Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla noin 50 km Tampereen pohjoispuolella. Pääteiltä Ruoveden, Kurun ja Virtojen suunnista on viitoitus alueelle.

Retken lähtöpisteet

Retkeilyreiteille lähdetään Haukanhiedan ja Kankimäen pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Bussilla Helvetinjärvelle

Outdoor Express -bussit liikennöivät kesäkaudella Tampereelta Helvetinjärvelle. Bussit kulkevat toukokuusta elokuun loppuun joka kolmas viikonloppu lauantaisin ja sunnuntaisin. Helvetinjärvelle ajetaan yksi meno-paluu kumpanakin viikonlopun päivänä. Bussi lähtee Tampereelta klo 10.15 ja paluukyyti Helvetinjärveltä lähtee klo 17:15. Lähtöpaikkana Tampereella on Tampereen Rautatieaseman edusta. Matkalla välipysäkki Linnainmaa C/B. Helvetinjärveltä paluukyyti lähtee ravintola Helvetin Portin luota.

Huomioithan, että voit myös tulla lauantaina ja palata sunnuntaina. Yövy maastossa tai vaikka Helvetin Portin mökeissä (helvetinportti.fi).

Outdoor Expressin aikataulut ja liput (outdoorexpress.fi)

Pieni, punainen mökki mäntymetsässä.
 

Ruovesi - Virrat -välillä kulkee koulupäivinä vakiovuoro (matkahuolto.fi), joka pysähtyy Helvetinkoluntien tienhaaraan. Tienhaarasta on 10 km:n matka puiston itäosaan Helvetinkolulle.

Kuruun ja Ruovedelle kulkee päivittäin bussivuoroja (matkahuolto.fi) Tampereelta.

Junalla Tampereelle

Toukukuusta elokuun loppuun joka kolmas viikonloppu on mahdollista saapua ensin junalla Tampereelle ja jatkaa siitä Outdoor Express -bussiyhteydellä (outdoorexpress.fi) Helvetinjärven kansallispuistoon. Outdoor Express lähtee rautatieaseman edestä.

Autolla Helvetinjärvelle

Haukanhiedan pysäköintialue, puiston länsiosa 34600 Ruovesi. Löytyy Google Mapsista hakusanalla Haukanhieta, Ruovesi. Kuru-Virrat-tieltä (kantatie 65) käännytään itään Haukkajoentielle, josta vasemmalle Haukkamaantielle. Opasteen mukaisesti vasemmalle kohti Haukanhietaa. Tilaa noin 20 autolle. Ei talvikunnossapitoa.

Kankimäen pysäköintialue / Helvetin Portti, Helvetinkoluntie 775, 34600 Ruovesi. Kankimäen pysäköintialue on Ravintola Helvetin Portin (helvetinportti.fi) hoidossa.

Matkailuautoille ja -vaunuille on oma pysäköintialue Haukanhiedalla tien vasemmalla puolella ennen varsinaista pysäköintialuetta. Matkailuvaunualueella saa viipyä enintään kolme yötä. Kankimäessä Ravintola Helvetin Portti (helvetinportti.fi) tarjoaa palveluita matkailuautoille.

Huomioithan, että tie joka kulkee Valkeinen ja Ruokejärvet välisestä kohdasta, on erittäin huonossa kunnossa. Tavallisella autolla siellä ei pääse liikkumaan ja maasturillakin on oltava erittäin varovainen. Ei suositella ajettavaksi. Ajakaa ainoastaan opastetuista pääsuunnista puistoon.