Ajankohtaista Teijolla

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Kalasuntin lossitilanne

(Päivitetty 31.3.2021)
Tavoitteena on saada lossit liikkeelle vappuna. Tilanteeseen vaikuttaa sekä jää- että työtilanne. Tiedotamme täällä ja Teijon kansallispuiston Facebook-sivuilla kun on tarkempaa tietoa. 

 

Talvilomien alla

(Päivitetty 19.2.2021)
Ulkoilijoita näytetään hemmoteltavan hienoilla ulkoilukeleillä talvilomien aikana. Kansallispuiston retkeilyreiteillä ei ole talvikunnossapitoa, mutta patikoijat ovat ne tampanneet hyvin kuljettaviksi. Puutilanne on hyvä Kariholmassa, Vicksbäckinlahdella, Endalissa ja Hamarinjärvellä. Teerisaarella oli tänään 1,5 mottia puuta. Lisää tuodaan ensi viikolla.  

Tuntemattomia jäitä kannattaa varoa! Kirjakkalan Alku on vetänyt Hamarinjärvelle perinteisen tyylin, 6 km pitkän hiihtoladun.  Kirjakkalasta Extreme Funilta voi vuokrata liukulumikenkiä ja lumikenkiä. Matildanjärvellä Perniön Lions Club on aurannut vajaa 2 km pitkän reitin luisteluun ja vaikkapa kelkkailuun. Sen rinnalla kulkee hiihtolatu. Reitille mennään Matildatalosta ja luontokeskuksen rannalta. Teijon laskettelurinteellä voi laskettelun lisäksi hiihtää 2 km tasamaalenkkiä tai laskea jättipulkkamäelle. Siellä vuokrataan myös hiihto- ja lasketteluvälineitä.  

Majoitusta voi kysyä Kirjakkalan ja Mathildedalin ruuukkikyliltä, Matildanjärven eräkämppiinkin saattaa vielä mahtua. Nautitaan talvesta - turvallisesti!

 

Saarten taukopaikkojen huolto järvillä

(Päivitetty 15.2.2021) 
Talvesta on tullut loistava ja moni mielii jäälle ja saarten taukopaikoille. Metsähallitus ei kuitenkaan voi suositella jäille menemistä, koska jäätilanteet saattavat muuttua nopeasti. Turvallinen jäillä liikkuminen edellyttää retkeilijältä kykyä tulkita jäätä. Sahajärvellä jäätilannetta ei seurata säännöllisesti ja siksi Kalasuntin taukopaikkaa ei huolleta talvella. Matildanjärvelläkin Iso-Holman taukopaikkoja huolletaan jäätilanteen sallimissa rajoissa, selkeästi harvemmin kuin sulan veden aikana. 

 

Polkusiltoja uusitaan

(Päivitetty 11.12.2020)
Matildanjärven suunnalla uusitaan joulukuussa kymmenen polkusiltaa. Polut ovat koko ajan kuljettavissa. Työ tältä erää loppuu ennen joulua. Ylityksiin lisätään portaat keväämmällä, sen jälkeen kun sillat ovat laskeutuneet ja hakeneet paikkansa pehmeällä suopohjalla. Silloille nousemisessa ja laskeutumisessa kannattaa siis olla varovainen.

Talvi Teijon kansallispuistossa  

(Päivitetty 18.11.2020)
•    Sahajärven lossit on nostettu talviteloille. Talven aikana Kalasuntin saarella ei ole ylläpitohuoltoa. 
•    Teijon luontokeskus on suljettu talven aikana. Enemmän tietoa saa Natura Vivasta (naturaviva.fi).  

Uutisia Teijosta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

  Teijon kansallispuisto

  @Luontoonfi

#teijonkansallispuisto