Tarkista varoitukset

Maastopalovaroituksen (ilmatieteenlaitos.fi) aikana tulenteko on sallittu vain hormillisilla, katetuilla tulentekopaikoilla ja tupien tulisijoissa erityistä varovaisuutta noudattaen. Sytyttäjä vastaa aina tulenteon turvallisuudesta. Huomaathan, että tulenteko voidaan kieltää paikkakohtaisesti.

Piirros tulisijasta. Piirrokseen on merkitty katto, hormi ja irti maasta.

Iso-Valvatin luontotornin tulentekopaikka poistuu käytöstä

(13.10.2023)

Iso-Valvatin luontotornin vieressä oleva tulentekopaikka puretaan kevättalvella 2024. Lähin korvaava tulentekopaikka sijaitsee etelään päin kilometrin päässä Valvatin autiotuvan pihalla. Jos jatkaa Iso-Valvatista Hirvaan kierrosta koillisen suuntaan, on seuraava tulentekopaikka Vähä-Valvatti Jääskenniemessä, kolmen kilometrin päässä Iso-Valvatista. Iso-Valvatin luontotorni säilyy edelleen käytettävissä.

Peuran polun aarteet-tapahtuma 26.8. Kuivajärven ja Kotajärven alueella

(9.8.2023)

Osuuskunta Polku ja Pitkos järjestää yhdessä Maaselän ladun, Reisjärven Nuorisoseuran, Harrastajateatteri ReTé:n, Kotiseutuyhdistyksen, geokätköilijöiden sekä muiden reisjärvisten kanssa Peuran polun aarteet-tapahtuman Suomen luonnonpäivänä 26.8. Mukana tapahtuman suunnittelussa on myös Metsähallitus. Tapahtumassa tuodaan Kotajärven kierroksen varrelle erilaisia taiteen muotoja. Tavoitteena on saada ihmiset havainnoimaan ympäristöä ja luontoa enemmän.

Ympäristötaiteilja Isto Rahkil tekee Kotajärven kierroksen varrelle ympäristötaidetta, jossa hyödynnetään luonnonmateriaaleja, kuten sammalta ja jäkäliä. Lisäksi Harrastajateatteri ReTé on mukana kuvittamassa ja elävöittämässä tarinoita muun muassa Kirves-Heikistä ja Ryssä-Matista. Maaselän latu järjestää geokätköilyä, johon myös osittain tulee liittymään visuaalisia elementtejä ja tarinoita menneistä ajoista.

Suomen luonnonpäivää vietetään 26.8 ja kyseisenä viikonloppuna Peuran polun aarteet on koettavissa kaksipäiväisenä tapahtumana.

Peuran polun vaellusreitillä ja Sievin retkikohteilla uusittu rakenteita

(Päivitetty 31.10.2022)
Peuran polun vaellusreitin taukopaikkoja on kunnostettu kuluneena kesänä. Rakennustöissä on myös hyödynnetty vanhoja rakenteita muokkaamalla niitä uusiin käyttötarkoituksiin. Sievissä on kehitetty lähivirkistyskohteita ja esteettömiä palveluita.

Lue lisää uutisesta -> Peuran polun ja Sievin retkikohteiden uusitut taukopaikat tarjoavat lepohetkiä ja tulistelua upeissa maisemissa.

Saarijärven vuokratupa on avattu

(Päivitetty 28.10.2022)
Saarijärven rannalle, vanhan autiotuvan kohdalle on noussut uusi vuokratupa. Tuvan varustuksiin kuuluu mm. neljä petipaikkaa, kaasuliesi ja sauna. Tupa sijaitsee noin 8 km Peuran polun pohjoisesta aloituspisteestä, Petäjämäen urheilukeskuksesta etelään ja tupaa voi varata ympäri vuoden. Tuvan varaukset tehdään Eräluvat-palvelun kautta. Vuokratuvassa retkeilijä varaa itselleen ja seurueellen koko tuvan, jota saa käyttää varauksen keston ajan. Varausvuorokausi alkaa kello 14 ja päättyy kello 12.

Tutustu tupaan -> Saarijärvi, vuokratupa.

Raatejärven autiotupa poistettu käytöstä

(Päivitetty 9.3.2022)
Raatejärven autiotupa on poistettu käytöstä huonosta kunnosta johtuen. Raatejärven vuokratupa on edelleen retkeilijöiden käytössä.

Uutisia Peuran polusta

Vinkit retkeilyyn

Nainen pystyttää telttaa.

Ensimmäinen yön yli retki, varusteet ja vinkit: Retkeilyn ABC.