Palolammen kaivosta saa taas vettä

(Päivitetty 17.10.2018)
Palolammen pääopastuspaikan yhteydessä oleva kaivo on jälleen käytettävissä. Pohjaveden pinta on noussut ja kaivoon on asennettu uusi pumppu.

Kuivan kesän takia pohjavesi painui alas ja kaivo kuivui. Lisäksi ilmeni, että kaivon pumpussa oli vikaa.

Hiidenkierroksen portaat osittain huonossa kunnossa

(Päivitetty 28.8.2018)
Olethan varovainen Hiidenkierroksen portaita alas laaksoon kulkiessasi ja sieltä ylös kiivetessäsi. Osa porraslankuista on lahoja ja saattaa antaa jalan alla periksi.

Palolammen vuokrapirtti käytettävissä

(Päivitetty 25.5.2018) 
Hiidenportin kansallispuiston pääopastuspaikan yhteydessä sijaitseva Palolammen vuokrapirtti on kaikkien vuokrattavissa niin isompaa kuin pienempääkin tilaisuutta varten. Tupaan mahtuu noin 25 henkilöä, mutta se ei tunnu liian isolta pienellekään ryhmälle. Vuokrapirtissä ei ole sähköjä, mutta keittiössä on kaasuhella ja -jääkaappi sekä ruokailu- ja ruoanvalmistusvälineet.

Palolammen vuokrapirtin saa vuorokaudeksi käyttöön 40 €:n hintaan. Varaukset hoituvat näppärästi Eräluvat.fi -sivujen verkkokaupasta tai valtakunnallisesta palvelunumerosta 020 69 2424.
Lue lisää Palolammen vuokrapirtistä.

Käärmesärkkien ekopiste on poistettu

(Päivitetty 11.11.2016) 
Hiidenportin kansallispuiston kaakkoiskulmalla, Valtimontien varrella Käärmesärkkien pysäköintipaikalla ollut ekopiste on poistettu. Ekopisteelle ilmaantui usein kotitalousjätteitä eikä kohdennettu opastuskaan tuonut muutosta tilanteeseen. Siksi ekopisteen ylläpidosta päätettiin luopua ja siirtyä entistä painotetummin roskattomaan retkeilyyn. Perusajatushan on, että minkä jaksat viedä metsään mennessäsi, jaksat sen sieltä tuoda myös pois.

Tapahtumia Hiidenportissa

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Lauvuskylä, Kuhmo
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)