Haluatko tukea saaristoluonnon hoitoa ja kunnostusta vapaaehtoisena? Talkoolaisena pääset nauttimaan Saaristomeren kansallispuiston näyttävistä saaristomaisemista luonnonhoitotöiden lomassa sekä kokemaan saariston virkistävän vaikutuksen.

Tapahtumat

Saaristomeren kansallispuiston ajankohtaiset vapaaehtoistapahtumat löydät Saaristomeren tapahtumakalenterista. Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.

Mikäli olet kiinnostunut järjestämään tapahtumia yhteistyössä Metsähallituksen kanssa Saaristomerellä, ota yhteyttä: Suomen luontokeskus Haltia, puh. 040 163 6200 , info(at)haltia.com.  

Talkooleirit

Vapaaehtoistyöstä hyötyy niin luonto kuin työntekijä. Talkooleirejä järjestetään vuosittain Saaristomeren perinnemaisemissa yhteistyössä eri järjestöjen kanssa. Leiriläiset tekevät monipuolisia luonnonhoitotöitä yhdessä Metsähallituksen ja järjestön henkilökunnan kanssa omaksi iloksi ja luonnon hyväksi. Talkooleiristä löydät lisätietoja Saaristomeren tapahtumakalenterista ja Saaristomeren ajankohtaista -sivulta.

Kaksi hymyilevää vapaaehtoistyöntekijää kantaa työkaluja kesäisen vehreässä maisemassa.

Ystäväyhdistystoiminta

Arkipelagia-seura on Saaristomeren ystäväyhdistys. Seuran tarkoitus on vaalia Saaristomeren kulttuuria, edistää Saaristomeren alueen luonnon ja ympäristön hoitoa ja suojelua, edistää ja tukea näihin liittyvää tutkimustoimintaa ja lisätä saariston luonnon ja kulttuurin tuntemusta. Arkipelagia järjestää Saaristomeren kansallispuistossa erilaisia retkiä ja tapahtumia. Lisätietoa Arkipelagian toiminnasta (arkipelagia.fi)

Vapaaehtoistoiminta

Tutustu myös kaikkien kansallispuistojen vapaaehtoistapahtumiin.