Asiakaspalvelu ja opastus

Juomavesi

  • Reitin varrella ei ole vesipisteitä, joten juomavesi on tuotava mukana.
  • Pintavettä, kuten järvien, jokien ja purojen vesiä, kannattaa keittää muutaman minuutin ajan ennen juontia, sillä veden laatu vaihtelee alueittain ja lämpötilan mukaan.
  • Lue juomavesivinkit Retkeilyn ABC:sta.

Jätehuolto

  • Alueen maastokohteissa ei ole jätteiden keräysastioita, joten jätehuolto on omatoiminen. Maatuvat jätteet laitetaan käymälään ja pieniä määriä puhdasta paperia ja pahvia voi käyttää sytykkeenä. Kaikki muu jäte kannetaan omassa repussa luonnosta pois. Lue lisää roskattomasta retkeilystä.

Tulentekopaikat

Polttopuuhuolto

Pilkuttimen laavun ja Luutalammin tulentekopaikalta löytyy kuivaa puuta halkoina. Laavulta ja tulentekopaikalta löytyy kirves puiden pilkkomiseen.

Ladun kunnossapito

Samoladuista löydät lisätietoa Lopen Samoojien kotisivuilta (lopensamoojat.net). Latuja ei ole valaistu. Latu-ura on vain perinteiselle hiihtotyylille.

Huollosta vastaavat

Pilkuttimen laavun ja Luutalammin tulentekopaikan huollosta vastaa Lopen kunnan (loppi.fi) sopimushuoltajat. Laduista saa lisätietoa Lopen Samoojilta (lopensamoojat.net).

Käymälät

Kuivakäymälät löytyvät sekä Pilkuttimen laavulta että Luutalammin tulentekopaikalta.

Yöpyminen

Laavut

Pilkuttimen rannalla on laavu, jossa on voimassa Lopen kunnanhallituksen asettama yöpymiskielto.

Yöpyminen lähiseudulla

Majoitusmahdollisuuksista saa tietoa Lopen kunnalta (loppi.fi).

Muut palvelut

Reitin läheisyydessä sijaitsevalla Marskin Majalla on kesäkahvio sekä museo. Muita palveluja voi tiedustella Lopen kunnalta (loppi.fi).

Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.