Koloveden kansallispuisto kiinnostaa ulkomaisia matkailijoita

(Päivitetty 17.6.2019)
Koloveden kansallispuiston kävijöistä jopa 32 % on ulkomaisia matkailijoita. Lue, mitä muuta juuri julkaistu kävijätutkimus kertoo puiston kävijöistä (julkaisut.metsa.fi)

Huom! Pitkäsaaren eteläisessä ja Lapinniemen retkisatamissa ei ole polttopuita

(Päivitetty 9.1.2019)
Pitkäsaaren eteläiseen ja Lapinniemen retkisatamiin ei tuoda enää polttopuita. Pitkäsaaren eteläiselle tulentekopaikalle voi polttopuita käydä noutamassa halutessaan viereisestä retkisatamasta noin 150 metrin päästä. Lapinniemessä ruoan valmistukseen tulee käyttää retkikeitintä. Polttopuita voi halutessaan tuoda mukanaan esim. Laajakaarteen tulentekopaikalta. Polttopuiden ottaminen maastosta ei ole sallittua.

Karjalansaaren retkisatama Koloveden kansallispuiston pohjoispuolella Ruokovedellä on poistettu käytöstä.

Koloveden vuokratuvat nyt varattavissa verkkokaupasta!

(Päivitetty 9.1.2019)
Kesän retkillä Koloveden kansallispuistossa voi majoittua myös kahdessa vuokratuvassa. Mäntysalon kämppä sijaitsee puiston pohjoisosassa Mäntysalon saaressa, jonne on mahdollista tulla myös moottoriveneellä. Mantereella, kansallispuiston lounaisosassa, sijaitsevalle Huhtiniemen talolle pääsee myös autolla. Huhtiniemi on kesällä 2019 lammaspaimenkohteena, joten kesäaikaiset varaukset menevät lammaspaimenviikkojen kautta. Syyskuussa Huhtiniemi on vapaana muillekin. Varaukset eraluvat.fi -verkkokaupasta tai palvelunumerosta 020 69 2424.