Ajankohtaista Helvetinjärvellä

Henkilö kiipeää metsässä lumisia portaita pitkin ylös.

Pysäköintialueiden talvikunnossapito

(Julkaistu 2.11.2023)

Helvetinjärvellä aurataan talviaikaan Kankimäen eli Helvetin Portin pysäköintialue. Haukanhiedalle ei aurata tietä eikä pysäköintialuetta.

Vinkit loppuvuoden retkille!

(Päivitetty 2.11.2023)

  • Huomioithan, että Helvetinjärvellä tulvii. Syksyn runsaiden sateiden vuoksi polut ovat märkiä ja pitkokset ovat paikoin veden alapuolella. Helvetistä itään -reitin eteläisen osuuden pitkokset ovat veden alla. Reitin voi kävellä pohjoista osuutta pitkin edestakaisin. Myös Helvetinkolulta Haukanhiedan suuntaan lähdettäessä pitkokset Sammakkolammin kohdilla ovat veden alla. Kengät täytyy todennäköisesti ottaa pois jalasta ja kahlata pitkososuus. Veden korkeus vaihtelee päivittäin ja viikkotasolla, joten on vaikea sanoa, mistä kohdin milloinkin pääsee kulkemaan.
  • Jos olet suuntaamassa Helvetistä itään luontopolulle, eli haluat mennä lyhintä reittiä Helvetinkolulle, aja Helvetin Portin pysäköintialueelle osoitteeseen Helvetinkoluntie 775, Ruovesi. Navigaattorit usein ohjaavat väärälle puolelle kansallispuistoa.
  • Lataa tai tulosta kartta mukaan retkellesi (pdf 715 kt, julkaisut.metsa.fi)
  • Helvetinkolun päivätuvan takka ja liesi ovat käyttökiellossa, koska hormi on rikki. Helvetinkolun rannasta on purettu huonokuntoinen laituri.
  • Kertaa ennen retkeä Retkietiketti!

Skutsirastit

(Päivitetty 24.5.2023)

Yhteistyössä Mielenterveyden keskusliitto kanssa suunnitellut ja toteutetut Skutsirastit pitää sisällään yhteensä 21 hyvinvointiharjoitusta, jotka on sijoitettu Suomen kansallispuistoihin sekä luonnonsuojelu- ja retkeilyalueille. Lue koko tiedote Skutsirasteista.

  • Skutsirasti löytyy Helvetinjärven kansallispuiston Haukanhiedalta.  

Uutisia Helvetinjärveltä

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Helvetinjärvi

Polkujuoksureittejä ei ole merkitty maastoon.

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.