Ajankohtaista Repovedellä

17.6.2019
Lapinsalmen riippusilta on poistettu käytöstä. Uusi silta rakennetaan kesän ja syksyn aikana. Korvaavat, maksuttomat venekuljetukset Lapinsalmen sisääntulon ja taukopaikan välillä kulkevat 26.5.-11.8.2019 päivittäin klo 10-18. Lisäksi venekuljetus on käytettävissä seuraavina viikonloppuina: 17.-18.8., 24.-25.8. ja 31.8.-1.9.2019 klo 10-18. Ketunlossi on normaalissa käytössä.

 

Arvoisa vesillä liikkuja

(Päivitetty 18.6.2019)
Muistathan, että Repoveden kansallispuiston sisällä ja lähialueella on useita yksityisomistuksessa olevia kesämökkejä. Pidetään mahdollisuuksien mukaan vähintään 50 metrin etäisyys mökkirantoihin. Näin kaikki saavat nauttia rauhassa upeista järvimaisemista.

Yksityiset mökkirannat on merkitty karttaan punaisella. Kartta pdf-muodossa (2430 kt, julkaisut.metsa.fi)

Repovedellä olevat yksityismökit

Uusia laitureita Lapinsalmelle ja Kuutinkanavalle

(Päivitetty 18.7.2019)

Kansallispuistoon on asennettu uusia laitureita. Kanoottilaitureita on asennettu Lapinsalmen pelastustien päähän, Lapinsalmen tulipaikalle ja Kuutinkanalle Kuutinlahden puoleiselle tulipaikalle. Kuutinkanavalla kanoottilaiturin lisäksi on asennettu uusi laivalaituri. Vanhat laiturit poistetaan. Työt ovat osa Retkelle Repovedelle -hanketta, jolla turvataan alueen käytön kestävyyttä kasvavalle käyntimäärälle. Hanke on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämistukea Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Hanke on kaksivuotinen. Lue hankkeesta. (www.metsa.fi)

Valvoja opastaa ja ohjaa Repovedellä

(Päivitetty 11.7.2019)

Kansallispuistossa liikkuu viikoittain valvoja elokuun loppuun saakka. Valvoja opastaa ja ohjaa retkeilijöitä kansallispuistossa toimimisessa. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi tulenkäytön, vesillä liikkumisen ja koirien kiinnipitämisen opastamista. Repoveden kansallispuistossa liikuttaessa noudatetaan järjestyssääntöä, joka määrittää, mikä alueella on sallittua, rajoitettua ja kiellettyä. On tärkeää, että ohjeita ja sääntöjä noudatetaan, jotta kaikkien alueella liikkuvien turvallisuus ja viihtyisyys taataan. Lue ohjeista (www.luontoon.fi)

Katajajärven tulentekopaikan ja Kuutinkanavan välisen reittiosuuden kunnostustyöt ovat alkaneet

(Päivitetty 8.7.2019)
Katajajärven tulentekopaikan ja Kuutinkanavan välisen reittiosuuden kestävöintityöt ovat alkaneet, ja töiden arvioidaan kestävän 4 viikkoa. Sora-autot ajavat mursketta puiston teillä, joten olethan tarkkaavainen liikkuessasi teillä. Reittiosuus on normaalissa käytössä, mutta työkoneita on varottava. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa häiriötä. Työt ovat osa Retkelle Repovedelle -hanketta, jolla turvataan alueen käytön kestävyyttä kasvavalle käyntimäärälle. Hanke on saanut Manner-Suomen maaseudun kehittämistukea Kaakkois-Suomen ELY-keskuksesta. Hanke on kaksivuotinen. Lue lisää hankkeesta (www.metsa.fi).  

Lapinsalmen riippusillan rakennustyöt alkavat pian

(päivitetty 7.7.2019)

Uuden riippusillan (ns. pylonisilta) valmistelut ovat edenneet niin, että rakennustyöt voidaan aloittaa. Ensi vaiheessa kaikki osat tehdään mahdollisimman valmiiksi tehtaalla, jolloin paikan päällä tehtävä työ jää lyhytaikaiseksi. Paikan päällä Lapinsalmessa ensimmäisen vaiheen rakennustyöt alkavat näillä näkymin elokuussa perustustöillä. Varsinainen siltarakenteen kasaaminen tehdään urakkaluonteisesti tiiviillä aikataululla loppukesän/syksyn aikana. Tällä hetkellä sillan korvaa Kouvolan kaupungin kanssa yhteistyössä järjestetty maksuton venekuljetus.

Muutostöitä Repovesi-Mäntyharju -reitillä - kuljethan reitillä varoen!

