Ajankohtaista Repovedellä

24.4.2019
Lapinsalmen riippusilta on poistettu. Ketunlossi (ja samalla Ketunlenkki) on avattu käyttöön 24.4.2019. Lapinsalmen pysäköintialue ja sinne johtava tie (Riippusillantie) on jälleen käytössä Tervajärven ja Saarijärven sisääntulojen lisäksi (Tervajärvi: Kivisilmäntie 720, Kouvola / Saarijärvi: Kuismantie 990, Kouvola). Tutustu vaihtoehtoisiin reitteihin

Ketunlenkillä kesällä sillan korvaava, maksuton venekuljetus

(Päivitetty 14.5.2019)
Ketunlenkin riippusilta uusitaan kesän ja syksyn 2019 aikana. Sillan korvaava, maksuton venekuljetus järjestetään 26.5.-11.8.2019 klo 10-18 päivittäin sekä sen jälkeen viikonloppuisin (la-su) 1.9.2019 saakka.

Kannattaa kuitenkin huomata, että Ketunlenkki on ehdottomasti suosituin reitti Repoveden kansallispuistossa. Venekyydit voivat ruuhkautua vilkkaina aikoina. Kannattaa siis tutustua myös puiston muihin reitteihin ja kohteisiin! Vaihtoehtoiset reitit Repovedellä.                                            

Maastopalo Repovedellä

(Päivitetty 30.4.2019)
Maastopalo Olhavan ja Mustalammin-vuoren näkötornin välillä. Pelastuslaitoksen yksiköt ovat paikalla.

Lapinsalmen sisääntulo on käytössä jälleen ja ketunlossi on toiminnassa

(Päivitetty 24.4.2019) 
Ketunlossi (ja samalla Ketunlenkki) on avattu käyttöön 24.4.2019. Lapinsalmen pysäköintialue ja sinne johtava tie (Riippusillantie) on jälleen käytössä Tervajärven ja Saarijärven sisääntulojen lisäksi (Tervajärvi: Kivisilmäntie 720, Kouvola / Saarijärvi: Kuismantie 990, Kouvola). 

Lapinsalmen riippusilta on poistettu ja nyt uuden sillan suunnitelmat ovat valmistuneet. Lapinsalmelle rakennetaan pylonisilta, joka on rakenteeltaan riippusilta. Siltaa voi kävellä samanaikaisesti molempiin suuntiin. Tavoitteena on, että uusi silta valmistuisi syys- lokakuun vaihteessa. Kesäkaudella Lapinsalmen yli mennään viime kesän tapaan venekyydillä ja Ketunlossilla. Tutustu myös vaihtoehtoisiin reitteihin.

Ketunlossi Ketunlenkillä Repoveden kansallispuistossa. Kuva: Mikko Suosalmi.

Lapinsalmen uuden sillan suunnittelu on loppusuoralla

(Päivitetty 8.4.2019)
Tulevaa, aiempaa järeämpää siltaa voi kävellä samanaikaisesti molempiin suuntiin, mikä poistaa vanhalla sillalla esiintyneet ruuhkat. Ratkaisulla varaudutaan myös Repoveden kansallispuiston koko ajan nouseviin käyntimääriin.

Suunnittelun valmistumisen jälkeen käynnistetään kilpailutus sillan rakentamisesta, kilpailutusprosessi vie aikansa, joten kesäksi silta ei siis ole vielä retkeilijöiden käveltävissä. Lapinsalmen siltaa korvaavia venekuljetuksia järjestetään kesällä viime vuoden tapaan, asiasta tiedotetaan tarkemmin, kunhan aikataulut vahvistuvat. Ketunlossi otetaan käyttöön viimeistään 30.4.2019. Lossin tilanteesta ilmoittelemme Repoveden FB-sivuilla sekä luontoon.fi-sivuilla (www.luontoon.fi/repovesi).

Repoveden muut sisääntulot ovat käytettävissä normaalisti, eli niiden kautta kannattaa toistaiseksi suunnata puistoon.

Repoveden kävijätutkimus julkaistu

(Päivitetty 23.8.2018)
Kävijätutkimuksella selvitettiin kävijärakennetta ja käyntien alueellista ja ajallista jakautumista sekä kartoitettiin kävijöiden virkistysmotiiveja ja harrastuksia puistossa. Tutkimuksella saatiin selville myös kävijöiden kokemuksia puiston hoidosta ja kehittämistarpeista. Lisäksi selvitettiin kävijöiden rahankäyttöä ja paikallistaloudellisia vaikutuksia sekä kävijöiden kokemuksia käynnin terveys- ja hyvinvointivaikutuksista. Katso lisää tiedotteesta (metsa.fi). 

