Ajankohtaista Hetta - Pallas-reitillä

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

Varaustupien hinta nousee 

Varaustupien hinnat nousevat  12 eurosta 15 euroon/petipaikka. Hinnanmuutos tulee voimaan 1.2.2022. (Päivitetty 13.1.2022)

Ladut ja talvipolut

Huollettujen latujen määrä lisääntyy kevättä kohden. Seuraa tilannetta sähköisistä latukartoista.

Koronarajoitukset tiukentuneet

Lapin aluehallintovirasto on kieltänyt alueellaan kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Määräykset ovat voimassa 22.2.2022 asti koko Lapin maakunnan alueella.

(Päivitetty 13.1.2022)

Tupien koronaohjeita keväälle 2022 

Seuraa tarkasti tartuntatilannetta ja tee omakohtainen arvio, voitko lähteä retkelle ja tuville.
Tutustu retkeilijän koronaturvallisuusohjeisiin. 

Varaustuvat, uudet varaukset

Varaustupien paikkamäärät rajataan uusissa varauksissa 6 henkilöön ainakin 31.5.2022 asti.

  • Jos esim. 10 hengen varaustuvalla on jo 2 hengen varaus, on paikkoja vapaana maksimissaan enää 4.
  • Jos esim. 10 hengen tuvalla ei ole muita varauksia ja samassa ryhmässä on 6–10 henkilöä, voi tuvalle silloin varata kaikille paikat.

Varaustuvat, aiemmin tehdyt varaukset

Jo tehtyjä varauksia ei automaattisesti peruta. Asiakas voi maksutta perua varauksen ajalta 1.1.-31.5.2022 ottamalla yhteyttä luontokeskukseen ennen varauksen alkua. Kannattaa huomioida, että kevättalvella tuvilla voi olla täyttä, jos kaikki käyttävät varaamansa tupapaikat. Esimerkiksi huhtikuussa moni tupa on useana yönä jo myyty loppuun.

Autiotuvat ja kodat

Myös autiotupien ja kotien käyttöä on rajoitettu ainakin 31.5.2022 asti. Suurimmat sallitut henkilömäärät ovat isoissa tuvissa ja kodissa 6 henkilöä, pienissä 4 henkilöä. Ota mukaan aina teltta, jos aiot yöpyä!

Seuraa lisäksi alueellisia ja yleisiä koronaohjeita. 

(Päivitetty 13.1.2022)

Hetta-Pallas reitillä ei vielä latuja

Sydäntalvella Hetta-Pallas -reitille ei tehdä latuja. Hetasta on pohjattu läntisin ja itäisin reitti moottorikelkalla, mutta lunta on vielä sen verran vähän, että latuja ei vielä voi tehdä Pyhäkerollekaan asti. Pyhäkerolta etelään tuskin löytyy valmiita jälkiä, joten reitille lähtijät joutuvat itse toimimaan laduntekijöinä. 

Yleensä alkutalvesta on järkevämpää kulkea kesäreittiä pitkin, koska talvireiteillä ei ole vielä tarpeeksi lunta. Kesäreitit kulkevat korkeammalta kuin talvireitit, eli kannattaa varautua suurempaan korkeuseroon.

Kaamos on alkanut ja valoisa aika on hyvin lyhyt. Keskitalvella Hetta-Pallas reittiä voi suositella ainoastaan erittäin kokeneille vaeltajille. Tavallisilla latusuksilla reitille ei kannata lähteä. Pitää myös varautua siihen, että tuvat ovat olleet kauan kylmillään, eivätkä ne lämpene hetkessä.
(Päivitetty 31.12.2021)

Uutisia Hetta-Pallas -reitiltä