Esteetön Teijo

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.


Teijon kansallispuisto tarjoaa esteettömiä palveluja, reittejä ja rakenteita. Matildedalissa, Teijon luontokeskuksen pihalla oleva tulentekopaikka ja käymälä ovat esteettömiä. Kansallispuistossa ja sen läheisyydessä on myös esteettömiä majoituspaikkoja. 

Teijon kansallispuiston  yhteistyöyrityksiltä voi tiedustella opastettuja retkiä myös pyörätuolin kanssa liikkuville, näkövammaisille, lasten kanssa retkeileville ja aloitteleville retkeilijöille, myös ryhmille.

Tutustu Teijon esteettömiin palveluihin

Lisätietoja Teijon kansallispuiston esteettömistä palveluista ja reiteistä:

  • p. +358 (0)10 292 4032, info(at)naturaviva.fi 
  • Suomen luontokeskus Haltia, p. 040 163 6200, rannikko(at)metsa.fi

Esteettömät luontoreitit

Jeturkasti, yhteen suuntaan 0,7 km, vaativa esteetön 
Kariholma, yhteen suuntaa 0,6 km, vaativa esteetön 

Teijon kansallispuiston kaikki reitit.

Esteettömät majoituspaikat

Kansallispuistossa Kirjakkalan ruukkikylä (ruukkikyla.fi) sekä Mathildedalin kylässä Mathildan Marina (mathildanmarina.fi).

Yhteistyöyrittäjien tarjoamat esteettömät palvelut

Teijon kansallispuiston yhteistyöyrityksiltä voi tiedustella opastettuja esteettömiä retkiä, lasten kanssa liikkuville ja aloitteleville retkeilijöille, myös ryhmille. Tutustu Kurjenrahkan kansallispuiston yhteistyöyritysten palveluihin.