Saapuminen Repovedelle

Päivitetty 31.5.2024
Lapinsalmen silta Repoveden kansallispuistossa suljetaan toistaiseksi. Retkeilijöitä pyydetään saapumaan Repoveden kansallispuistoon Tervajärven ja Saarijärven pysäköintialueiden kautta. Lapinsalmelta pääset reiteille Ketunlossilla ja ylitysveneellä, jonka aikataulut löydät nettisivultamme ajankohtaista-osiosta.

Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvola - Mikkeli -tien (valtatie 15) länsipuolella. Repovedelle on Helsingistä matkaa 175 km, Kouvolasta Valkealan kautta 50 km ja Mikkelistä Mäntyharjun kautta 75 km. Lähin lentokenttä on Helsinki-Vantaa.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Tervajärven, Lapinsalmen tai Saarijärven pysäköintialueilta.  Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Junalla Kouvolaan, Mäntyharjuun tai Hillosensalmelle

Junalla (vr.fi) pääsee ympäri vuoden lähimmäksi Repoveden kansallispuistoa pääsee Mäntyharjuun (47 km) tai Kouvolaan (55 km).


Vuonna 2024 osa junavuoroista pysähtyy myös Hillosensalmella 27.4.–26.10.:
IC 63 ma–su Helsingistä klo 8.19 – Hillosensalmi klo 10.13–10.14.
IC 68 ma–su Kuopiosta klo 14.20 – Hillosensalmi 16.42–16.43.

Junapysäkiltä on matkaa kansallispuistoon Lapinsalmelle 9 km ja vesiteitse Karhulahteen noin 3 km. Lapinsalmelle pääsee paikallisliikenteen busseilla 15, 15A ja 15B sekä 5, jotka odottavat junalla saapuvat (kouvola.digitransit.fi). Bussimatkaa ei tarvitse varata etukäteen.

Kesäisin Kouvolan rautatieasemalta pääsee Repovedelle busseilla 5 ja 15 (ns. Repovesi-bussi) (kouvola.digitransit.fi). Mäntyharjun asemalta Repoveden kansallispuistoon on melonta-, patikointi- ja maastopyöräilyreitit.
 

Bussilla Repovedelle

Kouvolasta liikennöi linja-autoja (kouvola.digitransit.fi) kesällä Lapinsalmelle saakka ja ympäri vuoden Orilammelle (noin 9 km Lapinsalmelle, loppumatkan voi kulkea taksilla). 

Lisäksi sesonkina liikennöi viikonloppuisin Repovesibussi (visitkouvola.fi) välillä Kouvola-Verla-Repovesi.

Linja-autot voivat pysäköidä Lapinsalmella, Saarijärvellä ja Tervajärvellä. Lue lisää.

Kimppataksilla Repovedelle

Repovedelle pääsee kimppataksilla Kouvolasta. Kymenlaakson Taksi (kymenlaaksontaksi.fi) tarjoaa kyytejä Kouvolan matkakeskuksesta Repoveden Lapinsalmelle vuoden ympäri.

Autolla Repovedelle

Lapinsalmen pysäköintialue, Riippusillantie 55, Kouvola (tien nro 368). Pysäköintialuetta ei aurata 17.1.2024 alkaen, sillä Lapinsalmen silta on suljettu toistaiseksi. Lue lisää Ajankohtaista-sivulta. 

Saarijärven pysäköintialue, Kuismantie 990, Kouvola (tien nro 368). Tilaa noin 60 autolle. 

Tervajärven pysäköintialue, Kivisilmäntie 720, Kouvola. Tilaa noin 45 autolle.
Google Maps ja muut navigaattorit antavat usein väärän ajo-ohjeen. Noudatettava ajo-ohje Tervajärvelle: Käänny Tuohikotissa kantatie 15:ltä tielle no 369. Risteyksessä ovat tienviitat Jaala 38 ja Varuskunta 8. Seuraa sitten Repoveden kansallispuiston opasteita.

Huomioithan, että Repoveden kansallispuiston läpi kulkeva tie on suljettu puomein.

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso sesonkiajat ja ajankohtaista.

Veneellä Repovedelle

Omalla veneellä alueelle on helppo saapua lännestä Repoveden tai Kapiaveden suunnalta. Tutustu veneilijöiden palveluihin.

Vesibussi kulkee Orilammen lomakeskuksesta Repovedelle pitkin Suomen Kultareittiä (orilampi.com), joka on yksi vanhimmista sisävesien risteilyreiteistä. Vesibussin pysäkit ovat Kuutinkanavalla, Lapinsalmessa, Mustalamminvuorella ja Karhulahdessa.

Venetaksin palveluita kansallispuistossa tarjoavat yhteistyöyrittäjät.

Puinen vesibussi matkalla järvimaisemissa. Matkustajia on sisällä ja kattopenkeillä.