Ajankohtaista Hetta - Pallas-reitillä

3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Tupien, kotien ja tulentekopaikkojen koronaohjeistus 8.3.2021 alkaen

Varaus- ja vuokratuvat ovat ainakin toistaiseksi auki, jos retkeilijät pystyvät noudattamaan koronaturvallisuusohjeita eli pitävät 2 m turvavälit muihin kulkijoihin ja käyttävät kasvomaskeja tuvilla ja kodilla. Turvallisuuden kannalta tärkeitä autiotupia ei toistaiseksi tulla sulkemaan.

Suurimmat sallitut henkilömäärät ovat isoissa tuvissa kuusi henkilöä ja pienissä neljä henkilöä. Mikäli turvaohjeistusta ei pystytä noudattamaan, joudumme sulkemaan matkailukeskusten lähellä sijaitsevat tuvat ja kodat. 

Kiitos kaikille tähänastisesta huomaavaisesta käytöksestä kanssakulkijoita kohtaan. Eiköhän me selvitä tästäkin ongelmasta yhdessä! (Päivitetty 8.3.2021)

Luontokeskukset ovat toistaiseksi auki

Koronaturvallisuusohjeita on pystytty noudattamaan toistaiseksi hyvin. Kiitos siitä! Jatketaan samaan malliin. Luontokeskuksissa on pystyttävä noudattamaan 2 m turvavälejä ja kaikkien on käytettävä kasvomaskeja. Jos turvallisuutta ei pystytä takaamaan, joudumme laittamaan luontokeskukset kiinni. (Päivitetty 8.3.2021)

Noudata koronaohjeistusta myös luonnossa

Reittien ja rakenteiden korjausmateriaaleja ajetaan maastoon

Materiaalien ajot Hetta-Pallas -reitillä

Maanantaina 8.3. käynnistyvät reitti- ja taukopaikkarakenteisiin liittyvien materiaalien kuljetukset. Raattaman Reittien (infogis.fi) latureitti Hannukuruun välillä Suasjärvi–Pahakuru suljetaan 8.3. aamusta alkaen. Mursketta ja kivituhkaa kuljetetaan usealla moottorikelkalla, ja latureitti joudutaan sulkemaan turvallisuuden ja latureitille varisevan soran vuoksi. Ajojen arvioitu kesto kaksi viikkoa. Sorat kuljetetaan moottorikelkoilla Sarrinkankaalta ja pitkokset Ketomellasta. 

Materiaalien ajot Ketomellasta tunturiin

Pahakurun–Sioskurun kesäreitin kunnostukseen liittyvät soran ja pitkosten ajot Ketomellasta Pahakurun suuntaan jatkuvat 8.3. alkavalla viikolla. Pahakurun suunnan jälkeen jatketaan pitkosten ajoa Ketomellasta Tappurin alueelle. Materiaalien ajot kestävät yhteensä noin kolme viikkoa Pahakurun ja Sioskurun välillä.

Montellinmajalla toistaiseksi vain tulentekopaikka

Montellinmaja on poistunut autiotupakäytöstä. Tuvan vieressä on uusi kota, mutta se ei ole vielä valmis ja on siksi lukossa. Tulentekopaikka, puuliiteri ja käymälä ovat käytössä. Lähin autiotupa on Nammalakurussa. (Päivitetty 4.3.2021)

Uutisia Hetta-Pallas -reitiltä