Ajankohtaista Helvetinjärvellä

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Ajankohtaiset retkille

(Päivitetty 24.7.2021)

  • Alueella on voimassaoleva metsäpalovaroitus. Tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Tarkistakaa tilanne ilmatieteenlaitoksen sivuilta (ilmatieteenlaitos.fi/varoitukset ) ennen retkelle lähtöä.
  • Ravintola Helvetinportilta on vesi loppunut. Vessat ovat poissa käytöstä eikä ulkovesihanasta saa vettä tällä hetkellä. Ravintolasta voi kuitenkin ostaa juotavaa juomapulloissa.
  • Mikäli kohtaat kansallispuistoissa tai Metsähallituksen retkeilyalueilla irrallaan olevan koiran ilman omistajaa ja koet tilanteen uhkaavaksi ota yhteyttä hätäkeskukseen.

  • Haukkajärven Hiedanmajan varauksiin on vielä vapaita päiviä jäljellä, elokuussa ja syyskuussa. Käykää tarkistamassa tilanne tästä.

  • Ravintola Helvetin Portin aukioloajat voitte tarkistaa: Facebookista tai Yrityksen kotisivuille.

Helvetinportilla vesi loppunut

(Päivitetty 20.7.2021)

Ravintola Helvetinportilta on vesi loppunut. Vessat ovat poissa käytöstä eikä ulkovesihanasta saa vettä tällä hetkellä. Ravintolasta voi kuitenkin ostaa juotavaa juomapulloissa.

Myrsky on kaatanut puita poluilla

(Päivitetty 20.11.2020)

Myrsky on kaatanut puita poluille eri puolile puistoa. Pyydämme olemaan varovainen liikkuessanne. Puita raivataan pois poluilta ajan kanssa.

Erittäin huono tie

(Päivitetty 17.12.2019)

Autoilijat huomio! Välttäkää etelästä päin tulevaa tietä, joka menee Valkeinen ja Ruokejärvet välisestä kohdasta. Tie on erittäin huonossa kunnossa useasta kohdasta! Tavallisella autolla siellä ei pääse liikkumaan ja maasturillakin on oltava huiman varovainen. Ei suositella ajettavaksi. Ajakaa ainoastaan opastetuista pääsuunnista puistoon.

Uutisia Helvetinjärveltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

YLE Mennään metsään polkujuoksukartta, Helvetinjärvi

Polkujuoksureittejä ei ole merkitty maastoon.

Liikut omalla vastuulla. Muista pysyä reitillä - näin vältämme maaston kulumista ja häiriötä luonnolle.

Polkujuoksukartat perustuvat YLE:n Mennään metsään -polkujuoksukiertueeseen, joka järjestettiin vuonna 2018 Suomen 40 kansallispuistossa.