Reittien lähtöpisteet

Selkä-Sarven pohjoispään retkisatama

  • Selkä-Sarven luontopolku Ailinpietille, 1 km

Pensaskarin satama

  • Polku Klujärven kautta vanhalle kalastustukikohdalle, 0,5 km

Retkeilyreitit ja polut

Selkä-Sarven luontopolku Ailinpietille, 1 km/suunta 

"" "" "" "" "" "" "" "" ""

Kulkuaika 0,51 tuntia. Kuljettavissa ympäri vuoden
Vaativuusluokka: "" Helppo

Niityillä kukkii ahomansikka, hakamailla puna-ailakki. Ruohokanukka koristaa maisemaa keväästä syksyyn. Selkä-Sarven luontopolku kutsuu tutustumaan saaren luontoon ja kulttuuriin. Polku johtaa saaren pohjoispään retkisatamasta eteläpään vanhaan kalastajakylään, jossa sijaitsee muun muassa entisöity Ailinpietin kämppä.

 

Kaksi retkeilijää patikoimassa aurinkoisena syyspäivänä. Taustalla pilvetön taivas ja puita ruskan väreissä.

Lähtöpiste
Selkä-Sarven pohjoispään retkisatama. 
Koordinaatit: 65°36,9' 24°12,0'.

Retkeilyrakenteet
Reitin lähtöpisteessä Selkä-Sarven satamassa on infotaulu, tulentekopaikka, grillikota, käymälä ja sauna. Luontopolulla on osan matkaa pitkospuut, osan matkaa polku on peitetty katajahakkeella. Polun varrella on penkki. Polun eteläpäässä Ailinpietin kalastustukikohdassa on autiotupa ja vuokratupa.

Nähtävää
Polulla voi tutustua maankohoamisen ja meren muovaamaan saaristomaisemaan. Polun varrella kasvaa muun muassa terttualpi, meri- ja lehtovirmajuuri, rantatädyke ja rantakukka. Tarkkasilmäinen voi havaita maassa myös käärmeenkielen. Alueen vanhasta kulttuurista kertovat muun muassa kiveen hakattu aurinkokello ja saaren eteläpään Ailinpietin kalastustukikohta. Lue lisää Ailinpietistä

Ilmakuva syksyisestä niemenkärjestä jossa menee pitkospuupolku.

Reittiselostus
Ei reittimerkintää. Luontopolku kulkee Selkä-Sarven läpi saaren pohjoispään retkisatamasta eteläpäässä sijaitsevaan vanhaan Ailinpietin kalastustukikohtaan.

Perämeren kansallispuiston kartta

""