Kolovesi kesäkunnossa

(Päivitetty 19.5.2024)

Koloveden tiet ja reitit ovat sulaneet, pientä kelirikkoa vielä esiintyy paikka paikoin hiekkateillä. 

Esteettömyyttä parannettu Hirviniemessä

(Päivitetty 3.8.2023)

Koloveden Hirviniemen esteettömät palvelurakenteet ovat nyt käytössä ja sieltä löytyy nyt esteettömät käymälä, kanoottilaituri, tulentekopaikka ja telttapaikka. 

Kolovedelle Reissukyydillä!

(Päivitetty 25.7.2023)

Reissukyyti (reissukyyti.fi) on uusi palvelu, jossa kyytien tarjoajat ja tarvitsijat voivat tavoittaa toisensa. 

Koloveden kansallispuisto sijoittuu Enonkosken ja Heinäveden kuntien ja Savonlinnan kaupungin alueelle Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa. Alueella on upeita luontokohteita, tapahtumia, kyliä ja matkailuyrityksiä. Täällä kannattaa viihtyä kerralla pidempään ja tutustua alueeseen laajemminkin. Reissukyyti-sivusto auttaa vähentämään kulkemisen päästöjä ja jakamaan kuluja. 

Mikä parasta, Reissukyyti yhteisössä sinulla on erinomainen mahdollisuus tutustua uusiin kivoihin reissukavereihin!

Tervetuloa Kolovedelle, Amalia! 

(Päivitetty 8.6.2023)

Yhteinen Saimaannorppamme LIFE -hankkeessa toteutettiin ensimmäiset norppien siirrot Saimaan sisällä toukokuun lopulla. Pihlajavedeltä matkasi uusille kotivesille kaksi norppaa: aikuinen naaras, Amalia, Koloveden kansallispuistoon, ja nuori uros, Tuukka, eteläiselle Saimaalle.

Amalia toivottavasti vahvistaa Koloveden synnyttävien norppaemojen joukkoa ja Tuukka tuo tullessaan uusia geenejä Etelä-Saimaalle. Siirtojen myönteiset vaikutukset ovat toivottavasti nähtävissä ennen kaikkea tulevissa norppasukupolvissa, jos siirtolaisnorpat jäävät uusille elinalueilleen ja löytävät kumppaninsa sieltä.

Lue lisää norppien siirrosta oheisesta uutisesta 7.6.2023: Ensimmäiset saimaannorpat siirretty – Amalia ja Tuukka kalastelevat nyt uusilla vesillä

Uutisia Kolovedeltä

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.

Ilmoita kuolleista tai apua tarvitsevista norpista

Saimaannorpan suojelun kannalta on tärkeää saada kuolleet norpat tutkittaviksi. Ilmoita pikaisesti Metsähallitukseen puh. 0206 39 5000. Lisätietoja.