Saapuminen Hiidenporttiin

7.6.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

""

Hiidenportin kansallispuisto sijaitsee Sotkamon kunnan kaakkoiskulmassa aivan Kuhmon ja Valtimon kuntien rajalla. Lähin lentokenttä ja rautatieasema on Kajaanissa.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreittien päälähtöpiste on Palolammen opastuspaikka. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Hiidenporttiin

Vanhanmallinen pysäköintipaikan opaste, jossa sinisellä pohjalla valkoinen henkilöauton kuva. Alapuolella nuoliviitta vasemmalle.Palolammen pysäköintialue. Hiidenportintie 86, Sotkamo. Tilaa noin 30 autolle ja 2-3 linja-autolle. Hiidenportintie on talvisin aurattu Palolammen pysäköintialueelle asti. Muista kuitenkin varautua yllättäviin lumisateisiin.

Käärmesärkän pysäköintialue. Kuhmo - Valtimo maantieltä (no 5284). Tilaa noin 10 autolle. Talvisin pysäköintialuetta ei aurata.

Urpovaaran pysäköintialue. Kuhmo - Valtimo maantieltä (no 5284). Tilaa noin 15 autolle. Talvisin Urpovaaralle menevää Perävaarantietä ei yleensä aurata.

Julkisilla kulkuneuvoilla

Hiidenportin kansallispuistoon ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla.