Nammalakurun varaustuvan ja autiotuvan huollot saatiin valmiiksi ennakoitua nopeammin

Tuvat aukeavat näin ollen retkeilijöille jo perjantaina 7.6. Nammalakurun varaustupa ja autiotupa ovat olleet huollon vuoksi suljettuna 3.-6.6.2024. Tulentekopaikat ja kuivakäymälä ovat käytettävissä, ja tuvan pihapiirissä voi leiriytyä. Varaustupia voi varata suoraan Erälupien verkkokaupasta. (Päivitetty 5.6.2024)

Tilannetietoja Hetta-Pallas-reitiltä

Reitti alkaa olla hyvin kuljettavissa Hetan ja Pallaksen välillä. Joitain satunnaisia kosteampia alueita reitillä vielä on, mutta pääosin reitti on kuivunut.

Kuvassa on vaellusreitti tunturissa. Kuvan vasemmassa reunassa on hirsinen kota.
Montellin ja Vuontispirtin väli sen sijaan on vielä erittäin märkä. Sillan kohdalla joutuu kahlaamaan pitkältä matkalta. Alla oleva kuva on otettu lauantaina 1.6. 

Kolme henkilöä kahlaa tulvivan joen yli.
Märässä maastossa kulkeminen kuluttaa reittiä herkästi, ja se on siksi hyvin altis kulumiselle. (Päivitetty 4.6.2024)

Hetta-Pallas-vaellusreitin varaustuvat ovat varattavissa Eräluvat-verkkokaupassa

Varauksen Hetta-Pallas-reitin varaustupiin voi tehdä Eräluvat-verkkokaupassa (verkkokaupa.eraluvat.fi). Tupien avaimet sijaitsevat tuvilla avainlaatikoissa. Varmista, että olet saanut avainlaatikon koodin ennen matkaan lähtöä. (Päivitetty 29.5.2024)

Kivien kasaaminen tunturien huipuille kielletty

Kansallispuiston alueella on useita vanhoja rajapyykkejä tunturien huipuilla, ja ne ovat hautautumassa retkeilijöiden kasaamiin kiviiin. Pallas-Yllästunturin kansallispuiston läpi menee mm. vanha hiippakuntaraja 1300-luvulta ja lapinraja vuodelta 1754. Rajapyykit on rauhoitettu muinaismuistolain perusteella. Kiviä ei saa kansallispuistossa kasata missään. Älä myöskään pura kasoja, koska ne voivat olla muinaismuistoja! Tutustu kansallispuiston järjestyssääntöön ennen retkeä! (Päivitetty 17.11.2023)

Yrittäjälle

Metsähallituksen reittien ja rakenteiden käyttö yritystoiminnassa on aina maksullista.

Uutisia Hetta-Pallas -reitiltä

Vinkit retkeilyyn

Retkeilijä veistää kiehistä.

Tulenteko: Retkeilyn ABC.