Peuran polun vaativuus

27.3.2020
Salamajärvellä yrittäjien hoitamien vuokratupien (Sysilampi 1, 2 ja 3 sekä Pieni Sääksjärvi), Maahisen vuokrakodan sekä Koirasalmen huoneiden siivousta on tehostettu ja ne ovat varattavissa normaalisti. Lisätiedot: www.koirasalmi.com.
3.3.2021
Koronaviruksen takia luonnossakin on syytä pitää turvavälit ja noudattaa erityistä käsihygieniaa mm. tuvilla, tulentekopaikoilla ja huussikäyntien jälkeen. Metsähallituksen linjauksia ja ohjeita päivitetään, kun yleiset koronaohjeet tarkentuvat. Ks. tilanne sivultamme www.luontoon.fi/koronavirusohjeet.

Peuran polku on vaativuudeltaan keskitasoinen. Reitti on hyvin merkitty ja päivämatkan välein on autio- tai varaustupia tai laavuja ja kotia. Reitillä ei ole suuria korkeuseroja. Polun kivisyys voi kuitenkin hidastaa kulkua pitkostamattomilla reitin osuuksillaPitkoksia on rakennettu lähinnä soiden ja kosteiden painanteiden ylityksiin.

Hirvaan kierrokselta pohjoiseen Peuranpolku on vaativa polun huonokuntoisuuden vuoksi. Kaikkia ojia ei välttämättä pääse siltoja pitkin ja kumisaappaita tarvitaan märemmillä osuuksilla. Kulkukelpoisuuden puolesta reitti soveltuu kokeneemmalle vaeltajalle.