Ketunlossi on käytössä

(Päivitetty 20.4.2018)

Ketunlenkillä oleva Ketunlossi on otettu jälleen käyttöön talvitauon jälkeen, joten reitti on kokonaisuudessaan kierrettävissä.

Repoveden retkeilykuulumisia

(Päivitetty 13.4.2018)
Kevätaurinko paistaa täydeltä terältä, mutta vielä ei ole puistossa kesäkelit eli liukkauteen ja lumeen kannattaa paikoin varautua. Ketunlossin käyttöönottoon menee vielä joitakin viikkoja, ilmoitamme asiasta sitten pikimmiten. Repoveden jäätilanne on tällä hetkellä todella petollinen eikä jäälle ole turvallista mennä! 

Latutilanne

(Päivitetty 28.3.2018)
Ladut huippukunnossa: Pääsiäisenä vielä ehtii hiihtämään. Ladut eilen ajettu vain Kirkunkankaan lenkki poislukien.

Lahjakortti luontoretkeen

(Päivitetty 20.12.2017)
Mikäli haluaa antaa aineettoman lahjan tarjoamalla läheiselleen järjestämänsä luontoretken, niin tämän linkin takaa löytyy tulostettava Luontoretken lahjakortti. Kortin voi tulostaa A4-kokoon, kirjoittaa haluamansa tervehdyksen sekä retken yksityiskohdat ja taitella haitariksi kolmeen osaan. 

Järvien vedenpinnat korkealla - reittejä veden alla

(Päivitetty 11.12.2017)
Runsaiden syyssateiden vuoksi Kapiaveden pinta on normaalia korkeammalla. Sen vuoksi Kapiaveden ja Määkijän välinen reitti on veden alla Terrivuoren kohdalla. Suosittelemme kiertämään kyseisen paikan Terrivuoren itäpuolelta huoltotietä myöten.
Myös Tervajärven pinta on korkealla, joten Sulkusalmen sillan pohjoispuolen reitti on muutamien metrien osalta veden alla (noin 20 cm).

Repovedellä panostetaan reitteihin

(Päivitetty 5.10.2017)
Repovedellä käynnistyy Retkelle Repovedelle -hanke, jolla turvataan alueen käytön kestävyyttä kasvavalle käyntimäärälle kestävöimällä reittejä Ketunlenkillä sekä Lapinsalmi-Kuutinkanava välillä. Lisäksi parannetaan alueen saavutettavuutta vesitse uusimalla taukopaikkojen laitureita ja kehitetään nykyistä reittiverkostoa, jotta se palvelisi paremmin eri käyttäjäryhmiä. Hanke on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämistukea Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Hanke on kaksivuotinen. Lue lisää hankkeesta hankesivulta (www.metsa.fi)

Repoveden kaivovesien laatu

(Päivitetty 5.10.2017)
Kaivovesitutkimukset suoritettiin 26.9.2017. Samalla tehtiin kaikkien kaivojen kuntotarkastukset, joiden perusteella pyrimme kunnostamaan kaivot ensi kesään mennessä.

  • Saarijärven kaivon vesi ei täyttänyt kaikkien analyysien osalta hyvälle talousvedelle asetettuja laatuvaatimuksia, joten vesi on keitettävä ennen käyttöä.
  • Valkjärven kaivon vesi täyttää tehtyjen analyysien osalta hyvälle talousvedelle asetetut laatuvaatimukset. Vesi saattaa maistua mangaanilta, mutta kaivon vesi on juomakelpoista.
  • Olhavan kaivon vesi täyttää tehtyjen analyysien osalta hyvälle talousvedelle asetetut laatuvaatimukset, joten sitä voidaan pitää juomakelpoisena.
  • Kuutinkanavan kaivon vesi täyttää tehtyjen analyysien osalta hyvälle talousvedelle asetetut laatuvaatimukset. Vesi saattaa olla värillistä ja maistua raudalta, mutta kaivon vesi on juomakelpoista
  • Lojukosken kaivon vesi täyttää tehtyjen analyysien osalta hyvälle talousvedelle asetetut laatuvaatimukset, mutta koliformisia bakteereita esiintyi yli laatusuositusrajan. Suosittelemme Lojukosken kaivoveden keittämistä ennen käyttöä!
  • Määkijän kaivon vesi ei täyttänyt kaikkien analyysien osalta hyvälle talousvedelle asetettuja laatuvaatimuksia, joten vesi on keitettävä ennen käyttöä!

Muista, että kaivoveden puhtauden vaarantaa esimerkiksi tiski- ja pesuvesien pääsy kaivoon sekä kaivon kannen turha availu! Siis peseydy ja tiskaa muutaman metrin päässä kaivoista ja anna kannen olla kiinni!

Kansallispuiston itäosan varoalueella liikkumista valvotaan tehostetusti

(Päivitetty 27.9.2017)
Kansallispuiston itäosassa olevalla liikkumiskieltoalueella liikkumiseen puututaan ankarasti. Luvattomat liikkujat kiinniotetaan ja asiasta kirjoitetaan aina sakko. Liikkumiskieltoalue on perustettu puhtaasti turvellisuussyistä ja alueella voi olla esim. räjähtämättömiä ammuksia. Liikkumiskieltoalueen raja on merkitty opastekarttoihin (pdf-tiedosto, julkaisut.metsa.fi) punaisella ja maastossa puihin valko-sinisin maalimerkein.

Liikenneyhteyksistä Repovedelle

(Päivitetty 21.11.2017)
Repovedelle pääsee kesäisin myös julkisella liikenteellä. VisitKouvolan esitteestä (visitkouvola.fi) näet mm. alueen bussiyhteydet. Talviaikaan 2017-2018 Lapinsalmen tienhaaraan liikennöi Kouvolasta bussiyhteys arkisin tiistaisin ja torstaisin. Talviaikaan Lapinsalmelta ei kulje lainkaan julkista bussiyhteyttä takaisin Kouvolaan.

Uudet julkaisut Repoveden kansallispuistosta

(Päivitetty 7.4.2017)

Tapahtumia Repovedellä

Jaa retkesi kohokohdat

Kerro meille ja muille, millaista oli retkelläsi Repoveden kansallispuistossa.

https://www.facebook.com/repovesikansallispuisto