Vedenalaisia polkuja ei avata 2023

(16.6.2023)

Vuonna 2023 emme ikävä kyllä pysty avaamaan vedenalaisia polkuja. Dalskärissä patsaat ovat edelleen pohjassa, mutta poijuja ja ohjausköysiä ei paikalla ole. Patsaat näkyvät pinnalta, mikäli vesi on kirkasta. Stora Hästössä itse polku köysineen on paikallaan, mutta aloituspistettä merkkaava poiju puuttuu.

Saaristomeren kansallispuistossa 40-vuotisjuhlavuosi


 

Vastaa ja vaikuta Saaristomeren kansallispuiston palveluihin! 

(Päivitetty 14.4.2023)
Tervetuloa vastaamaan Metsähallituksen KYSELYYN, jonka tarkoitus on koota alueen käyttäjiltä asiakaskokemusta, tietoa ja toiveita Saaristomeren kansallispuiston ja muiden Saaristomeren luonnonsuojelualueiden kehittämisen tueksi. Kyselyä hyödynnetään Saaristomerelle vuoden 2023 aikana laadittavassa hoito- ja käyttösuunnitelmassa, jolla linjataan ja yhteensovitetaan alueen luonnon ja kulttuuriperinnön suojelua, virkistyskäyttöä sekä erilaisten käyttäjä- ja sidosryhmien tarpeita. Suunnitelma ohjaa Metsähallituksen toimenpiteitä alueella seuraavien 10-15 vuoden ajan. Kyselyyn voi vastata sekä puhelimella että tietokoneella, mieluiten Chrome-selaimella. Vastausaika loppuu 30.4.2023

Kahdet talkoot odottavat innokkaita ilmoittautujia Saaristomeren kansallispuistossa

(Päivitetty 13.4.2023)

Suomen Luonnonsuojeluliiton Varsinais-Suomen luonnonsuojelupiirin leireillä hoidetaan upeaa saaristoluontoa ja juhlitaan 40-vuotiasta kansallispuistoa vapaaehtoistyön merkeissä. Vielä on tilaa Jungfruskärissä heinäkuun lopulla ja kolmen saaren leirillä Berghamnin saaristossa heinä-elokuun vaihteessa. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan!

Uutisia Saaristomereltä

Tule Öröhön!

Örön 100 vuotta suljettuna ollut linnakesaari on avautunut kävijöille. Kuva: Tapani Tuovinen.

Tutustu Saaristomeren kansallispuiston uusimpaan käyntikohteeseen, Örön linnakesaareen.

Vinkit retkeilyyn

Luminen männynoksa.

Talvella kannattaa pitää puhelin lämpimänä ja varavirtalähde mukana. Katso myös muut vinkit talviretkeilyyn: Retkeilyn ABC.