Hetta-Pallas hiihtoreitin pituus on reittivalinnan mukaan 53-60 km. Hiihtoreitti kulkee kesäreittiä alavampia metsämaita ja soita, joskin Sioskurun ja Hannukurun välillä se sijaitsee avotunturissa. Tupien välimatkat ovat talvireitillä pidemmät kuin kesäreitillä. Latureitit eivät sovellu märkyytensä vuoksi kesäretkeilyyn.

Kokonaisuudessaan Hetta-Pallas hiihtoreitti on hiihdettävissä hoidettuja latuja pitkin vain maalis–huhtikuussa. Hiihtolatujen tekeminen aloitetaan helmikuussa matkailukeskusten lähistöltä. Keskitalvella vaeltajan on osattava suunnistaa vaativissa olosuhteissa, sillä valoisa aika on lyhyt eikä hiihtoreitillä ole valmiita uria tai ne ovat tuiskuttuneet umpeen. Pakkanen, pimeys ja lumituisku tekevät olosuhteista erityisen vaativat. 

Reittimerkintänä on ristiviitta. Ristiviitat on Hetta-Pallas -välille uusittu kesällä 2020. Risteyksissä ja taukopaikoilla on viitat, joista näkee seuraavan määränpään ja etäisyyden sinne. 

Paikalliset latupoolit huolehtivat hiihtoreittien ylläpidosta.  Hetasta lähtee Pyhäkerolle kolme eri latureittiä. Ladut avataan yleensä helmikuun loppupuolella Hetasta Sioskurulle asti. Sioskurun ja Hannukurun välinen latu avataan vasta maaliskuun puolivälissä ja sitä ajetaan kerran viikossa.

Hannukurulta on Pallakselle kaksi reittiä: toinen tunturien itä- ja toinen länsipuolella. Itäpuolen latu avataan helmi–maaliskuussa (infogis.fi). Hetta-Pallas -hiihtoreitti nousee Vuontisjärven kohdalta tunturiin ja kulkee  Nammalakurun tuvan kautta.  Länsipuolen latu Hannukurusta Pallakselle avataan ainoastaan Lapponia -hiihtoa (lapponiahiihto.fi) varten. Länsipuolen reittiviitoitusta ei ole vielä uusittu.

Lumikenkäillen Hetta-Pallas-reitille

Hetta-Pallas vaellusreitin voi kulkea myös lumikenkäillen kesäreittiä pitkin. Reittiä ei kuitenkaan hoideta mitenkään eikä sitä pohjata. Reittiviitat voivat hautautua lumeen ja talvivaeltajan on oltava erittäin hyvin varustautunut talviolosuhteisiin.

Lumikenkäily ei ole sallittua huolletuilla latureiteillä. 

Hetasta voi talvella kävellä Pyhäkeron autiotuvalle asti moottorikelkkailu-uraa myöten, mutta kannattaa varoa uralla kelkkailevia. Lumikenkäillä voi myös merkittyjen reittien ulkopuolella. 

Pyöräillen Hetta-Pallas -reitille

Fatbike-talvipyöräily on sallittua Hetan ja Raattama-Ylikyrön alueiden laduilla. Pyöräilijöiden tulee aina väistää hiihtäjiä.