Jussarö

Jussarön saari on yllättävä sekoitus saaristoluontoa sekä eri aikakausien elinkeinoja, joita saaristossa on harjoitettu. Myös saaren luonnossa heijastuvat saariston villi luonto sekä ihmisen käden jälki. Jussaröhön pääsee omalla veneellä tai tilauskuljetuksella mantereelta. 

Ilmakuva saaren poukamssa olevasta satamasta. Rannalla on pari rakennusta ja satamassa veneitä. Horisontissa siintää aava meri.

Palvelu

Vierasvenesatama palveluineen on avoinna kesäisin. Saarella toimii kesäaikaan myös kahvila-ravintola. Rantasaunan voi varata ennakkoon (jussaro.net). 

Jussaröhön pääsee myös ilman omaa venettä. Sesonkiaikana Salmetar-vene liikennöi reitillä Tammisaari-Jussarö. Tilausristeilyistä ja kyydeistä lisätietoa: Jussarö (jussaro.net) ja Raaseporin matkailutoimistosta (visitraasepori.com).

Satamasta lähtee isompi vene, joka vie turisteja Jussaröön.

Jussaröhön voi tulla päiväkäynnille tai pidemmälle retkelle. Halutessasi voit yöpyä omassa teltassa tai varata huoneen saarella olevista pienistä majoitusvaunuista. Saarelle voi tulla retkelle tai seikkailulle omin eväin tai varata ruokailut Café Öniltä. Tilaukset Jussaröstä (jussaro.net)

Saaressa on luontopolku, josta voi valita useita eri versioita pituuden ja vaikeusasteen mukaan. Lyhyempi polku on pituudeltaan 3,3 km, pidempi polku 4,7 km.

Luontopolku metsämaisemassa. Luontopolun varrella pitkospuut. Oikealla luontopolkutaulu.

Polku kiertää sekä vehmaita metsäalueita, saariston rantakallioita että rujoiltakin näyttäviä historiakohteita. Polun varrella löytyy myös rakennuksia jotka eivät vaikuta ollenkaan sopivan saaristomaisemaan. Lue lisää Jussarön kiehtovasta historiasta.

Kesäpäivä. Sileät kauniit rantakalliot ja avomeri.

 

Tammisaaren saariston esite


Pdf-tiedosto 6 Mt (julkaisut.metsa.fi)