Hiidenportintie aurattu Palolammen opastuspaikalle asti

(Päivitetty 15.1.2018)

Talviretkeily Hiidenportin kansallispuistossa on nyt helpompaa, kun Sotkamon kunta on aurannut tien kansallispuiston pääopastuspaikalle Palolammelle. Aikaisemmin tie oli aurattu noin kuuden kilometrin päähän Palolammelta.

Tietä pidetään avoinna kevättalven ajan. Yllättäviin lumisateisiin on kuitenkin syytä varautua, sillä kestää aikansa, ennen kuin aurauskalusto ennättää Hiidenportintielle.

Hiidenportin polkuviitoitukset uusittu

(Päivitetty 10.7.2017)  
Hiidenportin kansallispuiston palveluvarustusta on kohennettu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston myöntämän hankerahoituksen turvin. Elinvoimaa luontokohteista Kainuuseen -hankkeessa on uusittu Hiidenportin polkuviitoituksia ja muutoinkin siistitty palveluvarustusta tavoitteena kävijöiden viihtyvyyden parantaminen. Uusia palvelurakenteita ei ole syntynyt ja reititkin ovat ennallaan.

Käärmesärkkien ekopiste on poistettu

(Päivitetty 11.11.2016) 
Hiidenportin kansallispuiston kaakkoiskulmalla, Valtimontien varrella Käärmesärkkien pysäköintipaikalla ollut ekopiste on poistettu. Ekopisteelle ilmaantui usein kotitalousjätteitä eikä kohdennettu opastuskaan tuonut muutosta tilanteeseen. Siksi ekopisteen ylläpidosta päätettiin luopua ja siirtyä entistä painotetummin roskattomaan retkeilyyn. Perusajatushan on, että minkä jaksat viedä metsään mennessäsi, jaksat sen sieltä tuoda myös pois.

Tapahtumia Hiidenportissa

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Lauvuskylä, Kuhmo
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)