Perämeren kansallispuiston kävijöitä palveleva Kalajoen meriluontokeskus sulkee ovensa marras–tammikuuksi

(Päivitetty 28.10.2017)
Perämeren kansallispuiston kävijöitä palveleva Kalajoen meriluontokeskus sulkee ovensa marras–tammikuuksi. Meriluontokeskus on kuitenkin avoinna myös marras–tammikuussa tapahtumien yhteydessä ja sopimuksen mukaan. Marras–tammikuussa Meriluontokeskus palvelee Perämeren kansallispuistoon liittyvissä kysymyksissä puhelimitse (0206397007) ja sähköpostitse (kalajoki@metsa.fi) sekä Facebookissa Perämeren kansallispuiston ja Meriluontokeskuksen sivuilla.

Perämeren kansallispuisto valmistautuu talveen

(Päivitetty 19.10.2017)
Perämeren kansallispuistoa on valmisteltu talvikuntoon. Ankkurointipoijut on poistettu ja Selkä-Sarven pikkulaituri siirretty suuremman suojaan. Selkä-Sarven saunan kiuas on korjattavana ja sauna toistaiseksi poissa käytöstä.

Perämeren kansallispuiston järjestyssääntö 

(Päivitetty 14.8.2017)  
Metsähallitus on 10.8.2017 antamallaan päätöksellä vahvistanut Kemin ja Tornion kaupungeissa sijaitsevaa Perämeren kansallispuistoa koskevan järjestyssäännön. Lue lisää Metsa.fi-sivustolta

Perämeren kansallispuiston järjestyssääntö (www.metsa.fi, pdf 4,5 Mt).

Päätökseen saa hakea muutosta valittamalla hallinto-oikeuteen. Tarkemmat ohjeet muutoksenhausta ovat päätöksen liitteenä olevassa valitusosoituksessa.

Perämeren kansallispuiston uusi vuokratupa

(Päivitetty 1.7.2017)
Perämeren kansallispuistoon on avautunut uusi vuokratupa, Selkä-Sarven vartio. Tuvan voi varata Eräluvat-verkkokaupasta (www.eraluvat.fi) tai numerosta 020 69 2424.

Perämeren kansallispuistoon uusi vuokratupa

(Päivitetty 19.6.2017)
Metsähallitus valmistelee Selkä-Sarven vartiotuvan muuttamista vuokratupakäyttöön. Partiolaisten vartiokämppänä aikoinaan palvellut tupa sijaitsee Selkä-Sarven sataman ja saunan läheisyydessä ja petipaikkoja siinä on neljä. Kun valmistelut saadaan valmiiksi, varauksia voi jatkossa tehdä suoraan Eräluvat.fi-verkkokaupasta. Vartiotuvan lisäksi Perämerellä on kaksi muuta vuokratupaa: Kokko ja Vähä-Huituri.

Laivasaattue. Kuva: Metsähallitus
 
 

Tapahtumia Perämerellä

Katso säätilannetta

Kelikameran kuvaa paikasta Ajos, Kemi (www.liikennevirasto.fi)