Hiidenportintie auki Palolammelle asti

(Päivitetty 20.12.2018) 
Talviset vierailut onnistuvat Hiidenportin kansallispuistoon, sillä Sotkamon kunta huolehtii Hiidenportintien aurauksesta tänäkin talvena. Tie aurataan Palolammen pysäköintipaikalle asti.

Yllättäviin lumisateisiin on kuitenkin syytä varautua, sillä kestää aikansa, ennen kuin aurauskalusto ennättää Hiidenportintielle.

Sotkamo Silver käynnistyy - varovasti liikenteessä

(Päivitetty 20.12.2018) 
Hiidenportin kansallispuiston läheisyyteen on nousemassa Sotkamo Silver -hopeakaivos. Se sijaitsee linnuntietä noin 4 km Palolammen opastuspaikalta, noin 8 km teitä pitkin. Kaivoksessa on meneillään käynnistysvaihe. Virallisesti kaivostoiminta alkaa maaliskuussa 2019.

Hiidenportin kävijöiden on syytä huomioida, että liikenne Sotkamosta Tipasojan- ja Kissaniementietä kaivokselle on runsasta. Tie on kapea ja raskasta liikennettä on paljon.

Lisäksi kaivoksen avolouhososalla tehdään räjäytyksiä torstaisin klo 14, ja niiden johdosta Kissaniementie on noin 10 minuuttia kiinni kaivoksen vieressä.

Hiidenkierroksen portaat osittain huonossa kunnossa

(Päivitetty 28.8.2018)
Olethan varovainen Hiidenkierroksen portaita alas laaksoon kulkiessasi ja sieltä ylös kiivetessäsi. Osa porraslankuista on lahoja ja saattaa antaa jalan alla periksi.

Palolammen vuokrapirtti käytettävissä

(Päivitetty 25.5.2018) 
Hiidenportin kansallispuiston pääopastuspaikan yhteydessä sijaitseva Palolammen vuokrapirtti on kaikkien vuokrattavissa niin isompaa kuin pienempääkin tilaisuutta varten. Tupaan mahtuu noin 25 henkilöä, mutta se ei tunnu liian isolta pienellekään ryhmälle. Vuokrapirtissä ei ole sähköjä, mutta keittiössä on kaasuhella ja -jääkaappi sekä ruokailu- ja ruoanvalmistusvälineet. Huomioi, että vuokrapirtti ei ole tarkoitettu yöpymistä varten, vaan ainoastaan päiväkäyttöön.

Palolammen vuokrapirtin saa vuorokaudeksi käyttöön 40 €:n hintaan. Varaukset hoituvat näppärästi Eräluvat.fi -sivujen verkkokaupasta tai valtakunnallisesta palvelunumerosta 020 69 2424.

Lue lisää Palolammen vuokrapirtistä.

Tapahtumat.luontoon.fi
Kuva: Metsähallitus/Petri Ryöppy.

Löydä luontoaiheisia tapahtumia läheltäsi ja kaukaa: Tapahtumat.luontoon.fi.

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Lauvuskylä, Kuhmo
(www.liikennetilanne.liikenne-
virasto.fi)