Saimaannorppamme LIFE -hankkeessa toteutettiin ensimmäiset norppien siirrot Saimaan sisällä toukokuun lopulla. Pihlajavedeltä matkasi uusille kotivesille kaksi norppaa: aikuinen naaras, Amalia, Koloveden kansallispuistoon, ja nuori uros, Tuukka, eteläiselle Saimaalle.

Amalia toivottavasti vahvistaa Koloveden synnyttävien norppaemojen joukkoa ja Tuukka tuo tullessaan uusia geenejä Etelä-Saimaalle. Siirtojen myönteiset vaikutukset ovat toivottavasti nähtävissä ennen kaikkea tulevissa norppasukupolvissa, jos siirtolaisnorpat jäävät uusille elinalueilleen ja löytävät kumppaninsa sieltä.

Lue lisää norppien siirrosta oheisesta uutisesta 7.6.2023: Ensimmäiset saimaannorpat siirretty – Amalia ja Tuukka kalastelevat nyt uusilla vesillä

Uutisia Kolovedeltä

Ilmoita kuolleista tai apua tarvitsevista norpista

Saimaannorpan suojelun kannalta on tärkeää saada kuolleet norpat tutkittaviksi. Ilmoita pikaisesti Metsähallitukseen puh. 0206 39 5000. Lisätietoja.