Tammisaaren saariston kansallispuisto sijaitsee meriteitse 18 km (10 merimailia) Tammisaaren keskustasta etelään. Yksi eniten liikennöidyistä reiteistä Helsingin ja Hangon välillä kulkee puiston sivuitse.

Kansallispuistoon pääseminen edellyttää merimatkaa. Helposti saavutettava, ihan ydinkeskustassa oleva satama (Pohjoinen Rantakatu 15, Tammisaari) sijaitse noin 120 km Turusta ja noin 100 km Helsingistä.

 

Retkeilyreiteille

Kansallispuistoon pääseminen edellyttää aina merimatkaa joko omalla veneellä tai taksiveneellä. Puiston saarille voi myös meloa, mutta se vaatii vankkaa merimelontakokemusta.

Jussarön, Älgön ja Modermaganin saarilla on merkittyjä reittejä

Veneellä Tammisaaren saaristoon

Saariston retkikohteet saavuttaa parhaiten veneellä.

Yhteistyöyrittäjät järjestävät tilauksesta venekuljetuksia ja risteilyjä kansallispuiston alueelle. 

Polkupyörällä Tammisaaren saariston kansallispuistoon

Yleensä muutama pyörä mahtuu taksiveneisiin. Varmista asia kuitenkin varauksen yhteydessä. Rannikkoreitin pyöräilyreitti (rannikkoreitti.fi) kulkee osittain saariston läpi.

Linja-autolla Tammisaaren keskustaan

Helsingistä ja Turusta on linja-autoyhteyksiä Tammisaaren keskustaan. Yhteyksiä voi hakea Matkahuollon aikatauluhausta (matkahuolto.fi).

Junalla Tammisaaren keskustaan 

Helsingistä ja Turusta on junayhteyksiä Tammisaaren keskustaan. Yhteyksiä voi hakea VR:n aikatauluhausta (VR.fi)

Autolla Tammisaaren saariston kansallispuistoon

  • Tammisaaren keskusta, Pohjoissatama, pysäköintipaikan osoite: Pohjoinen Rantakatu 15, 10600 Tammisaari. Kesäisin taksiveneellä (visitraseborg.com) Tammisaaren saaristoon.
  • Skärlandet  venesatama, Sommarö, pysäköintipaikan osoite: Sommaröstranden 44,
    10600 Tammisaari . Kesäisin taksiveneellä (visitraseborg.com) Tammisaaren saaristoon.

 

Lähikohteita

Raaseporin rauniolinna, Linnantie 110, 10710 Snappertuna

  • Raaseporin keskiaikainen linna on yksi Suomen merkittävimmistä ja komeimmista linnanraunioista. Se kertoo kiehtovasta keskiajasta, jolloin Suomi oli osa Ruotsin valtakuntaa. Elämänmeno Raaseporin linnassa vaihteli hallintokeskuksen arjesta loisteliaaseen hovielämään. Samoile ritarisalissa ja tornikammareissa, eläydy sodankäynnin tunnelmiin ampumakäytävässä ja ihaile maisemia näköalatasanteella!

Dagmarin puisto, Leksvallintie 322, 10660 Raasepori

  • Suosittu päiväkohde, joka on saanut nimensä tanskalaissyntyisen prinsessa Dagmarin (keisarinna Maria Fjodorovna) mukaan. Venäjän keisari Aleksanteri III ja hänen tanskalaissyntyinen puolisonsa Dagmar, vierailivat lähteellä huvipurrellaan viisi kertaa 1800-luvun lopussa.