Saapuminen Tammisaaren saaristoon

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tammisaaren saariston kansallispuisto sijaitsee meriteitse 18 km (10 merimailia) Tammisaaren keskustasta etelään. Yksi eniten liikennöidyistä reiteistä Helsingin ja Hangon välillä kulkee puiston sivuitse.

Retkeilyreiteille

Kansallispuistoon pääseminen edellyttää aina merimatkaa joko omalla veneellä tai taksiveneellä. Puiston saarille voi myös meloa, mutta se vaatii vankkaa merimelontakokemusta.

Älgön, Modermaganin ja Jussarön saarilla on merkittyjä reittejä. Retkeilyreiteille lähdetään kansallispuiston alueella sijaitsevista satamista.

Veneellä Tammisaaren saaristoon

Maitse lähimpänä puistoa sijaitsee Skärlandetin Sommarö. Sommarölta on noin 9 km:n merimatka Rödjanin luontotuvalle. Hyvinkää - Hanko -tieltä (nro 25) käännytään kohti Tammisaarta. Tammisaaresta jatketaan tietä 1002 etelään päin Sommarön suuntaan.

Jussarön venelaiturin koordinaatit: Euref-Fin (~ WGS84) lat: 59° 49.8485' lon: 23° 34.3563'  ETRS-TM35FIN: N: 66637538 E: 307909 Koordinaatit on ilmoitettu WGS-84-koordinaatiston mukaisesti (muodossa asteet, minuutit ja minuutin desimaalit) sekä ETRS-TM35FIN - tasokoordinaatistossa.

Satamat ja veneilijöiden palvelut kansallispuiston alueella.

Kajakkeja vuokraavat Tammisaaren saariston kansallispuiston yhteistyötahot.

Osa alueella toimivista yrittäjistä järjestää risteilypalveluja (vistiraseborg.com).

Taksiveneellä Tammisaaren saaristoon

Taksiveneitä alueella (visitraseborg.com).

  • Myggen, 25 henkilöä, tiedustelut Robert Holmberg puh. 0400 436 915.
  • Johanna, 12 henkilöä, tiedustelut Skåldö Fiskebod (sommarostrand.fi) ja Göran Wikström, puh. (019) 201 350. 

Reitti- ja tilausliikenne Jussarööhön (jussaro.net).