Fleminginpadolla kulkeminen kielletty

(Päivitetty 20.9.2022)

Sahajärven Flemingin padolla korjaustyöt kesken. Turvallisuussyistä johtuen padolla kulkeminen kiellettyä.

Teijon Luontokeskuksen aukioloajat muuttuneet

(Päivitetty 8.9.2022)

Luontokeskus siirtynyt syysaikatauluun.

Uudet aukioloajat:

Pe klo 14 - 18
La klo 10-16
Su klo 10 - 1

Teijon järvissä ei ole havaittu sinilevää

(Päivitetty 9.7.2022) 

Sahajärvestä ja Matildanjärvestä keskiviikkona 6. heinäkuuta otetuissa näytteissä ei havaittu sinileviä. Näytteistä löytyi jonkin verran limaleviä, jotka ovat tavallisia ruskeavetisissä humusjärvissä.  Limalevät eivät ole myrkyllisiä, mutta voivat herkimmille aiheuttaa punoitusta ja kutinaa. Iho-oireilta voi suojautua huuhtelemalla iho puhtaalla vedellä tai kuivaamalla karkealla pyyhkeellä heti uinnin jälkeen.

Sinilevätilanne voi muuttua kesän edetessä. Tilannetta seurataan.
 

Ilman omaa venettä saaristoon

(Päivitetty 14.6.2022)

Suomen saaristokohteet tarjoavat rantalomaa parhaimmillaan, kaukana kaupunkien hälinästä.

Jos et ole vielä kokenut saariston leppoisaa kesätuulta tai upeaa luontoa, on kansallispuistoissa ja muilla luonntonsuojelualueilla tarjolla monta mahdollisuutta helppoon päiväretkeen ja jopa yön yli vierailuun. Saariston eri kohteisiin kuljettavat Metsähallituksen yhteistyöyritykset vesibussilla, veneellä tai risteilyillä. Joihinkin kohteisiin liikennöi valtion maksuton yhteysalus tai lossi.

Lue lisää eri reiteistä: Saaristoon ilman omaa venettä kesällä 2022 (julkaisut.metsa.fi, pdf).

 

Huomioidaan yöuniaan arvostavat retkeilijät

(3.6.2022)

Valoisat kesäyöt houkuttelevat valvomaan ja juhlimaan äänekkäästi. Kansallispuiston vesien äärellä yöpyy kuitenkin myös hiljaisuutta arvostavia retkeilijöitä. Järjestyslain nojalla muita häiritsevä toiminta on kielletty 22-07 välisenä aikana. 
 

Junalla luontoon!

(Päivitetty 23.5.2022)

VR ja Metsähallitus ovat koonneet listan kansallispuistoista ja luontokohteista, joihin pääsee kätevästi ilman omaa autoa. 
Salon rautatieasemalta on matkaa Teijon kansallispuistoon noin 20 km. Salon keskustasta pääsee kolmosen paikallisbussilla kansallispuiston pysäköintialueelle ja 15.6. alkaen puistoon pääsee Salosta myös vesibussilla.
Lue lisää VR:n sivuilta (vr.fi/luontoon-junalla).

 

Sahajärven lossit otettu käyttöön

(Päivitetty 16.5.2022)

Sahajärven lossit ovat käytettävissä. Mukavia retkiä!

Teijon kansallispuistossa valmistellaan luonnonhoitokohteita

(Päivitetty 17.1.2022)
Metsähallitus valmistelee talven aikana kolmea luonnonhoitokohdetta, jotka sijaitsevat Nenustan Hauennokalla, Kirjakkalassa sekä Vanhantammenmetsän rinteellä. Luonnonhoitotöillä tehdään tilaa alueen luontaiselle lajistolle ja lisätään luonnon monimuotoisuutta.

Tiedote

Patorakenteiden selvitystyö etenee

(Päivitetty 30.11.2021)
Saha- ja Hamarinjärven patojen selvitystyö etenee kairauksiin, joiden avulla määritellään historiallisten patorakennelmien koostumus ja rakenne.  

Tiedote

Patorakenteiden kunnon selvitystyö käynnistyy Teijon kansallispuistossa 

(Päivitetty 22.10.2021)
Teijon kansallispuiston alueella sijaitsevien, muinaismuistolain nojalla suojeltujen patorakennelmien kunnon selvitystyöt käynnistyvät. Töitä tehdään Hamarinjärven padolla sekä Sahajärven Fleminginpadolla ja Voimalaitospadolla. Töiden aikana Hamarin- ja Sahajärven vedenpintaa tullaan pitämään tavallista matalammalla tasolla ja Metsähallitus säätelee virtaamia. Fleminginpadon kulkureitti on suljettu lippusiimoilla kävijöiltä töiden aikana.

Totin luontopolku kulkee padon vierestä ja osin pitkin Sahajärven huoltotietä. Huoltotietä kunnostetaan jotta selvitystyö saadaan tehdyksi. Totin polku on tuon ajan siltä osin suljettu arviolta marraskuun loppupuolelle asti.  

Tiedote 22.10.2021 

Uutisia Teijosta

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
Tapahtumat

Tapahtumakalenterista löydät luontokeskusten ja yhteistyöyrittäjien tapahtumia ympäri Suomen.

  Teijon kansallispuisto

  @Luontoonfi

#teijonkansallispuisto