Repoveden kansallispuisto sijaitsee Kouvola - Mikkeli -tien (valtatie 15) länsipuolella. Repovedelle on Helsingistä matkaa 175 km, Kouvolasta Valkealan kautta 50 km ja Mikkelistä Mäntyharjun kautta 75 km. Lähin lentokenttä on Helsinki-Vantaa.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreiteille lähdetään Tervajärven, Lapinsalmen tai Saarijärven pysäköintialueilta.  Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Bussilla Repovedelle

Kouvolasta liikennöi linja-autoja (matkahuolto.fi) kesällä Lapinsalmelle saakka ja ympäri vuoden Orilammelle (noin 9 km Lapinsalmelle, loppumatkan voi kulkea taksilla). 

Lisäksi sesonkina liikennöi viikonloppuisin Repovesibussi (visitkouvola.fi) välillä Kouvola-Verla-Repovesi.

Linja-autot voivat pysäköidä Lapinsalmella, Saarijärvellä ja Tervajärvellä. 

Huomioithan, että Hirvenpäänojan sillalla Kivisilmäntiellä on painorajoituksia Tervajärven pysäköintialueelle ajettaessa. Ajoneuvon suurin sallittu telille kohdistuva massa 13 t ja 3-akseliselle telille 16 t.

Painorajoituskyltti 13 t. Alla lisäkyltti 3-akseliselle telille 16 t.

Kimppataksilla Repovedelle

Repovedelle pääsee kimppataksilla Kouvolasta. Kymenlaakson Taksi (kymenlaaksontaksi.fi) tarjoaa kyytejä Kouvolan matkakeskuksesta Repoveden Lapinsalmelle vuoden ympäri.

Junalla Kouvolaan ja Mäntyharjuun

Junalla (vr.fi) lähimmäksi Repoveden kansallispuistoa pääsee Mäntyharjuun (47 km) tai Kouvolaan (55 km). Juna ei pysähdy Hillosensalmella.

Autolla Repovedelle

Lapinsalmen pysäköintialue, Riippusillantie 55, Kouvola (tien nro 368). Tilaa noin 200 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Saarijärven pysäköintialue, Kuismantie 990, Kouvola (tien nro 368). Tilaa noin 60 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.

Tervajärven pysäköintialue, Kivisilmäntie 720, Kouvola. Tilaa noin 45 autolle. Talvikunnossapidon aikana pysäköintialue on pienempi.
Google Maps ja muut navigaattorit antavat usein väärän ajo-ohjeen. Noudatettava ajo-ohje Tervajärvelle: Käänny Tuohikotissa kantatie 15:ltä tielle no 369. Risteyksessä ovat tienviitat Jaala 38 ja Varuskunta 8. Seuraa sitten Repoveden kansallispuiston opasteita.

Huomioithan, että Repoveden kansallispuiston läpi kulkeva Kuismantie on suljettu puomein.

Vinkki: Vältä ruuhkaa ja katso sesonkiajat ja ajankohtaista.

Veneellä Repovedelle

Omalla veneellä alueelle on helppo saapua lännestä Repoveden tai Kapiaveden suunnalta. Tutustu veneilijöiden palveluihin.

Vesibussi kulkee Orilammen lomakeskuksesta Repovedelle pitkin Suomen Kultareittiä (orilampi.com), joka on yksi vanhimmista sisävesien risteilyreiteistä. Vesibussin pysäkit ovat Kuutinkanavalla, Lapinsalmessa, Mustalamminvuorella ja Karhulahdessa.

Venetaksin palveluita kansallispuistossa tarjoavat yhteistyöyrittäjät.

Puinen vesibussi matkalla järvimaisemissa. Matkustajia on sisällä ja kattopenkeillä.