Ajankohtaista Helvetinjärvellä

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Myrsky on kaatanut puita poluilla

(20.11.2020)

Myrsky on kaatanut puita poluille eri puolile puistoa. Pyydämme olemaan varovainen liikkuessanne. Puita raivataan pois poluilta ajan kanssa.

Helvetinjärven hoito- ja käyttösuunnitelmaa päivitetään, osallistu kyselyyn

(Päivitetty 18.11.2020)

Metsähallitus kartoittaa Helvetinjärven kansallispuistossa liikkuvien ja alueesta kiinnostuneiden mielipiteitä, kehitysehdotuksia ja muita ajatuksia alueen nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Kysely on auki 6.12.2020 asti osoitteessa: https://app.maptionnaire.com/fi/9677/…

Kysely liittyy Helvetinjärven kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelman päivitykseen. Suunnitelma ohjaa kansallispuiston luonnonsuojelutoimia, virkistys- ja matkailukäyttöä ja kehittämistä seuraavat 10-15 vuotta eteenpäin.

Iso Ruokejärven ja Luomajärven telttailupaikkojen polttopuut ovat loppuneet

(Päivitetty 8.10.2020)

Iso Ruokejärven ja Luomajärven telttailupaikkojen polttopuut ovat loppuneet. Kyseisille paikoille voidaan tuoda lisää polttopuita aikaisintaan talvella, kun järvi on jäätynyt. Maastosta ei saa puuta pilkkoa ja polttaa, joten muistathan ottaa retkikeittimen mukaasi retkelle.

Erittäin huono tie

(Päivitetty 17.12.2019)

Autoilijat huomio! Välttäkää etelästä päin tulevaa tietä, joka menee Valkeinen ja Ruokejärvet välisestä kohdasta. Tie on erittäin huonossa kunnossa useasta kohdasta! Tavallisella autolla siellä ei pääse liikkumaan ja maasturillakin on oltava huiman varovainen. Ei suositella ajettavaksi. Ajakaa ainoastaan opastetuista pääsuunnista puistoon.

Uutisia Helvetinjärveltä

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Helvetinjärvi

Polkujuoksureittejä ei ole merkitty maastoon.

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.