Ajankohtaista Hiidenportissa 

1.10.2020
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.
Jäkälä kasvaa runsaana kallioisella rinteellä. Alempana näkyy puustoa ja kivikkoista maastoa.

Hiidenportintie aurataan Palolammelle asti

(Päivitetty 17.12.2020)
Hiidenportin kansallispuistossa pääsee retkeilemään myös talvella, sillä Sotkamon kunta huolehtii tien auraamisesta kansallispuiston pääopastuspaikalle Palolammelle asti.  

Tietä pidetään avoinna koko talven ajan. Yllättäviin lumisateisiin on kuitenkin syytä varautua, sillä kestää aikansa, ennen kuin aurauskalusto ennättää Hiidenportintielle. 

Huomioi myös, että Hiidenportin alueelle ei ajeta latuja eikä poljeta reittejä. Luontoon vievät umpihankihiihto, lumikenkäily tai toisten tallaamat polut.

Palolammen vuokrapirtti käytettävissä

(Päivitetty 17.12.2020)  
Hiidenportin kansallispuiston pääopastuspaikan yhteydessä sijaitseva Palolammen vuokrapirtti on kaikkien vuokrattavissa niin isompaa kuin pienempääkin tilaisuutta varten. Tupaan mahtuu noin 25 henkilöä, mutta se ei tunnu liian isolta pienellekään ryhmälle. Vuokrapirtissä ei ole sähköjä, mutta keittiössä on kaasuhella ja -jääkaappi sekä ruokailu- ja ruoanvalmistusvälineet. 

Palolammen pirtti on käytettävissä myös talviaikaan. Pirtti lämpenee melko nopeasti pienen, mutta tehokkaan kaminan avulla.

Huomioi, että vuokrapirtti ei ole tarkoitettu yöpymistä varten, vaan ainoastaan päiväkäyttöön.

Palolammen vuokrapirtin saa vuorokaudeksi käyttöön 40 €:n hintaan. Varaukset hoituvat näppärästi Eräluvat.fi -sivujen verkkokaupasta tai valtakunnallisesta palvelunumerosta 020 69 2424.

Lue lisää Palolammen vuokrapirtistä.

Uutisia Hiidenportista

Luontoaiheisia tapahtumia läheltä ja kaukaa

Perhe nuotiolla. Avaa Tapahtumat.luontoon.fi.
(tapahtumat.luontoon.fi)