Ajankohtaista Repovedellä

6.11.2018
Lapinsalmen riippusilta on poistettu. Ketunlossi on talvitauolla 3.12.2018 - 29.4.2019. Tänä aikana Lapinsalmen parkkipaikka ja sinne johtava tie (Riippusillantie) on suljettu. Kulku kansallispuistoon Tervajärven ja Saarijärven sisääntulojen kautta. (Tervajärvi: Kivisilmäntie 720, Kouvola / Saarijärvi: Kuismantie 990, Kouvola). Tutustu vaihtoehtoisiin reitteihin

Repoveden Elämyspäivät tänä viikonloppuna
(Päivitetty 21.2.2019)

Repoveden Elämyspäivät pidetään 22.-24.2.2019. Ohjelma ja esite latukarttoineen (pdf, www.orilampi.com) löytyy Orilammen majan -sivuilta ja lisätietoa myös Facebookista https://www.facebook.com/events/254777995236803/. Latujen teosta vastaa elämyspäivien toimikunta ja Valkealan Latu. Ladut puiston puolella tehdään vain elämyspäiviä varten. Sen jälkeen puiston teiden varrella olevat ladut joudutaan tienaurauksen takia poistamaan. Maastossa moottorikelkalla pohjattuja uria pitkin voi Elämyspäivien jälkeen myös kävellä, mutta Elämyspäivien 21.-24.2.2019 välisenä aikana ne tarkoitettu vain hiihtämiseen.

Kokeile lumikenkäilyä Repovedellä

(Päivitetty 19.2.2019)
Tällä hetkellä paras tapa liikkua Repoveden maastossa on lumikengät. Repoveden Saarijärven pysäköintialueen tuntumasta pääsee lumikenkäilemään kuitunauhoilla merkittyä reittiä pitkin Tolosenvuoren maastoon.  Huomioithan, että maastossa kalliojyrkänteitä. Jokamiehenoikeudella voit liikkua reittien ulkopuolellakin Pahkajärven ampuma-alueen varoaluetta lukuunottamatta. 

Lumikenkien vuokraus (repovedenkansallispuisto.fi). Sieltä löydät myös kartan Saarijärven lumikenkäreitistä. Tiedustelut numerosta 0500 862 862.

Repoveden kansallispuistossa lumikenkäilemässä. Kuva. Päivi Tommola.

Repoveden kävijätutkimus julkaistu

(Päivitetty 23.8.2018)
Kävijätutkimuksella selvitettiin kävijärakennetta ja käyntien alueellista ja ajallista jakautumista sekä kartoitettiin kävijöiden virkistysmotiiveja ja harrastuksia puistossa. Tutkimuksella saatiin selville myös kävijöiden kokemuksia puiston hoidosta ja kehittämistarpeista. Lisäksi selvitettiin kävijöiden rahankäyttöä ja paikallistaloudellisia vaikutuksia sekä kävijöiden kokemuksia käynnin terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. Katso lisää tiedotteesta (metsa.fi). 

Kävijätutkimus toteutettiin osana Manner-Suomen maaseuturahaston rahoittamaa Yhdessä enemmän kestävää kilpailukykyä luontomatkailun liiketoimintaan -hanketta. Kiitokset vielä kaikille kävijätutkimukseen vastanneille!

Repoveden kaivot on nyt hyvässä kunnossa. Vesi on kaikissa kaivoissa juomakelpoista.

(Päivitetty 10.8.2018)
Tutkimustulosten perusteella Repoveden kaivojen vesi on keittämättä juomakelpoista. Määkijän, Lojukosken, Kuutinkanavan ja Valkjärven kaivoissa esiintyy hieman väri- ja makuhaittoja. Tarkemmat tiedot löytyvät kaivojen infotauluista.

Arvoisa vesillä liikkuja

(Päivitetty 20.7.2018)
Muistathan, että Repoveden kansallispuiston sisällä ja lähialueella on useita yksityisomistuksessa olevia kesämökkejä. Pidetään mahdollisuuksien mukaan vähintään 50 metrin etäisyys mökkirantoihin. Näin kaikki saavat nauttia rauhassa upeista järvimaisemista.

Yksityiset mökkirannat on merkitty punaisella karttaan. Kartta pdf-muodossa (2430 kt, julkaisut.metsa.fi)

Repovedellä olevat yksityismökit

Ketunlenkki -reitin kunnostus  ja kestävöinti alkaa heinäkuun lopulla

(Päivitetty 13.7.2018)
Kapiveden tulentekopaikan ja Määkijäniemen välillä aloitetaan Ketunlenkki -reitin kestävöinti ja  kunnostustyöt heinäkuun lopulla. Alueella liikkuu työkoneita. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä. Tämä  on osa Retkelle Repovedelle -hanketta, jolla turvataan alueen käytön kestävyyttä kasvavalle käyntimäärälle. Hanke on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämistukea Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Hanke on kaksivuotinen. Lue lisää hankkeesta hankesivulta (www.metsa.fi).

Vaihtoehtoisia reittejä Repovedellä

(Päivitetty 3.7.2018)
Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.

Olhavanvuori Korpinkierroksen varrella. Kuva: Saara Lavi

Lähtö Saarijärven pysäköintialueelta (Kuismantie 990, Kouvola):

  • 3 km matka Olhavanvuorelle. Olhavalle saapuessasi voit kiertää 4,3 km pituisen Korpinkierroksen. 
  • 3 km matka Mustalamminvuoren näkötornille.
  • 2,5 km matka Kirnuhuokoon.
  • 1 km matka Sukeltajaniemen tulentekopaikalle.

Lähtö Tervajärven pysäköintialueelta (Kivisilmäntie 720, Kouvola):

  • Tervajärven sijainti mahdollistaa kaikkien Repoveden reittien helpon saavutettavuuden sekä kajakin tai kanootin vesillelaskun.
  • Tervajärven kierroksen 8,2 km reittiehdotus (pdf, 2,5 Mt, julkaisut.metsa.fi) eli ei erikseen omakseen merkittyä reittiä. 
  • 0,6 km matka Talaksen tulentekopaikalle.

Kuutinkanava on helppo saavuttaa sekä Saarijärven että Tervajärven pysäköintialueilta.

 
Lahjakortti luontoretkeen

(Päivitetty 20.12.2017)
Mikäli haluaa antaa aineettoman lahjan tarjoamalla läheiselleen järjestämänsä luontoretken, niin tämän linkin takaa löytyy tulostettava Luontoretken lahjakortti. Kortin voi tulostaa A4-kokoon, kirjoittaa haluamansa tervehdyksen sekä retken yksityiskohdat ja taitella haitariksi kolmeen osaan. 

Kansallispuiston itäosan varoalueella liikkumista valvotaan tehostetusti

(Päivitetty 27.9.2017)
Kansallispuiston itäosassa olevalla liikkumiskieltoalueella liikkumiseen puututaan ankarasti. Luvattomat liikkujat kiinniotetaan ja asiasta kirjoitetaan aina sakko. Liikkumiskieltoalue on perustettu puhtaasti turvellisuussyistä ja alueella voi olla esim. räjähtämättömiä ammuksia. Liikkumiskieltoalueen raja on merkitty opastekarttoihin (pdf-tiedosto, julkaisut.metsa.fi) punaisella ja maastossa puihin valko-sinisin maalimerkein.

Uudet julkaisut Repoveden kansallispuistosta

(Päivitetty 7.4.2017)
 

Jaa retkesi kohokohdat

Kerro meille ja muille, millaista oli retkelläsi Repoveden kansallispuistossa.

https://www.facebook.com/repovesikansallispuisto