Kävijätutkimus toteutettiin osana Manner-Suomen maaseuturahaston rahoittamaa Yhdessä enemmän kestävää kilpailukykyä luontomatkailun liiketoimintaan -hanketta. Kiitokset vielä kaikille kävijätutkimukseen vastanneille!

Repoveden kaivot on nyt hyvässä kunnossa. Vesi on kaikissa kaivoissa juomakelpoista.

(Päivitetty 10.8.2018)
Tutkimustulosten perusteella Repoveden kaivojen vesi on keittämättä juomakelpoista. Määkijän, Lojukosken, Kuutinkanavan ja Valkjärven kaivoissa esiintyy hieman väri- ja makuhaittoja. Tarkemmat tiedot löytyvät kaivojen infotauluista.

Arvoisa vesillä liikkuja

(Päivitetty 20.7.2018)
Muistathan, että Repoveden kansallispuiston sisällä ja lähialueella on useita yksityisomistuksessa olevia kesämökkejä. Pidetään mahdollisuuksien mukaan vähintään 50 metrin etäisyys mökkirantoihin. Näin kaikki saavat nauttia rauhassa upeista järvimaisemista.

Yksityiset mökkirannat on merkitty punaisella karttaan. Kartta pdf-muodossa (2430 kt, julkaisut.metsa.fi)

Repovedellä olevat yksityismökit

Ketunlenkki -reitin kunnostus  ja kestävöinti alkaa heinäkuun lopulla

(Päivitetty 13.7.2018)
Kapiveden tulentekopaikan ja Määkijäniemen välillä aloitetaan Ketunlenkki -reitin kestävöinti ja  kunnostustyöt heinäkuun lopulla. Alueella liikkuu työkoneita. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä. Tämä  on osa Retkelle Repovedelle -hanketta, jolla turvataan alueen käytön kestävyyttä kasvavalle käyntimäärälle. Hanke on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämistukea Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Hanke on kaksivuotinen. Lue lisää hankkeesta (www.metsa.fi).  

Vaihtoehtoisia reittejä Repovedellä

(Päivitetty 3.7.2018)
Lapinsalmen pysäköintialueen lähtöpaikan lisäksi Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta.

Olhavanvuori Korpinkierroksen varrella. Kuva: Saara Lavi

Lähtö Saarijärven pysäköintialueelta (Kuismantie 990, Kouvola):

  • 3 km matka Olhavanvuorelle. Olhavalle saapuessasi voit kiertää 4,3 km pituisen Korpinkierroksen. 
  • 3 km matka Mustalamminvuoren näkötornille.
  • 2,5 km matka Kirnuhuokoon.
  • 1 km matka Sukeltajaniemen tulentekopaikalle.

Lähtö Tervajärven pysäköintialueelta (Kivisilmäntie 720, Kouvola):

  • Tervajärven sijainti mahdollistaa kaikkien Repoveden reittien helpon saavutettavuuden sekä kajakin tai kanootin vesillelaskun.
  • Tervajärven kierroksen 8,2 km reittiehdotus (pdf, 2,5 Mt, julkaisut.metsa.fi) eli ei erikseen omakseen merkittyä reittiä. 
  • 0,6 km matka Talaksen tulentekopaikalle.

Kuutinkanava on helppo saavuttaa sekä Saarijärven että Tervajärven pysäköintialueilta.

Kansallispuiston itäosan varoalueella liikkumista valvotaan tehostetusti

(Päivitetty 27.9.2017)
Kansallispuiston itäosassa olevalla liikkumiskieltoalueella liikkumiseen puututaan ankarasti. Luvattomat liikkujat kiinniotetaan ja asiasta kirjoitetaan aina sakko. Liikkumiskieltoalue on perustettu puhtaasti turvellisuussyistä ja alueella voi olla esim. räjähtämättömiä ammuksia. Liikkumiskieltoalueen raja on merkitty opastekarttoihin (pdf-tiedosto, julkaisut.metsa.fi) punaisella ja maastossa puihin valko-sinisin maalimerkein.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Huomaathan, että tulenteko niissä voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Jaa retkesi kohokohdat

Kerro meille ja muille, millaista oli retkelläsi Repoveden kansallispuistossa.

https://www.facebook.com/repovesikansallispuisto