Ajankohtaista Oulangan luontokeskuksessa

Niitselysjoen köysivene ei ole käytettävissä 18.10. alkaen

(Päivitetty 30.9.2021)
Keroharjun kuiskaus -reitin pohjoispäässä oleva köysivene, jonka avulla ylitetään Niitselysjoki, poistetaan käytöstä talven ajaksi 18. lokakuuta. Köysivene on käytössä seuraavan kerran kesäkuussa 2022.

Oulangan kansallispuiston käyntimäärät kasvoivat jälleen

(Päivitetty 3.9.2021)
Kansallispuistojen alkuvuoden käyntimäärät vahvistavat reppuselkäisen ilmiön jatkuvan - näin myös Koillismaalla, missä Riisitunturin, Oulangan ja Syötteen kansallispuistot ovat kaikki kasvattaneet alkuvuoden käyntimääriään verrattuna ennätysvuoden 2020 vastaavaan ajanjaksoon.

Oulangalla on vierailtu tämän vuoden aikana jo 142 000 kertaa. Muiden puistojen ohella myös Oulanka on kasvattanut suosiotaan viime vuodet. Oulangalla on tehty jatkuvaa retkeilyrakenteiden kunnostamista, erityisesti suosittujen Karhunkierrosten varrella. 

Lue uutinen Koillismaan kansallispuistoissa lyödään jälleen ennätyksiä uusiksi.

Juuman pysäköintialueen laajennus käynnissä ja Myllykoskella kestävöidään

(Päivitetty 1.9.2021)
Kuusamon kaupunki on aloittanut Juumassa sijaitsevan Pienen Karhunkierroksen pysäköintialueen laajennustyöt. Osa pysäköintialueesta on tästä syystä pois käytöstä. Työt kestävät noin kaksi viikkoa ja pinnoitustyöt jatkuvat ensi keväänä.

Myllykoskella tulentekopaikan ympäristöä ja myllyn pihapiiriä ja Myllykoskelle johtavaa reittiä kestävöidään kivituhkalla.

Kalastuskausi 2021 on päättynyt

(Päivitetty 1.9.2021)
Kalastuskausi 2021 on päättynyt Oulankajoen 5572 lupa-alueella sekä Oulanka-Kitkajoen yhtenäislupa-alueella. Kalastuslupia näille alueille myydään jälleen 1.6.2022 alkaen.

Taivalkönkään autiotuvan kaasuliesi korjattavana

(Päivitetty 12.8.2021)
Taivalkönkään autiotuvan kaasuliesi on viety korjattavaksi. Ruuan voi valmistaa tulipaikalla silloin kun ruohikko- tai metsäpalovaroitus ei ole voimassa. Varauduthan vaellukselle myös omalla retkikeittimellä. Päivitämme tiedon kun kaasuliesi on taas käytettävissä.

Karhunkierroksen vaeltajat: reittimuutos Valtavaaralla

(Päivitetty 22.7.2021)
Valtavaaralla on tehty reittimuutos, joka koskee retkeilijöitä Valtavaaran huiputus -päiväreitillä ja Karhunkierros-vaellusreitillä (ks. kartta alla).

Syynä reittimuutokseen ovat vanhalla reitillä olevat huonokuntoiset portaat, jotka uusi reittilinjaus nyt kiertää. Reittimuutoksen myötä päiväreitti Valtavaaran huiputus päättyy Saaruan pysäköintialueella samaan kohtaan kuin mistä reitti alkaa. Uusi reittilinjaus kulkee viime talvena murskeella kestävöityä polkua pitkin. Reitti on merkitty maastoon viitoilla ja väliaikaisilla reittimerkinnöillä. 

Tarvitsemme apua luontokeskuksen toiminnan kehittämisessä - ehtisitkö osallistua kyselyyn?

(Päivitetty 19.7.2021)
Oulangan luontokeskuksen kehittämisen suunnittelu on alkamassa. Osallistumalla palautekyselyyn voit vaikuttaa ja auttaa meitä suunnittelemaan luontokeskuksen tiloista ja palveluista mahdollisimman toimivat. Kyselyyn pääset tästä (webropolsurveys.com).

Kyselyyn vastaaminen vie noin 5-10 minuuttia. Kyselyssä ei kerätä vastaajia yksilöiviä henkilötietoja eivätkä vastaukset ole yhdistettävissä yksittäisiin henkilöihin. Kyselyn lopussa yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kansallispuistotuotteita. Kiitos avustasi!

Terveisin Oulangan luontokeskuksen väki, Metsähallitus

Myrskytuhoja reiteillä

(Päivitetty 23.6.2021)
Kahden päivän ukkosmyrskyt ovat tehneet tuhojaan Oulangan alueella. Mikäli kohtaat reitille kaatuneita puita tai muita tuhoja maastossa, niin ilmoita siitä Oulangan luontokeskukseen (puh. 0206 39 6850) mahdollisimman tarkalla paikkatiedolla.

Voit myös laittaa meille viestiä Facebookissa joko Karhunkierroksen tai Oulangan kansallispuiston sivujen kautta (messenger).

Oulangalla mm. Rytikönkään reissun varrella oleva niitty tulvii kovien sateiden takia.

Pähkänänkalliolla ja Koivumutkassa liikkuminen kielletty 1.4.-15.8.

(Päivitetty 25.5.2021)
Oulangan kansallispuiston Pähkänänkallion ja Koivumutkan rajoitusosilla liikkuminen on kielletty 1.4.–15.8. Lisätietoja ohjeet ja säännöt -sivulla.

Pähkänänkallion ja Koivumutkan rajoitusosat, kartta alla.

Uutisia Oulangan luontokeskukselta

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)