Palolammen vuokrapirtti käytettävissäsi 

(Päivitetty 25.5.2018) 
Hiidenportin kansallispuiston pääopastuspaikan yhteydessä sijaitseva Palolammen vuokrapirtti on kaikkien vuokrattavissa niin isompaa kuin pienempääkin tilaisuutta varten. Tupaan mahtuu noin 25 henkilöä, mutta se ei tunnu liian isolta pienellekään ryhmälle. Vuokrapirtissä ei ole sähköjä, mutta keittiössä on kaasuhella ja -jääkaappi sekä ruokailu- ja ruoanvalmistusvälineet.

Palolammen vuokrapirtin saa vuorokaudeksi käyttöön 40 €:n hintaan. Varaukset hoituvat näppärästi Eräluvat.fi -sivujen verkkokaupasta tai valtakunnallisesta palvelunumerosta 020 69 2424.
Lue lisää Palolammen vuokrapirtistä.

Retkiaika parhaimmillaan

(Päivitetty 25.5.2018) 
Kevät ja alkukesä on upeaa aikaa seurailla luonnon heräämistä. Kesän mittaan värit syvenevät ja luonto kukoistaa. Hiidenportti kutsuu retkelle, mutta retkisuunnittelussa on syytä ottaa huomioon, että sadekelit tekevät juurakot, kivikot ja kalliot liukkaiksi. Muistathan siis noudattaa varovaisuutta luonnossa liikkuessasi. Hyttysarmeijaankin on syytä varautua.

Muistutuksena vielä, että mikäli metsäpalovaroitus on päällä, avotulen teko on kielletty myös rakennetuilla tulentekopaikoilla.

Käärmesärkkien ekopiste on poistettu

(Päivitetty 11.11.2016) 
Hiidenportin kansallispuiston kaakkoiskulmalla, Valtimontien varrella Käärmesärkkien pysäköintipaikalla ollut ekopiste on poistettu. Ekopisteelle ilmaantui usein kotitalousjätteitä eikä kohdennettu opastuskaan tuonut muutosta tilanteeseen. Siksi ekopisteen ylläpidosta päätettiin luopua ja siirtyä entistä painotetummin roskattomaan retkeilyyn. Perusajatushan on, että minkä jaksat viedä metsään mennessäsi, jaksat sen sieltä tuoda myös pois.

Tapahtumia Hiidenportissa

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Lauvuskylä, Kuhmo
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)