Ajankohtaista Helvetinjärvellä

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Ajankohtaiset retkille

(Päivitetty 16.4.2021)

Huomio puistossa retkeilevät. Pirkanmaalle annettu ruohikkopalovaroitus viikonlopulle!

Tarkistakaa tilanne:

https://www.ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset

Tulia ei saa tehdä nuotiopaikoille ruohikkopalovaroituksen aikana. Sallittua ainostaan keittokatoksissa ja tuvissa.

  • Reittien kunto: Paikoitellen on vielä lunta reilusti ja lämpiminä päivinä se saattaa myös sohjoontua ja upottaa jalan alla.  Reitit saattavat olla osittain jäisiä. Portaikot ovat liukkaita ja kallioilla liikuttaessa tulee olla  varovainen. Helvetinkolun rotkon pohjalla loriseva vesi on jäädyttänyt kolun pohjan, joten sen on nyt hengenvaarallinen. Rotkon pohjalle ei saa missään nimessä mennä kävelemään.
  • Maantiet: Soratiet ovat nyt sulana, mutta osin lumisia, sohjoisina ja mutaisina.
  • Ravintola Helvetin Portti on avoinna la ja su klo 12-17 ja myy noutoruokaa.
  • Taukopaikat ja käymälät ovat avoinna. Koronarajoitusten vuoksi Helvetinkolun päivätupaan saa kokoontua kerrallaan enintään neljä henkilöä, jotta turvavälit voidaan ylläpitää.

Retkietiketti:

1. Kunnioita luontoa - älä muuta sitä. Pidä lemmikit kytkettynä.
2. Suosi merkittyjä reittejä ja noudata eri liikkumistapoja koskevia sääntöjä. Tarkista retkikohteesi liikkumisrajoitusalueet ja -ajat.
3. Leiriydy vain sallituille paikoille. Älä tiskaa tai peseydy suoraan vesistössä. Noudata autiotupien sääntöjä.
4. Tee tulet vain sallituille paikoille, suosi retkikeitintä. Älä tee tulta metsä- tai ruohikkopalovaroituksen aikana.
5. Älä roskaa

Helvetinjärven kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmasta kerätään lausuntoja

(Päivitetty 23.2.2021)

Metsähallitus on saanut valmiiksi luonnoksen Helvetinjärven kansallispuiston hoito- ja käyttösuunnitelmasta ja pyytää siitä palautetta 21.3.2021 asti. Hoito- ja käyttösuunnitelmaluonnos lähtee lausuntokierrokselle, jolloin kaikilla asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus kommentoida suunnitelman sisältöä. Metsähallitus pyytää suunnitelmasta lausunnot lähialueen kunnilta, viranomaisilta sekä kansallispuiston lähialueella toimivilta yhdistyksiltä. Myös yksityiset henkilöt voivat antaa palautetta suunnitelmasta jättämällä kirjallisen lausunnon Metsähallituksen kirjaamoon. Lue koko uutinen. 

Myrsky on kaatanut puita poluilla

(Päivitetty 20.11.2020)

Myrsky on kaatanut puita poluille eri puolile puistoa. Pyydämme olemaan varovainen liikkuessanne. Puita raivataan pois poluilta ajan kanssa.

Erittäin huono tie

(Päivitetty 17.12.2019)

Autoilijat huomio! Välttäkää etelästä päin tulevaa tietä, joka menee Valkeinen ja Ruokejärvet välisestä kohdasta. Tie on erittäin huonossa kunnossa useasta kohdasta! Tavallisella autolla siellä ei pääse liikkumaan ja maasturillakin on oltava huiman varovainen. Ei suositella ajettavaksi. Ajakaa ainoastaan opastetuista pääsuunnista puistoon.

Uutisia Helvetinjärveltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Helvetinjärvi

Polkujuoksureittejä ei ole merkitty maastoon.

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.