Teijon kansallispuisto sijaitsee Salon kaupungin alueella Turunväylän (valtatie 1) eteläpuolella. Teijoon on matkaa Salosta 20 km, Turusta 80 km, Helsingistä 140 km ja Tampereelta 200 km. Matildanjärvelle on Teijon kylältä 6 km.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille voi lähteä esimerkiksi Kirjakkalan, Matildanjärven, Punassuon ja Laviakallion pysäköintialueilta. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Junalla Saloon

Junalla (vr.fi) lähimmäksi Teijon kansallispuistoa pääsee Saloon (noin 20 km).

Salon rautatieaseman ja Teijon kansallispuiston välinen matka on noin 20 kilometriä. Salon keskustasta kulkee paikallisliikenteen bussi numero 3 (salonpaikku.fi) kansallispuiston pysäköintialueelle.

Teijon kansallispuisto on osa pyöräiltävää rannikkoreittiä (rannikkoreitti.fi). Salon rautatieasemalta reittiä pitkin pyöräilemällä on kansallispuistoon noin 20 kilometriä. Kansallispuistossa on maastopyöräreitti Tapanin kierros (6 km) sekä Jeturkastin kierros (5 km).

 

Bussilla Teijolle

Salosta lähtee arkisin paikallisliikenteen linja-auto nro 3 (salonpaikku.fi) Mathildedalin kylälle. Kylältä on kävelymatkaa kansallispuistoon kaksi kilometriä. Kesällä, koulujen loma-aikana linja-autolla (salonpaikku.fi) pääsee kansallispuistoon, Matildanjärven pysäköintipaikalle  

Saloon ja Perniöön pääsee linja-autolla (matkahuolto.fi).

Vainion liikenteen bussit (vainionliikenne.fi) kulkevat reiteillä Salo-Perniö-Taalintehdas sekä Kemiö-Ylönkylä-Perniö, jolloin voi jäädä Kemiöntiellä Teijon tienhaaraan. Tästä on matkaa luontokeskukselle noin 6 km.

Vainion liikenteen kesäbussi (vainionliikenne.fi) kulkee 5.6. - 8.8.2023 välillä lauantaisin ja sunnuntaisin reiteillä Helsinki-Salo-Teijo-Mathildedal-Teijo-Salo-Helsinki.

Autolla Teijolle

Jeturkastin pysäköintialue, Skoilantie, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Kariholman pysäköintialue, Matildanjärventie 20, Salo. Talvikunnossapito.

Kirjakkalan pysäköintialue, Hamarinjärventie 88, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Laviakallion pysäköintialue, Sauruntie 910, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Matildanjärven pysäköintialue, Matildanjärventie 86, Salo. Talvikunnossapito.

Miilunummen pysäköintialue, Talonpojan Teijon tie 265, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Mikkossuon pysäköintialue, Teijontie 552, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Nenustannummen pysäköintialue, Sauruntie 647, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Piikanummen pysäköintialue, Lankkerintie 288, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Punassuon pysäköintialue, Leppäkorventie 585, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Sahajärven pysäköintialue, Teijontie 12, Salo. Ei talvikunnossapitoa.

Huomioithan, että pysäköintialueet ovat alueen vähälumisuuden johdosta yleensä käytettävissä myös talvella, vaikka kaikkia niistä ei aurata.