Ajankohtaista Hiidenportissa 

14.5.2019
Hiidenportissa retkeillessäsi ota huomioon, että Porttilammelle laskeutuvat portaat on purettu. Varovaisuutta noudattaen reittiä pitkin pääsee kulkemaan. Muissakin portaissa ja pitkoksissa on lahovikoja. Uudet portaat rakennetaan vuonna 2020.
Kuva: Eeva Pulkkinen

Sotkamo Silver on käynnistynyt - varovasti liikenteessä

(Päivitetty 27.5.2019) 
Hiidenportin kansallispuiston läheisyydessä on maaliskuussa 2019 käynnistynyt Sotkamo Silver -hopeakaivoksen toiminta. Sotkamo Silver sijaitsee linnuntietä noin 4 km Palolammen opastuspaikalta, noin 8 km teitä pitkin. 

Hiidenportin kävijöiden on syytä huomioida, että liikenne Sotkamosta Tipasojan- ja Kissaniementietä kaivokselle on runsasta. Tie on kapea ja raskasta liikennettä on paljon.

Lisäksi kaivoksen avolouhososalla tehdään räjäytyksiä torstaisin klo 14, ja niiden johdosta Kissaniementie on noin 10 minuuttia kiinni kaivoksen vieressä.

Palolammen vuokrapirtti käytettävissä

(Päivitetty 27.5.2019) 
Hiidenportin kansallispuiston pääopastuspaikan yhteydessä sijaitseva Palolammen vuokrapirtti on kaikkien vuokrattavissa niin isompaa kuin pienempääkin tilaisuutta varten. Tupaan mahtuu noin 25 henkilöä, mutta se ei tunnu liian isolta pienellekään ryhmälle. Vuokrapirtissä ei ole sähköjä, mutta keittiössä on kaasuhella ja -jääkaappi sekä ruokailu- ja ruoanvalmistusvälineet. Huomioi, että vuokrapirtti ei ole tarkoitettu yöpymistä varten, vaan ainoastaan päiväkäyttöön.

Palolammen vuokrapirtin saa vuorokaudeksi käyttöön 40 €:n hintaan. Varaukset hoituvat näppärästi Eräluvat.fi -sivujen verkkokaupasta tai valtakunnallisesta palvelunumerosta 020 69 2424.

Lue lisää Palolammen vuokrapirtistä.

Tapahtumat.luontoon.fi
Kuva: Metsähallitus/Petri Ryöppy.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

Hiidenportin sää

Katso säätilannetta Hiidenportin kansallispuistossa, Sotkamossa (www.supersaa.fi).