Ajankohtaista Saaristomerellä

14.7.2021
Ruohikko- tai metsäpalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla sekä tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Rågörenin saarella tehdään luonnonhoidollinen kulotus ma 26.7.2021

(Päivitetty 23.7.2021)
Rågören kuuluu Saaristomeren harjusaariin, joita hoidetaan joko raivaamalla tai kulottamalla. Saari sijaitsee Lökholmin itäpuolella. 26.7. poltetaan saaren länsi- ja kaakkoisosa, jos tuulet sallivat. Saarelta voi tulla savua myös kulotuksen jälkeen, mutta siitä ei tarvitse huolestua. Kulotus on osa Rannikko-LIFE-projektia.

Kulotusalueen sijainti kartalla.

Kasnäsin infokioski

(Päivitetty 24.5.2021)
Sataman lähellä sijaitsevassa infokioskista saa tietoa ja karttoja Saaristomeren kansallispuistosta ja Öröstä.

Utön liikenne

(Päivitetty 18.5.2021)
Uuden yhteysaluslaiturin valmistuminen Pärnäisissä viivästyy. Liikennöinti siirtyy takaisin Pärnäisiin vasta 16.6.2021, jolloin myös kesäaikataulu astuu voimaan. (meritie.fi)

WWF - talkooleirit 2021

(Päivitetty 18.5.2021)
Toivomme että kesällä on mahdollista, pandemiatilannetta seuraten, järjestää talkooleirejä yhteistyössä WWF:n kanssa. Katso ajankohtaista tilannetta sekä ilmoittaudu (WWF.fi)

Uutisia Saaristomereltä

Tarkista varoitukset

Metsä- ja ruohikkopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Tulentekopaikoilla joukolla tulistelu lisää koronaviruksen tartuntavaaraa. Katso koronavirusohjeet retkeilijälle.

Tule Öröhön!

Örön 100 vuotta suljettuna ollut linnakesaari on avautunut kävijöille. Kuva: Tapani Tuovinen.

Tutustu Saaristomeren kansallispuiston uusimpaan käyntikohteeseen, Örön linnakesaareen.