Tekemistä ja näkemistä Oulangan luontokeskuksessa

Luontokeskukselta lähtevät retkeilyreitit

Oulangan kansallispuiston reittien kuvaukset löydät Oulangan reitit -sivulta.

Ympäri vuoden

Sulan maan aikaan

Lumiseen aikaan

Näyttelyt

  • Keskellä virtaa joki -näyttely: puron solina, kosken kohina, putouksen pauhu. Virtaavan veden ääni on Oulangan kansallispuiston sydämen sykettä. Oulangan kansallispuistossa matkaavat kaikenlaiset vaeltajat halki ajan ja vuodenaikojen. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn ja videoesitykseen "Vuodenaikojen valtakunta"!
  • Vaihtuvat näyttelyt: ravintolassa ja auditoriossa on esillä luontoaiheisia valokuvia ja maalauksia. Jos olet kiinnostunut pitämään näyttelyn luontokeskuksella, olethan yhteyksissä asiakaspalveluun (oulanka@metsa.fi). 

Kaksi asiakasta tutkii näyttelyä ja yksi nojaa takana tiskiin. Keskellä penkillä lampaantaljat.

Elokuvat auditoriossa

Luontokeskuksen auditoriossa voit katsoa kansallispuistoaiheisia lyhytelokuvia. Elokuvat ovat maksuttomia ja ne sopivat niin pienessä porukassa kuin isommassakin ryhmässä liikkuville. Kysy lisää asiakaspalvelusta, joko etukäteen tai paikan päällä, niin laitamme filmin pyörimään! 

Maksuttomat videoesitykset:

  1. Oulanka - Paanajärvi: Vuodenaikojen valtakunta (kesto 16 min, ei puhuttu). Tätä filmiä suosittelemme kaikille Oulangan kävijöille, sillä se tarjoaa upeat näkymät kansallispuiston maisemiin ja asukkeihin eri vuodenaikoina!
  2. Tervetuloa kansallispuistojen maahan - Oulangan, Hossan, Syötteen ja Riisitunturin kansallispuistojen maisemia (kesto 15 min, tekstitetty suomeksi, puhuttu englanniksi). Kattava katsaus Koillismaan kansallispuistojen ihmeelliseen luontoon. Tätä pari vuotta sitten ilmestynyttä videota on ollut tekemässä myös luontokeskuksen väki. 
  3. Karhunkierros - Ruka vuonna 1969 (kesto 13 min, puhuttu suomeksi). Filmi sopii nostalgiamatkaksi aikaan, jolloin nyt jo lähes 70 vuotta vanha Karhunkierros oli vielä nuori vaellusreitti. Suosittelemme Karhunkierroksen faneille, historiaa fiilisteleville ja vanhojen Suomi-filmien ystäville.

Opastukset ryhmille 

Maasto-opastukset

Materiaalia opettajille

Olemme koonneet hyödyllistä aineistoa ja materiaaleja opettajille sekä kaikille muille Oulangan kansallispuistosta ja vastuullisesta retkeilystä kiinnostuneille. 

Tapahtumat

Luontokeskuksen vaihtuvat näyttelyt ja Oulangalla järjestettävät yleisötapahtumat löydät tapahtumasivuilta.

Lapsi tutkii muurahaisnäyttelyä ja aikuinen kyykyssä vieressä.

Puuhanurkkaus lapsille

Lasten puuhanurkassa pikkuretkeilijät voivat kokeilla ongintapelissä kalaonneaan ja pelata luontoaiheisia lautapelejä. Puuhanurkkauksessa on myös lastenkirjoja, väritystehtäviä ja pehmoleluja.

Kirjallisuus ja käsikirjasto

Luontokeskuksen käsikirjastossa on vierailijoiden luettavissa erilaista luontoaiheista kirjallisuutta, kuten lajimääritysoppaita ja aluetta käsitteleviä tietokirjoja. Käsikirjasto sijaitsee luontokeskuksen yläkerrassa, jossa on myös lasten puuhanurkka. Jos et pääse tutustumaan käsikirjastoon, olemme tehneet nettiin myös listan Oulanka-aiheisesta kirjallisuudesta.

 

Tervetuloa luontokeskukseen!

Retkietiketti

Piirretty kuva, jossa perhe kävelee kesäisellä polulla.

1. Kunnioita luontoa. 

2. Suosi merkittyjä reittejä.

3. Leiriydy vain sallituille paikoille.

4. Tee tulet vain sallituille paikoille.

5. Älä roskaa.

Lue lisää