(päivitetty 27.6.2019)

Reporeitillä (Repovesi-Mäntyharju -reitti) tehdään kunnostus- ja uusintalinjaustöitä Kymenlaakson puoleisilla reittiosuuksilla. Retkeilijöiden kannattaa käyttää edelleen vanhaa reittiä, joka on merkitty sinisillä maalimerkeillä ja paikoin nuolilla. Reporeitin uudet osuudet eivät ole vielä valmiina, eikä niitä ole viitoitettu. Kunnostustöistä johtuen vanhalla reitillä on hankalakulkuisia osuuksia. Pyörää voi joutua paikoin taluttamaan. Lisäksi työmailla liikkuu työkoneita ja metsureita. Tutustu reittiin. (www.mantyharju-repovesi.com)

Varovaisuutta huonokuntoisilla pitkoksilla

(Päivitetty 25.6.2019)

Retkeilijöiden tulee noudattaa suurta varovaisuutta liikuttaessa vanhoilla, huonokuntoisilla pitkoksilla. Suuri osa puiston 15-20 vuotta vanhoista pitkoksista on tullut tiensä päähän ja lahonnut. Huonokuntoisia pitkoksia on varsinkin Talas-Kuutinkanava-reitillä, Katajavuoren reitillä, Mustalammin rantapolulla ja Kirnuhuokossa. Myös muilla reiteillä on huonokuntoisia osuuksia. Pitkokset on tavoitteena kunnostaa parin seuraavan vuoden kuluessa. 

Ei-kompostoivien käymälöiden käyttö

(Päivitetty 25.6.2019)

Repovedellä on siirrytty pääosin ei-kompostoiviin umpisäiliökäymälöihin, joiden tyhjennysväli on pidempi ja joiden jäte käsitellään mm. maanparannusaineeksi. Jotta käymälöiden ilmanvaihto toimii ja hajuhaitat minimoidaan, on käytössä muistettava kaksi asiaa:

1) Sulje istuimen kansi poistuessasi

2) Älä laita käymälään mitään ylimääräistä, ei biojätettäkään.

Tulenteko metsäpalovaroituksen aikana

(Päivitetty 25.6.2019)

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä kämppien ja kotien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Repovedellä tällaisia, kaikille avoimia tulipaikkoja ovat Lapinsalmen ja Kuutinkanavan keitto- ja grillikatokset. 

Tarkista voimassa olevat varoitukset (www.ilmatieteenlaitos.fi)

Kouvolasta bussilla Lapinsalmen sisääntulolle

(Päivitetty 18.6.2019)

Bussi liikennöi Kouvolan Matkakeskuksesta 8.6.-29.9.2019 välisenä aikana maailmanperintökohde Verlan ja Vuohijärven luonto- ja kulttuuritalon kautta. Maksut hoidetaan käteiselle (aikuiset 5 € ja lapset 2,5 €), pankkikortti ei käy. Walttikortti käy maksuvälineeksi. 

Bussissa on pyöränkuljetusmahdollisuus, ja paikkavaraukset on tehtävä etukäteen: puh. 040 546 6651. Bussiin mahtuu kerrallaan enintään 3 pyörää.

Tutustu bussiaikatauluihin (www.visitkouvola.fi).

Repoveden kaivot ovat käytössä. Vesi on kaikissa kaivoissa juomakelpoista.

(Päivitetty 18.6.2019)
Kaivojen vedenlaatu tutkittiin kesällä 2018, ja tutkimustulosten perusteella kaivojen vesi on keittämättä juomakelpoista. Määkijän, Lojukosken, Kuutinkanavan ja Valkjärven kaivoissa esiintyy hieman väri- ja makuhaittoja. Tarkemmat tiedot löytyvät kaivojen infotauluista.

Ketunlenkillä kesällä sillan korvaava, maksuton venekuljetus

(Päivitetty 14.5.2019)
Ketunlenkin riippusilta uusitaan kesän ja syksyn 2019 aikana. Sillan korvaava, maksuton venekuljetus järjestetään 26.5.-11.8.2019 klo 10-18 päivittäin sekä sen jälkeen viikonloppuisin (la-su) klo 10-18 1.9.2019 saakka.

Kannattaa kuitenkin huomata, että Ketunlenkki on ehdottomasti suosituin reitti Repoveden kansallispuistossa. Venekyydit voivat ruuhkautua vilkkaina aikoina. Repoveden reitit ovat helposti saavutettavissa myös Saarijärven ja Tervajärven pysäköintialueilta. Kannattaa siis tutustua myös puiston muihin reitteihin ja kohteisiin! Repoveden reitit.                                           

Kansallispuiston itäosan varoalueella liikkumista valvotaan 

(Julkaistu 27.9.2017, päivitetty 26.6.2019)
Kansallispuiston itäosassa olevalla liikkumiskieltoalueella liikkumiseen puututaan ankarasti. Luvattomat liikkujat kiinniotetaan, ja asiasta kirjoitetaan aina sakko. Liikkumiskieltoalue on perustettu puhtaasti turvallisuussyistä, ja alueella voi olla räjähtämättömiä ammuksia. Liikkumiskieltoalueen raja on merkitty opastekarttoihin (pdf-tiedosto, julkaisut.metsa.fi) punaisella ja maastossa puihin valko-sinisin maalimerkein.

www.ilmatieteenlaitos.fiTarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä autiotupien ja kämppien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tarkista voimassa olevat varoitukset (ilmatieteenlaitos.fi).

Jaa retkesi kohokohdat

Kerro meille ja muille, millaista oli retkelläsi Repoveden kansallispuistossa.

https://www.facebook.com/repovesikansallispuisto