Helvetinjärven kansallispuisto sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla noin 50 km Tampereen pohjoispuolella. Pääteiltä Ruoveden, Kurun ja Virtojen suunnista on viitoitus alueelle.

Retken lähtöpisteet

Retkeilyreiteille lähdetään Haukanhiedan ja Kankimäen pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Helvetinjärvelle

Haukanhiedan pysäköintialue, puiston länsiosa 34600 Ruovesi. Löytyy Google Mapsista hakusanalla Haukanhieta, Ruovesi. Kuru-Virrat-tieltä (kantatie 65) käännytään itään Haukkajoentielle, josta vasemmalle Haukkamaantielle. Opasteen mukaisesti vasemmalle kohti Haukanhietaa. Tilaa noin 20 autolle. Talvikunnossapito (lumisateiden jälkeen muutaman päivän viive aurauksessa).

Kankimäen pysäköintialue / Helvetin Portti, Helvetinkoluntie 775, 34600 Ruovesi. Kankimäen pysäköintialue on Ravintola Helvetin Portin (helvetinportti.fi) hoidossa.

Matkailuautoille ja -vaunuille on oma pysäköintialue Haukanhiedalla tien vasemmalla puolella ennen varsinaista pysäköintialuetta. Kankimäessä Ravintola Helvetin Portti (helvetinportti.fi) tarjoaa palveluita matkailuautoille.

Huomioithan, että tie joka kulkee Valkeinen ja Ruokejärvet välisestä kohdasta, on erittäin huonossa kunnossa. Tavallisella autolla siellä ei pääse liikkumaan ja maasturillakin on oltava erittäin varovainen. Ei suositella ajettavaksi. Ajakaa ainoastaan opastetuista pääsuunnista puistoon.

Bussilla Helvetinjärvelle

Kansallispuiston alueelle ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Lähimmät linja-autopysäkit sijaitsevat pääteiden varsilla, noin 10 km:n päässä kansallispuistosta.

Ruovesi - Virrat -välillä kulkee koulupäivinä vakiovuoro (matkahuolto.fi), joka pysähtyy Helvetinkoluntien tienhaaraan. Tienhaarasta on 10 km:n matka puiston itäosaan Helvetinkolulle.

Kuruun ja Ruovedelle kulkee päivittäin bussivuoroja (matkahuolto.fi) Tampereelta.