Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Lumessa suksien jäljet ja vieressä pitkospuut.

Kauhaneva-Pohjakankaan kansallispuiston piirretty tunnus. Soikeassa tunnuksessa on kuvattu liro. Tunnuksen ulkopuolella kiertää teksti: Kauhaneva-Pohjankangas kansallispuisto national park.Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto on eteläisen suoluonnon helmi, erämainen lintukeidas keskiaikaisen kulkureitin varrella. Kyrönkankaan tie vie sinut avarien mäntykankaiden halki Kauhanevan kermien ja kuljujen äärelle. Kevätaikaan Kauhanevan monipuolinen ja arvokas linnusto konsertoi moniäänisesti. Muina aikoina koskematon suoluonto kutsuu nauttimaan hiljaisuudesta ja rauhasta.

Kauhanevan-Pohjankankaan kansallispuisto on osa Lauhanvuori Hämeenkangas Geoparkia (lauhanvuoriregion.fi), joka sai statuksen UNESCOn ainutlaatuisten geologisten kohteiden verkostossa vuonna 2020. 

Soveltuvuus: Sopii kaiken ikäisille ympäri vuoden. 

Tämän sivun osoite on luontoon.fi/kauhaneva-pohjankangas