Hiidenportti kutsuu retkelle myös myöhään syksyllä

(Päivitetty 7.11.2017) 
Syksykin on antoisaa aikaa retkeilyyn ja luonnontarkkailuun. Hämärät päivät, hentoinen ensilumi, kuurareunaiset lehdet, syksyn tuoksut, hiljaisuus - jo monta hyvää syytä lähteä luontoon.

Niin kauan kuin lunta ei ole paljon, pääsee Palolammen opastuspaikalle autolla. Suuremmat lumisateet hidastavat Hiidenportin kansallispuistoon pääsyä, sillä Hiidenportintietä ei aurata Palolammelle asti ennen kevättalvea.

Hiidenportin polkuviitoitukset uusittu

(Päivitetty 10.7.2017)  
Hiidenportin kansallispuiston palveluvarustusta on kohennettu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston myöntämän hankerahoituksen turvin. Elinvoimaa luontokohteista Kainuuseen -hankkeessa on uusittu Hiidenportin polkuviitoituksia ja muutoinkin siistitty palveluvarustusta tavoitteena kävijöiden viihtyvyyden parantaminen. Uusia palvelurakenteita ei ole syntynyt ja reititkin ovat ennallaan.

Käärmesärkkien ekopiste on poistettu

(Päivitetty 11.11.2016) 
Hiidenportin kansallispuiston kaakkoiskulmalla, Valtimontien varrella Käärmesärkkien pysäköintipaikalla ollut ekopiste on poistettu. Ekopisteelle ilmaantui usein kotitalousjätteitä eikä kohdennettu opastuskaan tuonut muutosta tilanteeseen. Siksi ekopisteen ylläpidosta päätettiin luopua ja siirtyä entistä painotetummin roskattomaan retkeilyyn. Perusajatushan on, että minkä jaksat viedä metsään mennessäsi, jaksat sen sieltä tuoda myös pois.

Tapahtumia Hiidenportissa

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Lauvuskylä, Kuhmo
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)