Saapuminen Hiidenporttiin

17.1.2022
Tutustu koronaturvallisuusohjeisiin ennen kuin lähdet retkelle tai vierailet luontokeskuksissa.

Liminganlahden luontokeskus on suljettu 1.1.-4.2.2022. Suomen luontokeskus Haltia on suljettu 10.1.–1.2.2022. Kolin luontokeskus Ukko on suljettu 1.-26.1.2022. Kuusamon palvelupiste Karhuntassu on suljettu 13.1.-31.1.2022.

Suomen muissa luontokeskuksissa edellytämme maskin käyttöä ja 2 m turvavälin noudattamista. Lisäksi käytössä voi olla koronapassi ja/tai asiakasmäärää on rajoitettu. Tarkista tiedot luontokeskuksien sivuilta. Rajoituksien voimassaoloaika on aluekohtainen. Tarkemmat aluekohtaiset tiedot löytyvät aluehallintoviraston sivuilta.

""

Hiidenportin kansallispuisto sijaitsee Sotkamon kunnan kaakkoiskulmassa aivan Kuhmon ja Valtimon kuntien rajalla. Lähin lentokenttä ja rautatieasema on Kajaanissa.

Retkeilyreiteille

Retkeilyreittien päälähtöpiste on Palolammen opastuspaikka. Retkeilyreittien lähtöpisteet.

Autolla Hiidenporttiin

Vanhanmallinen pysäköintipaikan opaste, jossa sinisellä pohjalla valkoinen henkilöauton kuva. Alapuolella nuoliviitta vasemmalle.Palolammen pysäköintialue. Hiidenportintie 86, Sotkamo. Tilaa noin 30 autolle ja 2-3 linja-autolle. Hiidenportintie on talvisin aurattu Palolammen pysäköintialueelle asti. Muista kuitenkin varautua yllättäviin lumisateisiin.

HUOM! Navigaattorit ohjaavat usein kulkemaan Sotkamo Silverin läheltä kulkevaa Hopeatietä ja edelleen pientä yhdystietä Hiidenportintielle. Tämä tie on kuitenkin syöpynyt poikki majavan tekemien töiden takia. Siksi on erittäin tärkeää seurata yllä olevia ajo-ohjeita ja viitoituksia.

Käärmesärkän pysäköintialue. Kuhmo - Valtimo maantieltä (no 5284). Tilaa noin 10 autolle. Talvisin pysäköintialuetta ei aurata.

Urpovaaran pysäköintialue. Kuhmo - Valtimo maantieltä (no 5284). Tilaa noin 15 autolle. Talvisin Urpovaaralle menevää Perävaarantietä ei yleensä aurata.

Julkisilla kulkuneuvoilla

Hiidenportin kansallispuistoon ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla.