Kaksi retkeilijää tutkivat metsästä löytämäänsä kasvia. Helvetinjärven kansallispuiston reiteillä koululaiset kohtaavat syviä rotkolaaksoja, jyrkkiä kallioseinämiä, vanhoja aihkimäntyjä sekä laajan kirjon suomalaista metsämaisemaa.  Helvetinkolu päivätupineen on oivallinen paikka levähtää ja nauttia jylhän kauniista maisemista. Haukanhiedan telttailualueelle sopii isompikin ryhmä leiriytymään ja keittokatoksessa valmistuvat maittavat retkiateriat. Puisto soveltuu hyvin päivän tai muutaman yön retkelle niin pienille kuin isommille koululaisille.

Aineistot

Muistathan, että luonnonsuojelualueilla on rajoituksia kasvien keräämiseen ja eläinten tutkimiseen. Tutustu Helvetinjärven kansallispuiston sääntöihin ja ota tarvittaessa yhteyttä Seitsemisen luontokeskukseen.

Luonto-opastukset

Kansallispuiston yhteistyöyrityksiltä voi tiedustella luonto-opastuksia ja vauhdikkaita leirikouluohjelmia.

Retkivinkit

Puiston pohjois- ja itäosissa on merkittyjä reittejä ja luontopolku, jotka johdattavat kulkijan Helvetinjärven jylhiin maisemiin. Maasto on paikoin haastavaa, mikä kannattaa ottaa huomioon retkeä suunniteltaessa: tukevat kengät, vesipullo ja kiireetön aikataulu ovat perusvarusteet Helvetinjärvellä.

Ruokailut

Helvetinjärvellä on useita tulentekopaikkoja, joilla voi nauttia eväitä nuotion loimussa. Muistathan, että maastopalovaroituksen aikana avotulen teko on kiellettyä myös tulentekopaikoilla. Haukanhiedalla on kaivo. Katso kaivojen tilanne palvelut-sivulta.

Majoitus

Helvetinjärvellä on useita telttailualueita. Yhteistyöyrittäjät tarjoavat majoitusta kansallispuiston lähialueilla. Tutustu yöpymismahdollisuuksiin tarkemmin Helvetinjärven kansallispuiston palvelut -sivulla.

Vinkit lasten kanssa retkeilyyn 

Retkeilyn ABC: lasten kanssa retkelle

Ihme ja kumma -videosarja

Ihme ja kumma on lapsille suunnattu videosarja luonnon monimuotoisuudesta. Tuotanto: Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi.

Piirretty kuva, jossa on videon otsikko sekä kasveja ja eläimiä.