Patorakenteiden kunnon selvitystyö käynnistyy Teijon kansallispuistossa 

(Päivitetty 22.10.2021)
Teijon kansallispuiston alueella sijaitsevien, muinaismuistolain nojalla suojeltujen patorakennelmien kunnon selvitystyöt käynnistyvät. Töitä tehdään Hamarinjärven padolla sekä Sahajärven Fleminginpadolla ja Voimalaitospadolla. Töiden aikana Hamarin- ja Sahajärven vedenpintaa tullaan pitämään tavallista matalammalla tasolla ja Metsähallitus säätelee virtaamia. Fleminginpadon kulkureitti on suljettu lippusiimoilla kävijöiltä töiden aikana.

Totin luontopolku kulkee padon vierestä ja osin pitkin Sahajärven huoltotietä. Tulevalla viikolla kunnostetaan huoltotietä ja sen vuoksi Totin polku on tuon ajan siltä osin suljettu.  

Tiedote 22.10.2021 
 

Kalasuntin lossien talvitauko

(Päivitetty 17.9.2021)
Lossit otetaan pois käytöstä lokakuun lopulla. Marraskuussa Kalasuntin saareen ei siis pääse. Sahajärven kierros (8,8 km) ei myöskään ole kuljettavissa koska siihen kuuluu järven ylitys ko. losseilla.  Yhteys avataan taas keväällä.  

Onnelannummen kesävesihana avattu

(Päivitetty 18.5.2021)
Onnelannummella sijaitseva vesipiste on avattu retkeilijöille. Hana suljetaan taas ennen seuraavaa pakkaskautta.

Muutoksia Teijon puuhuollossa

(Päivitetty 4.5.2021)
Kuluvana vuonna Teijon puuhuollossa kokeillaan uutta tapaa. Valmiita halkoja viedään kohteisiin, jotka ovat helpompia huoltaa: Kariholma, luontokeskuksen piha, Nenusta, Hamarinjärvi, Endal sekä Kavanderinlahti. Viimeksi mainitusta voi napata muutaman klapin mukaansa Matildanjärven Isoholman saarelle. Sinne ei polttopuuta erikseen toimiteta. Pidempää halkoa toimitetaan edelleen Kalasunttiin, Teerisaarelle, Roosinniemeen ja Vicksbäckinlahdelle. 

 

Uutisia Teijosta

  Teijon kansallispuisto

  @Luontoonfi

#teijonkansallispuisto