Huom! Pitkäsaaren eteläisessä ja Lapinniemen retkisatamissa ei ole polttopuita

(Päivitetty 9.1.2019)

Pitkäsaaren eteläiseen ja Lapinniemen retkisatamiin ei tuoda enää polttopuita. Pitkäsaaren eteläiselle tulentekopaikalle voi polttopuita käydä noutamassa halutessaan viereisestä retkisatamasta noin 150 metrin päästä. Lapinniemessä ruoan valmistukseen tulee käyttää retkikeitintä. Polttopuita voi halutessaan tuoda mukanaan esim. Laajakaarteen tulentekopaikalta. Polttopuiden ottaminen maastosta ei ole sallittua.

Karjalansaaren retkisatama Koloveden kansallispuiston pohjoispuolella Ruokovedellä on poistettu käytöstä.

Kolovesi. Kuva: Mari Laukkanen

Koloveden vuokratuvat nyt varattavissa verkkokaupasta!

(Päivitetty 9.1.2019)
Kesän retkillä Koloveden kansallispuistossa voi majoittua myös kahdessa vuokratuvassa. Mäntysalon kämppä sijaitsee puiston pohjoisosassa Mäntysalon saaressa, jonne on mahdollista tulla myös moottoriveneellä. Mantereella, kansallispuiston lounaisosassa, sijaitsevalle Huhtiniemen talolle pääsee myös autolla. Huhtiniemi on kesällä 2019 lammaspaimenkohteena, joten kesäaikaiset varaukset menevät lammaspaimenviikkojen kautta. Syyskuussa Huhtiniemi on vapaana muillekin. Varaukset eraluvat.fi -verkkokaupasta tai palvelunumerosta 020 69 2424.

 

Koloveden talvikuulumisia

(Päivitetty 19.12.2018)

Koloveden luonto on rauhoittunut talvilepoon. Kansallispuiston teillä, parkkipaikoilla eikä puiston poluilla ole talvikunnossapitoa. Jäällä liikkuminen ei ole turvallista, sillä jää voi olla petollisen ohutta kovienkin pakkasten jälkeen Koloveden virtaisissa kapeikoissa.

Talviaikaan puistoon kuuluvissa saarissa on liikkumiskielto ja kansallispuistoon kuuluvilla vesialueilla jäällä liikkuminen on kielletty moottorikäyttöisillä kulkuneuvoilla. Kaikenlaista liikkumista tulee välttää luodoilla ja rantakinoksissa norpan pesimärauhan turvaamiseksi, sillä norppa synnyttää pienet kuuttinsa rantakinosten suojaan.