Talvellakin pääsee Hiidenporttiin

(Päivitetty 14.2.2024)
Hiidenportin kansallispuisto kutsuu talviretkeilijöitä. Hiidenportintie on aurattu kansallispuiston pääopastuspaikalle Palolammelle asti. Useimmiten Palolammen opastuspaikalta Hiidenportin rotkolle on tallautunut käveltävä polku, mutta maastossa pääsee parhaiten liikkumaan esimerkiksi lumikengillä tai liukulumikengillä.  

Vaikka tie aurataan, on aina syytä varautua yllättäviin lumisateisiin, sillä kestää aikansa, ennenkuin aurauskalusto ennättää Hiidenportintielle. 

Palolammen pihapiirin kaivo on kunnostettu

(Päivitetty 4.8.2023)
Palolammen pihapiirin kaivo on puhdistettu ja kunnostettu heinäkuun alussa. 

Hiidenportin palvelut paranevat tänäkin kesänä

(Päivitetty 25.5.2023)
Palolammen pysäköintialueen reunalle on valmistuneet uudet käymälät ja entiset on poistettu. Käymälöissä on umpisäiliöt, eli niihin ei lisätä kuiviketta. Siksi niihin ei myöskään saa laittaa kompostijätettä. Käymälöiden säiliöt tyhjentää jäteyrittäjä. 

Vaikka Hiidenportin kansallispuistossa ei ole esteettömiä reittejä, on Palolammen alueella myös esteettömiä palveluja. Käymälät ovat esteettömiä ja Palolammen tulentekopaikalla on huomioitu esteetön kulku. 

Hiidenkierroksen retkeilyreitin pitkospuut uusittiin kesällä 2022. Kesän 2023 rakennetaan uudet pitkokset Kitulankierrokselle. Kitulanlammen lähelle on jo valmistuneet uudet teräsrakenteiset portaat. Palolammen opastuspaikan palveluiden kohentaminen jatkuu. Uudistuksilla vastataan kansallispuiston kasvaneeseen kävijämäärään.

Kaksi kaunista - Hiidenportti ja Tiilikkajärvi

Puistot kuin Päivänsäde ja Menninkäinen. Kansallispuistonaapurukset melkein kylki kyljessä. Puistot Retkikartta.fi:ssä.

Hiidenportin rotkolaakso ilmasta kuvattuna. Keskellä kapea lampi, reunoilla kallioiset seinämät ja kesäistä metsää.

Hiidenportin kansallispuisto kutsuu luonnonrauhaan.

Tutustu Tiilikkajärven kansallispuiston retkeilyolosuhteisiin.

Miten yöpyä Tiilikkajärven ja Hiidenportin kansallispuistoissa?

Muistathan, että luonnonsuojelualueilla, kuten kansallispuistoissa, jokaisenoikeudet eivät ole sellaisenaan voimassa.

Tiilikkajärvellä on kaksi sallittua telttailualuetta: Venäjänhiekan telttailualue ja Kosevan-telttailualue, joka sijaitsee Pohjoisniemen keskellä. Kosevan autiotupa (2 hlö) sijaitsee Pohjoisniemen puolivälin paikkeilla.

Hiidenportissa telttailu ja väliaikainen leiriytyminen on sallittu laavujen ja tulentekopaikkojen läheisyydessä.

Uutisia Hiidenportista

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.